LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Beszélgessünk a mindennapokról, sikerekről, problémákról, hírekről, programokról.

Téma: Beszélgetős! :)

Válasz: Beszélgetős! :) 12 éve 8 hónapja #3777

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Labolen, Sünöcske és az én fiam még a kérdést sem értik, nem tudnak emiatt rámutatni semmire. Azért a "Mi akarsz lenni a farsangon?" eléggé elvont kérdés, ahhoz képest, hogy az én gyerekem jó esetben a Mi az és Hol van kérdésre tud felelni, azt is csak akkor, ha kedve van.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Beszélgetős! :) 12 éve 8 hónapja #3779

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
  • Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Szerintem nem kell ezt a farsangot erőltetni. Főleg, ha még nem értenek belőle semmit a gyerekek. A fiam tavaly volt 3 éves, a bölcsiben adtam rá egy csíkos nacit, egy cápás pólót és rajzoltam egy vasmacskát a karjára. Csak hogy ne lógjon ki a sorból :lol: . Idén lehet, hogy még ezt sem erőltetem, nem érti, mire jó ez az egész.

Válasz: Beszélgetős! :) 12 éve 8 hónapja #3791

• HáromMackó
  • HáromMackó profilkép
  • Nem elérhető
  • Auti kisfiam 10 éves
Soha életemben nem öltöztem még be farsangra, bár szerettem volna, de mindig olyasmit találtam ki, amit nem lehetett megvalósítani :woohoo: , aztán meg felsőben meg nem is akartam.

A nagyfiam az szeret beöltözni. Az oviban volt bohóc, az addig nem tetszett neki, míg ki nem derült, hogy az egyik óvonéni is bohócnak öltözött be, aztán volt maci (kétszer), kalóz, meg egérke, most cica szeretne lenni, de nem tudom, hogy valósítom meg, időhiányban szenvedek.

A kicsi eddig nem volt farsangon, legalábbis ovis farsangon nem, tavaly kifejezetten kérték, hogy ne menjünk, ha ez nem gond, idén meg nem is tudtam róla, hogy farsang van, csak arról jöttem rá, hogy most van éppen, hogy jó messze tudtam csak leparkírozni az ovitól.

Szerintem az érintett fiamnak tetszene, maximum túlpörögne a tömegtől és hát nem úgy viselkedne ahogy kell, magyarán rohangálna össze-vissza, meg a múltkori zenés műsor alapján valószínűleg sok lenne neki a hangerő is stb.
Ő szeret beöltözni - bár leginkább a nagytesóval együtt - itthon. Volt már indián, lovag, kommandós, katona, kalóz, apa cipőjében klaffogva Apa is, néha cica, de inkább kiskutya, vagy Wall-e a robot, vagy Egon a meséből stb.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Beszélgetős! :) 12 éve 8 hónapja #3794

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Szanya: Bocsi, csak te mondtad, hogy meséből vett dologhoz jobban tudna kapcsolódni, ezért gondoltam, hogy megemlítem Bartos E. műveit. Abszólút jól ábrázolja a farsang témakört, anya jelmezt varr, gyerek beöltözik, felsorol és lerajzol egy csomó jelmezes gyereket, akik táncolnak az oviban. Nálunk szerették ezt a mesét, gondoltam talán megemlítem.
Nem muszáj beöltözni, de szerintem az én fiam sem érti a farsang lényegét. Csak tetszik neki, hogy beöltözünk. Mély értelmet nem keres a dolog mögött. De ha nálatok nem szeret a kisfiad semmilyen kiegészítőt magán, akkor nyilván nem öltöztök be. Amúgy tavaly én sem kérdeztem ki a véleményét, hogy mi akar lenni, csak egy látszólagos eldöntetndő kérdést tettem fel neki, mivel tudtam, hogy cica akar majd lenni. De igazad van, ő már tud erre válaszolni.
Bocs, ha úgy érzed bántó volt a hsz-em, nem annak szántam. :(

Válasz: Beszélgetős! :) 12 éve 8 hónapja #3795

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Nem, dehogy! Csak mivel tudom, hogy nálatok nincs ilyen gond, azért írtam. Egyébként én már kb. 600x olvastam föl a farsangos mesét, de szerintem nem érti. De szereti hallgatni.
Mindenesetre az orvos engedte oviba holnaptól, tehát megyünk pénteken a farsangra. Nagyon remélem, hogy nem lesz bent egy csomó szülő!!! Inkább ottmaradok, nehogy gond legyen.

Válasz: Beszélgetős! :) 12 éve 8 hónapja #3801

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Nálunk a gyereket tavaly nagyon megzavarta, hogy teljesen átrendezték a szobát. Szerintem ez zavarta leginkább, de lehet a sok felnőtt is. Igazán akkor sokallt be, mikor a teljes szomszéd csoport átvonult. Ő akkor kiment az öltözőbe, ott futkosott körbe-körbe. Kimentem vele, így nem volt gond. meg mikor a mi csoportunk ment körbe a többi csoportban, ő akkor is inkább lent maradt az üres teremben. Mivel végig ott voltam vele, így nem volt gond, nem kellett egyik óvónőnek ottmaradni vele. Mert ugye felügyelet nélkül nem maradhatna.
De jó, hogy most ezt felelevenítem, mert most pénteken lesz nálunk is a farsang, és a húga is ovis most már, oda is kell mennem majd. Hiszen ő is szeretne anyával mulatni egy kicsit. Muszáj megoldanom megint, hogy bent tudjak lenni végig. Legalább az ovi területén, még ha nem is vele. Ha gond van, majd mondom hozzák fel a hugi csoportjába, ha pont nem vele leszek akkor.
Szóval a mi tapasztalataink alapján azt mondom, hogy megviseli őket a változás, és a tömeg.

Válasz: Beszélgetős! :) 12 éve 8 hónapja #3809

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Ezt jó, hogy írod, hogy ilyen vándorlás van, nekem nem mondták! Akkor mindenképp maradnom kell.

Válasz: Beszélgetős! :) 12 éve 8 hónapja #3817

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Nem biztos, hogy minden oviban, de nálunk így van. Megnézik a többiek jelmezét. de azt hiszem más is írta, hogy meglátogatják a másik csoportot. Kérdezz rá, az a biztos! Meg mondom a teremátrendezés volt még egy ütős dolog!

Válasz: Beszélgetős! :) 12 éve 8 hónapja #3819

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
A teremátrendezés nem probléma, még szereti is, de a látogatókat nagyon nem!

Válasz: Beszélgetős! :) 12 éve 8 hónapja #3824

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Nálunk úgy néz ki csoportlátogatás lesz + a 3 csoport a tornaterembe jön össze délelőtt egy zenés előadásra, majd délután a szülőkkel egészül ki az ünnepség. Lehet, hogy a délutánit már kihagyjuk. Bár mi nem tapasztaltuk, hogy a tömeg zavarná.

A farsangos részünk az óvodában van bent, remélem mesélik majd nekik.

Labolen: nálunk az óvónők folyton rendezkednek. Latkát akkor is zavarja az átrendezés, ha jelen van a művelet során? Ha igen kérd, hogy vonják be a székek...stb pakolásába.

Válasz: Beszélgetős! :) 12 éve 8 hónapja #3825

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Iagzából ez az átrendezés csak tavaly ijesztette meg annyira. Csak azért írtam, mert első farsangkor nálunk ez probléma volt, de szerintem idén már nem lesz ezzel gond. A karácsonyi átrendezés sem zavarta, tavaly azon nem voltunk betegség miatt.
De tavaly háromnapig sírt amiatt, hogy egy padot odébbtettek, idén meg észre sem vette. Ilyenkor mondom, hogy látványos a fejlődése! :)

Válasz: Beszélgetős! :) 12 éve 7 hónapja #4187

• badmash90
  • badmash90 profilkép
Szabó Annamária vagyok, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karának végzős hallgatója.
Szakdolgozatomhoz autizmus spektrum zavarral élő gyermekek szüleinek segítségét kérném az összeállított kérdőív kitöltésében, amely hét kérdésből áll, és a kitöltés 3 -5 percet vesz igénybe. A kitöltéssel nagyban hozzájárulnának kutatómunkám eredményességéhez.
Segítségüket előre is köszönöm!
www.kerdoivem.hu/kerdoiv/523452113/

Válasz: Beszélgetős! :) 12 éve 7 hónapja #4268

• Hicudzsi
  • Hicudzsi profilkép
Kedves Annamária!
Kitöltöttem a kérdőívet, de nagyon érdekelne majd a kutatása végeredménye. Arról kaphatunk majd valami tájékoztatót?
Köszönettel

Válasz: Beszélgetős! :) 12 éve 7 hónapja #4338

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Nálunk holnap lesz a farsang az ovban. Azt javasolták inkább ne menjünk, nehogy megijedjen és rossz élmény maradjon. Nem megyünk.

Válasz: Beszélgetős! :) 12 éve 7 hónapja #4340

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Korai lenne még szerintem is. Jövőre már könnyebb lesz.

Válasz: Beszélgetős! :) 12 éve 7 hónapja #4365

• Nikuc
  • Nikuc profilkép
Rendszeresen olvasok vissza, csak mire valamihez hozzá tudnék szólni, már rég lejárt lemez. :)

Nálunk hétfőn volt farsang, és az én fiamat nem nagyon hatotta meg. Ő kis kutatónak öltözött, csak egy olyan felsőt adtam rá, meg egy sapit. Más gyerek sem volt túl extrémen beöltöztetve. Megkérték az Óvónénik a szülőket, hogy kényelmes legyen a jelmez.

Megérkezett tegnap a kutyusunk is. Kölcsönösen nagy a szerelem. A teraszajtó két oldalán csodálják egymás a gyerekekkel. Tegnap már volt egy kis simogatás is, a lányomat alig tudtam behozni. Peti kicsit tartózkodóbb volt, félt hozzányúlni először, de el nem mozdul az ajtóból. Még nevet is, ha a kutya valamit csinál.

Válasz: Beszélgetős! :) 12 éve 7 hónapja #4423

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Milyen kutyusotok lett? Nem fázik kint ebben a hidegben? Gondolom, még kicsi.
Kíváncsi lennék, az én fiam mit szólna, ha kutyát hoznánk a házhoz. Nagyon fél az ugrálós kutyáktól. A többi meg nem hozza lázba. A macskánk se nagyon érdekli. Úgy látszik, nem elég ingergazdag vizuálisan a macska! Esetleg egy pöttyös kutya... az lehet, hogy bejönne. :)

Válasz: Beszélgetős! :) 12 éve 7 hónapja #4425

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Na végre én is látom a toronyépítést, eddig csak a narancsos fickót láttam.

Kutyatéma: a kutyánk kezdetben a bébicsősze volt Andrisnak, majd menekült, mert 3-4 éves kora körül képes volt átgázolni rajta a gyerek. Most egymást félrelökve nyomulnak az ajtón befelé a lakásban. A kutya ránk felugrik, ha megérkezünk, Andrishoz csak hozzáérinti az orrát v. megnyalja a kezét. Erre ő rögtön a nadrágjába törli a kézfejét.
Macska: A tesómék kismacskája egy kis bohócként ugrált, na annak elkapta a farkát és közelebb húzta megnézni, szerencsére a macska bírta a kiképzést és megtámandó célpontnak nézték egymást utána. Más macska viszont hidegen hagyja.:(

Nikuc: mielőbb tanítsátok meg visszahozni a játékot a kutyával, ez nálunk azért bejön.
Szanya: macsekotok madzagol még?

Válasz: Beszélgetős! :) 12 éve 7 hónapja #4430

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
A mi életünkben a kutyus 4 évesen játszott szerepet .
Társasházban laktunk , és a szomszéd hozott egy tenyérnyi kis csöpséget .Az Én fiam és a szomszéd ikrei egy idősek voltak. Meglátták a pici kutyust és síkítva vetődtek a hinta ágyba a lábukat felhúzva . :laugh: Később az egyik lány bátrabban megközelítette .Az Én fiamnak kb.1 hónap kellet , hogy végre megközelitse sikitás nélkül 1 méterre a kutyát .Eltelt még 1 hónap és Ő sétáltatta pórázon , jutalomért a szomszédnak. :laugh: :laugh: :laugh:

Válasz: Beszélgetős! :) 12 éve 7 hónapja #4431

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Sünöcske, kislabdázik! Az éjszaka közepén. Meg fel-leugrándozik a szekrények tetejére/-ről, olyan dübörgéssel, hogy az ember szívgörcsöt kap. :woohoo:
Oldalmegjelenítési idő: 0.050 másodperc