LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Fejlesztés

Téma: alapozó terápia

alapozó terápia 12 éve 8 hónapja #8477

• katalyn76
  • katalyn76 profilkép
  • Nem elérhető
Van valakinek tapasztalata alapozó terápival kapcsolatba. Van egy lehetőség hogy mivel járunk a Vadaskertbe ami sajnos 300 km tőlünk így beiktatnánk egy időbe hogy járnák alapozó terápiára és itthon csinálnák. Havonta pedig konzultálnánk és kapnánk a feladatsort tovább.
Nem tudom mit várhatok tőle. Patrik mozgása nagyon jó sőt túl is az egyensúlyérzéke átlagon felüli de kell is mert állandóan a magasba van létra teteje stb.....
Nekünk a beszéd beinditás lenne a fő cél.
Napirendzünk Pecs kártyázunk folymatosan.
Azért gondoltunk erre mivel ő kis korában teljesen normálisan fejlődőtt és volt egy nagy trauma sőt kettő amióta ilyen lett és azt olvastuk hogy ez a torna oldhatja a leblokkolt dolgokat.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: alapozó terápia 12 éve 8 hónapja #8480

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Én az alapozó tornát nem ismerem, de a TSMT is ilyen, hogy otthon kell csinálni, és havonta-hat hetente kap új sort a gyerek. Nem inkább ilyesmitek lesz?
Az alapozóhoz nem tudok hozzászólni, de a tsmt nekünk nagyon jó volt.

Válasz: alapozó terápia 12 éve 8 hónapja #8481

• katalyn76
  • katalyn76 profilkép
  • Nem elérhető
labolen

Nem ez alapozó magzati kortól kezdve kezdi a mozgásokat folyamatosan ahogy fejlődik egy csecsemő kisgyerek és igy halad folyamatosan. Ha történt valami a gyerekkel kis korában akkor ez megmutatja hogy mikor blokkolodott valami az agyban nekünk volt ilyen.

Ha valaki tud hozzászólni azt megköszönném

Válasz: alapozó terápia 12 éve 8 hónapja #8482

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
akkor bocs.

Válasz: alapozó terápia 12 éve 8 hónapja #8493

• Dwic@
  • Dwic@ profilkép
  • Nem elérhető
Szia!
Mi most kezdtük az alapozót. Csináltunk TSMT-t is, így tudok különbséget mondani.
A TSMT gyakorlatsora 10-15 gyakorlat/alkalom, heteken keresztül, sokszori ismétlésszámmal, főleg otthon, időnként felülvizsgálat, új torna.
Az alapozóra oda kell mennünk, hetente 2x2 óra, változó gyakorlatok, csak kb két óra tornasora közel azonos és nincs 20x ismétlés.
Ha tudtok csoportban, sűrű váltásokban dolgozni, menni fog. A gyakorlatokat mesekörnyezetbe ágyazzák, sok mindennapi kérdést tesznek fel, Pl: gyűjtsétek össze a napszínű kavicsokat fókajárásban. Előtte biztosan itt is lesz állapotfelmérés, mint a TSMT-nél, hogy olyan csoportba kerüljetek, ami jó nektek.
Tudtommal 5 éves kor után ajánlják, addig inkább a TSMT/HRG-t javasolják.
Itt találsz többet róla: www.alapozoterapiak.hu
Dani lassan 11 éves

Válasz: alapozó terápia 12 éve 8 hónapja #8500

• katalyn76
  • katalyn76 profilkép
  • Nem elérhető
Dwic@

Köszi a hozzászólást. Nem tudom hgoy fog mükődni de mi ezt itthon fogjuk csinálni mert úgye 300 km pest és ott betanítják és havonta fogunk menni konzultálni és tovább lépni. Ha tudol még bármi érdekességet infot azt nagyon szívesen veszem.

Válasz: alapozó terápia 12 éve 8 hónapja #8511

• Dwic@
  • Dwic@ profilkép
  • Nem elérhető
Ez fura. Hova mentek tanulni a tornát? Mert terapeuta egy csomó helyen van, az oldalon, amit megjelöltem, választhattok hozzátok közelebbit is. Az alapozó csoportos torna. Az Ayres vagy TSMT ugyanúgy az idegrendszeri fejlődésre hat, azokat valóban egyénileg kell elkezdeni, és amikor már jól megy, akkor tesznek be csoportba.
Dani lassan 11 éves

Válasz: alapozó terápia 12 éve 8 hónapja #8527

• katalyn76
  • katalyn76 profilkép
  • Nem elérhető
Különlegesekért alapítványhoz megyünk. Sajnos még csak a megyénkbe sincs ilyen terapeuta és azért megyünk pestre mert úgyis idáig is oda jártunk PECS et ill Napirendet tanulni. Aki pesten lakik vagy körnéykén el sem tudja képzelni hogy milyen szerencsés helyzetben van. Nekünk egy egyész napot és egy vagyont kell kifizetnünk minden útért.
Félek hogy költözés lesz belőle.
Nem tudom nekünk azt mondták hogy itthon fogom tudni csinálni vele mert nem tudjuk megoldani hogy heti 2-3 nap felmenjünk. Majd meglátjuk mi lesz a vizsgálat után egyáltalán hogy ajánlják e nekünk vagy sem. Nálunk a mozgással nincs egyébbként semmi gond.

Válasz: alapozó terápia 12 éve 8 hónapja #8584

• Dwic@
  • Dwic@ profilkép
  • Nem elérhető
Melyik megyében, városban laksz? Nekem eddig nem derült ki, csak hogy a fiókád 3,5 év körüli.
Dani lassan 11 éves

Válasz: alapozó terápia 12 éve 8 hónapja #8590

• katalyn76
  • katalyn76 profilkép
  • Nem elérhető
Borsod legszélén két utcával odébb már szlovákia van :(
4 éves volt múlt héten.

Válasz: alapozó terápia 12 éve 8 hónapja #8591

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Katalyn:

A fiam az iskolában ebben a tanévben (most elsős) alapozó terápiás fejlesztést kapott heti 4 alkalommal. Sajnos nem volt alkalmam egy órát sem látni, mert a tervezett nyílt nap végül is elmaradt. Viszont annyit tudok, hogy ő nagyon szerette (néha itthon is tartott bemutatót belőle) és nagyon sokat fejlődött az év során, bár még mindig vannak fejlesztendő területek.

Én mindenképpen jónak tartom, de mi is a TSMT-vel kezdtük, 2 évig csináltuk a gyakorlatokat itthon, közben elkezdtük a HRG-t is, arra is 2 évig jártunk.

Válasz: alapozó terápia 12 éve 8 hónapja #8592

• katalyn76
  • katalyn76 profilkép
  • Nem elérhető
Miri

Kár hogy nem láttad az órákat kíváncsi lettem volna. Egyedül volt vagy csoportosan. Fogalmam sincs nekünk fog e menni pláne még csak négy éves és öt évtől írják de egy próbát megér ha már úgyis mennünk kell ilyen messzíre mindegy ha két helyre járunk ha fogja bírni hogy hajnalba elindulunk és éjszaka érünk haza .
Miben érezted a fejlődést??

Válasz: alapozó terápia 12 éve 8 hónapja #8593

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Katalyn, kiscsoportos fejlesztések vannak az iskolában 3-4 fős. A fejlődést nemcsak én érzem, hanem a tanárai is. A finommozgása rettentő sokat fejlődött a nagymozgás fejlődésének köszönhetően, bár azt ugye nem tudhatom, hogy a korábbi fejlesztések vagy az alapozó vagy a spontán érés eredményei-e mindezek, vagy mindez együttvéve.
A mozgása harmonikusabb lett, bár sokszor csak a szakember látja jobban a lemaradásokat a felmérések során.
Idézek az alapozó értékeléséből: "Nagymozgások szépen fejlődnek, rugalmassága sokat javult, végtag- és statikus egyensúlya megfelelő, dinamikus egyensúlya még bizonytalan. Testsémája kialakult, oldalak biztos megkülönböztetésére képes. Keresztező és testvonalat átlépő gyakorlatokat bizonytalanul végzi. Feladattudata erős. Fizikálisan jobban terhelhető, mint kezdetben. Szereti a megszokott feladatokat, a megszokott sorrendben, de a változásokat is elfogadja..."

Válasz: alapozó terápia 12 éve 8 hónapja #8598

• Dwic@
  • Dwic@ profilkép
  • Nem elérhető
Rákérdezek a mi terapeutánktól, tud-e neked valakit közelebb ajánlani.
Dani lassan 11 éves

Válasz: alapozó terápia 12 éve 8 hónapja #8599

• Dwic@
  • Dwic@ profilkép
  • Nem elérhető
Ha mégis a HRG-TSMT -nél maradtok, talán jó lenne ez a hely: www.eszporgeto.hu

Sok sikert!
Dani lassan 11 éves

Válasz: alapozó terápia 12 éve 8 hónapja #8702

• Dwic@
  • Dwic@ profilkép
  • Nem elérhető
Az emilváltásunk:

"Szia!

Nem tudsz Borsod-Abaúj megyében alapozó terapeutát? Egy anyuka onnan Bp-re kénytelen hordani a gyerekét. Azt mondták neki, hogy betanulnak gyakorlatokat, azt tudja otthon csináltatni vele, és időnként visszamennek kontrollra. Ez a TSMT módszere, tudtommal… Vagy alapozóban is van ilyen? Másrészt a kicsi még csak 4 éves. Egyszer dr. Marton Dévényi Éva azt mondta nekem, hogy 5 éves kor alatt inkább a TSMT-t csináljuk. Szerinted?

Köszi a segítséget!

Éva"

"Szia Éva!

Igen, 5 éves kor alatt még nem az Alapozó van, hanem a TSMT,. így a lehető legjobb, amit csinálnak. Még korai lenne az Alapozó.
Utána, ha betöltötte az 5. életévét, segítek terapeutát találni a közelükben. Majd szóljatok, vagy írjon az anyuka nekem nyugodtan.

Szép napokat kívánok!
Anikó"
Dani lassan 11 éves

Válasz: alapozó terápia 12 éve 8 hónapja #8704

• katalyn76
  • katalyn76 profilkép
  • Nem elérhető
Dwic@

Köszi szépen írtam is egy emailt hogy máshol öt éves kortól ajánlják náluk nem gond ? vagy más tornáról lesz szó?
Kicsit letörtem annyira beleéltem magam hogy jövö hónapba elkezdünk valami újat de így lehet hogy mégsem.
Azt megtudnád nekem hogy Sátoraljaújhelyhez legközelebb hol tudnánk esteleg Tsmt tornára járni ha ez a pesti nem jönne esetleg össze? Vagy hogy később alapozó van e közelebb?
Nagyon szépen köszönöm előre is.

Válasz: alapozó terápia 12 éve 8 hónapja #8780

• Dwic@
  • Dwic@ profilkép
  • Nem elérhető
Kedves Katalyn76!

Hát, nem mondanám, hogy nagy sikerrel jártam. Találtam egy óvónénit, aki a Hétszínvilág Partizán úti ovijában csinál HRG-t, meg azt, hogy Tehetségpont működik Sátoraljaújhelyen. Talán keresd meg az ovit, hátha tudnak többet. Ez az ovi SNI-s gyerekeket is fogad, lehet, hogy jó hely lenne nektek. Miskolc nagyon messze van? Havonta egyszer - ennyit vár a TSMT eleinte - talán megkockáztatható, nem?

Éva
Dani lassan 11 éves

Válasz: alapozó terápia 12 éve 8 hónapja #8783

• katalyn76
  • katalyn76 profilkép
  • Nem elérhető
Dwic@

Köszi az infót. A partizán utit ismerem elvileg oda járnánk jövöre ha nem menne a városba a cirkusz hogy nem fogadják a gyerekeket de erről írtam az óvódai integráció fórumon.
Igen ismerem aki HRG t csinálja de TSMT ről nem tudok . A miskolcinak írtam emailt amit javasoltál ha pestre mégsem megyünk a kora miatt akkor azt el fogjuk kezdeni az csak 80 km nem 300. Igaz pecs miatt meg muszály pestre járni igy is úgy is.
Köszi az infókat.
Kata

Válasz: alapozó terápia 12 éve 8 hónapja #8847

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Katalyn

A TSMT is nagyon jó, és többektől hallottam, hogy segített a beszéd beindításában. Lehet, hogy jobb úgy menni fejlesztésre, hogy nem annyira fáradt a kisfiad, egy nap 300 km utazás után még 2 fejlesztés is az elég kemény lehet. Nálunk volt olyan, hogy este 6-ra kaptunk időpontot a TSMT-re, előtte egész délelőtt fejlesztésen volt a fiam és addigra már nagyon szét volt esve a fáradtságtól. :S
Oldalmegjelenítési idő: 0.138 másodperc