LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Beszélgessünk a mindennapokról, sikerekről, problémákról, hírekről, programokról.

Téma: hajvágás

hajvágás 12 éve 1 hónapja #16550

• aniko
  • aniko profilkép
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni:
3 és fél éves auti kisfiam haját nem tudjuk levágni. Hisztirohamba torkollik a dolog.
Mit tegyünk?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: hajvágás 12 éve 1 hónapja #16558

• Borka
  • Borka profilkép
Szia,
éjszaka nem tudod levágni? Én sokáig éjjel vágtam a fiam a haját, miközben aludt. Pontosan nem tudom meddig, talán 2,5-3,5 éves kora között. aztán már nem aludt annyira mélyen... Mikor éjszaka csináltam, akkor nem sikerült egy éjjel befejeznem, volt, hogy fél oldala le lett vágva, aztán következő éjjel a másik oldal.
Miután levágtam a hajat, kicseréltem a feje alatt a párnát és mivel már készültem a párna alatt egy nagy fehér törülköző is volt. Persze így is maradt némi haj, de hát a lényeg az volt, hogy sikerült levágni.
S mindig nagyon féltem, hogy mi van ha felébred és rájön, hogy mit csinálok vele :)
kb 4 éves korától már meg lehetett vele beszélni, mindig kapott egy könyvet hajvágáskor. Kb fél éve, 5 éves korától már arra sincs szükség. Szóval szerintem jól tettem, hogy éjszaka vágtam, nincsenek nagyon rossz emlékei a hajvágásról.

Válasz: hajvágás 12 éve 1 hónapja #16560

• aniko
  • aniko profilkép
Köszönöm Borka!
Megpróbálom. Holnap beszámolok, hogy sikerrel jártam-e.

Válasz: hajvágás 11 éve 11 hónapja #17427

• aniko
  • aniko profilkép
Sajnos sehogy nem működik,"hiszti" nélkül, de majd csak megoldjuk.

Válasz: hajvágás 11 éve 11 hónapja #17440

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Nem írtad pontosan, hogy mit nem bír benne. Az én fiam a hajvágó zaját nem bírta, de például ollóval elviselte, ha vágom a haját. Emiatt jó ideig kis bubi frizurája volt, mert azt tudtam vágni csak. Lassan megszokja a hajvágót is, most az zavarja benne, hogy a haj a nyakába potyog. Igyekszem minél több levágott hajat felfogni kézzel, a fejét jól előre hajtja, és így is kevesebb haj megy a nyakába. Meg kell valami törülköző. És utána azonnal zuhany. Mikor mondtam neki, hogy a végén már csak addig kell bírni a nyaka körül, amíg számolok, az is segített.
Idővel javulni fog, és ki kell deríteni, hogy mi zavarja benne. Már ha el tudja mondani, vagy jelezni valahogy. Nálunk mondjuk ez most 6 éves kora után sikerült csak.
Talán az ollót elfogadná. De csak tipp, lehet azzal is próbáltátok már.

Válasz: hajvágás 11 éve 11 hónapja #17442

• aniko
  • aniko profilkép
Sehoggy nem jó,se ollóval,se géppel.A gépnek egy 10es skálán 1es a hangja! Marad az,hogy a lehető leggyorsabban vágom,h minél rövidebb legyen a megrázkódtatás.

Válasz: hajvágás 11 éve 11 hónapja #17443

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Sajnos ismerős a helyzet. Engem mindig arra emlékeztettek ezek a rettenetes pillanatok, mikor egy birkát nyírnak. Szegénykémet szinte le kellett fogni, én meg csak toltam a gépet... :dry: Csak azt tudom mondani, hogy kitartás. Ha az ollót jobban bírja, akkor maradhat a hosszabb frizura, még kicsi, nem számít. A fiam szegény még mindig alkudozik, hogy hosszú hajat szeretne, csak szegénynek olyan dús, hogy nyáron így is meggyullad szinte a feje, muszáj levágni rövidre. Idővel javulni fog a helyzet.

Válasz: hajvágás 11 éve 11 hónapja #17469

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Szia Anikó!
Ez a hajvágás néhány hónapja téma volt egy másik fórumon is. Idemásolom, mit akkor írtam. Lehet, hogy nálatok nem jön be, de nálunk a fodrásszal oldódott meg a probléma.

A fodrász előtt nálunk is probléma volt az itthoni hajvágás. Úgy próbáltuk megoldani, hogy beültettük Á.-t az etetőszékbe, tettünk valamit a nyakába, én megfogtam a kezeit, hogy ne kapkodjon és betettünk egy mesét is, hogy eltereljük a figyelmét, amíg apa ollóval nem végez (hajvágóról hallani sem akart). Persze tiltakozott közben és a végeredmény sem volt mindig a legjobb, így elhatároztuk, hogy megpróbálkozunk a fodrásszal.
Akkoriban 4 éves volt. Próbáltuk felkészíteni rá, többször is nézegettük a kirakaton keresztül, hogy hogy is történik az egész. (Az egyik APG-s könyvben is van egy fodrászos epizód, bár az még nem volt meg akkor.) Sikerült rábeszélni, hogy próbálja ki ő is, és még azt is megígértük neki (a fodrásznővel egyeztetve), hogy ha nagyon ügyes lesz, nyugton marad, utána ő söpörheti fel a haját . Akkoriban imádott söprögetni, így ez elég vonzó volt számára. Azóta semmi gond nincs a hajvágással, örömmel megy mindig a fodrászhoz, a felsöprés már nem érdekli.

Válasz: hajvágás 11 éve 6 hónapja #21614

• borzasliba
  • borzasliba profilkép
  • Nem elérhető
  • Kisfiam 5 éves, autista.
Szia.
nálunk is ez a helyzet, 3 éves a fiam, de már olyan erős, alig bírjuk lefogni
találtál valami megoldást a problémára, nekem azt mondták, hogy 5 éves korától könnyebb lesz
a fodrász az olló a stb. nem jöttek be
:)

Válasz: hajvágás 11 éve 6 hónapja #21647

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Borzasliba: Három évesen nekem esélyem sem volt a gyerek haját vágni. Ollóval tudtam csak kicsit rövidíteni, emiatt 4 éves koráig kis bilifrizurája volt. Elől egyenesre vágva, hátul is csak a nyakánál egyenesre levágva. Engem nem zavart, a gyereket meg pláne nem.
4-5 éves korában már géppel nyírtuk, rémálom volt. :( A hangját sem bírta, és a nyakába eső hajszálakat sem. Most hat évesen volt az áttörés, egyre kevésbé akadt ki tőle, hozzászokott talán. Van hajvágáshoz való kendőnk, amit a nyakába kötök, jól előre dönti a fejét, hogy inkább leessen a haj, mint a nyakába. Tegnap vágtam neki, nem is idegeskedett, nem kellett motiválni, nem kellett számolni, hogy még meddig bírja ki, mikor végzünk. Úgy ült ott sztoikusan, mint mondjuk az apja, nagyon büszke voltam rá. :) Ja és nem is alkudozott, hogy hosszú hajat szeretne növeszteni. :D

Válasz: hajvágás 11 éve 6 hónapja #21855

• daisy
  • daisy profilkép
Sziasztok!

Kisfiam 3 éves koráig nálunk is rémálom volt a hajvágás és körömvágás. Most 4 éves és már kb. 3 hajvágáson túl vagyunk ami abszolút problémamentes volt. Nekem egy igen egyszerű dologgal sikerült Őt meggyőznöm, azzal, hogy milyen szuper jól fog kinézni és a bölcsiben a csajok el fognak ájulni olyan csinos lesz, és ha így marad, akkor csúnya lesz és nem fog tetszeni a lányoknak. Hajvágás után mindig hosszan csodáltuk a tükörben és mindenkivel megdicsértettük. Nálunk ennyi elég volt hál istennek. Nekünk sokkal nagyobb probléma az önálló evés és öltözködés. Tanácstalan vagyok. :(

Válasz: hajvágás 11 éve 6 hónapja #21859

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Daisy: Magával a tevékenységgel is gond van, mármint, hogy hogyan kell belebújni a pólóba, vagy csak a folyamattal. Vagy csak a motivációval. Evésnél mi a gond? Neked kell etetni? Oviban is, vagy csak otthon kell etetni?

Válasz: hajvágás 11 éve 6 hónapja #21861

• daisy
  • daisy profilkép
Szia!
Nagyon örülök, hogy valaki van akivel beszélhetek erről.
Magával a tevékenységgel is gond van..... egyszerűen nem tudom megtanítani neki, hogyan, hol fogja meg, hogy erőt fejtsen ki mikor felvesz egy nadrágot stb.
Evésnél pedig nekem kell etetni, mert egyébként inkább nem eszik semmit, pedig ahogy a másik rovatban is leírtam,- mert nyitottam egyet "Önállóság" címmel - ha jobb napja van és a fogára való a kaja akkor meg tudja fogni azt a kanalat vagy kenyeret.

Válasz: hajvágás 11 éve 6 hónapja #21865

• aniko
  • aniko profilkép
Sziasztok!
Nálunk a hajvágás legutóbb még mindig rémálom volt, ma kiderül ismét ott tartunk-e :/
Az evéssel nincs gond, sőt, úgy néz ki az evés révén kétkezes lett a gyerek :) Eredetileg bal kezes lenne, de -gondolom- a bölcsiben a jobb oldalra rakják Neki az evőeszközt, mivel nincs más bal kezes gyerek és szerintem elfelejtik. Na mindegy lényeg, hogy néha látom, hogy jobb kézzel is eszik és csinál dolgokat, épp olyan ügyesen, mint bal kézzel.
Öltözés: Nem igen mondanám, hogy különösebb gond van vele, önálló öltözés még nem tökéletes, de mostanában van kedve és nekilát csak úgy magától, nadrágokat felvenni. Vetkőzés csak olyankor macerás, ha nem akar fürdeni, vagy nehezen tudja épp levenni a nadrágot, és attól hamar begurul :) Pólókkal még sehol nem tartunk.

Egyébként nem tudom írtam-e, de most lesz 4 éves. Viszont nagy segítség, hogy öcsi 2,5 éves, és másol tőle.
Oldalmegjelenítési idő: 0.166 másodperc