LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Fejlesztés

Téma: Hallásterápia/Hallási Figyelemfejlesztő Tréning (Berard-módszer)/Tomatis-módszer

Válasz: Hallásterápia/Hallási Figyelemfejlesztő Tréning (Berard-módszer)/Tomatis-módsz​er 10 éve 6 hónapja #31814

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Glor: mióta jártok? Tök jól viseli a fején a fülhallgatót! Nagyon sokat nőtt a lányod, már kész hercegkisasszony, nem olyan babás! ;)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Hallásterápia/Hallási Figyelemfejlesztő Tréning (Berard-módszer)/Tomatis-módsz​er 10 éve 6 hónapja #31816

• Glor
  • Glor profilkép
  • Nem elérhető
Ma volt a 4. nap, Jázminkán semmi különösebbet nem veszek észre! Derűs, jókedvű időnként kissé agresszív ugyan, de kicsit bújósabb! Mivel a terápia előtt nagyon rossz passzban volt, most kicsit örülök neki. A hangulata nagyon változékony. Jázmin egy kicsit sem fáradt. Viszont a barátnőm kisfiával mentünk, szintén auti, fáradtabb, tett néhány szokatlan dolgot amit korábban nem, ma terápia után látszólag ok nélkül keservesen sírva fakadt. A terapeuta minden változásnak (akár negatív akár pozitív számunkra) jó jelnek tekint. Ahogy ő mondja fel kell, hogy felborzolja a kedélyeket a zene. Jázminkának határozottan tetszik az egész, legnagyobb döbbenetemre fél órán keresztül ül a fotelben és a hallgatja, ezt a (nem kicsit idegesítő) zenét. Vannak kiakadások, de én arra számítottam, hogy majd esetleg le kell fogni a gyereket.

Válasz: Hallásterápia/Hallási Figyelemfejlesztő Tréning (Berard-módszer)/Tomatis-módsz​er 10 éve 6 hónapja #31979

• Erika23
  • Erika23 profilkép
Sziasztok!
Gyors beszámoló a hallásébresztésről. Végig csináltuk, de a kisfiam lába a 4. nap eltört uh. a végét már a kórházban ill. otthon fejeztük be...:(
Változást (se -,se+ irányban)eddig nem tapasztaltam, bár szegénykém életét felforgatta ez a combtörés, műtét, kórház stb...Még négy hét pihenés van, aztán állhat lábra, Én úgy gondolom, hogy igazán csak ebben az időszakban tér vissza a régi önmaga és akkor figyelhetjük meg az esetleges változásokat.
Viszont aminek örülök,most egyre többet rajzolgat (így ágyhoz kötötten ráfanyalodik :) )és ha jó lenne a ceruzafogása és megfelelő lenne a nyomatéka egész szép dolgok jöhetnének össze. Így "csak" felismerhető rajzok születnek, de nekem ezek is csodásak! <3

Válasz: Hallásterápia/Hallási Figyelemfejlesztő Tréning (Berard-módszer)/Tomatis-módsz​er 10 éve 5 hónapja #32011

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Erika23: Gizmonál a terápia hatásai inkább kicsit később voltak észlelhetőek.
Mi most erősítjük nagyüzemben a nyomatékot. Tsmt formájában. PL:talicskázás, kötélhúzás, bot fogása közben ugrálás trambulinon, fekvőtámasz közben egy székre rakott kosárba pakolás, gördeszkára fekve páros kézzel haladás. (csukló erősítés a cél) Persze újra golyófűzés, pöttyizés és rajzolás, betűkarikázás, vágás.
Sajnálom, hogy eltört a lába, biztos rémes lehetett, ha műtét is szükséges volt. :( Jobbulást!

Válasz: Hallásterápia/Hallási Figyelemfejlesztő Tréning (Berard-módszer)/Tomatis-módsz​er 10 éve 5 hónapja #32013

• agiviki
  • agiviki profilkép
  • Nem elérhető
Süni és Mindenki!

Szeptember elsején kezdjük VÉGRE a Berard hallástréninget. Nagyon kíváncsian várom: Megelégednék azzal, ha a hallásérzékenysége csökkenne. Előtte még fülészet. Na attól jobban félek :) Ti tudjátok mi az a timpanon görbe? Hogy vették fel?

Válasz: Hallásterápia/Hallási Figyelemfejlesztő Tréning (Berard-módszer)/Tomatis-módsz​er 10 éve 5 hónapja #32017

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Viki: Mi nem nézettük meg a hallástartományát, mert nem akartam altatni. Ő meg nem jelez vissza, hogy igen hallom, tehát a fülészet csak annyi volt, hogy ne legyen zsírdugó. Neki csak egy alapprogram ment. Így is szerette volna visszaállítani a hangerőt, amikor Móni változtatni akart. Ő tudta a gépen nézni a számokat, és hogy milyen hangerővel megy. Aranyos volt most mikor mentünk tsmt-re inkább a munka helyett hallásterápiázott volna. :laugh:
Szerintem nem csak az érzékenységen fog változtatni a terápia, hanem a beszédértésen is. Akkor minden képen nyomassál neki ilyen feladatokat, főleg a közvetlenül a terápia lejárta utána. Nagyon fogékonyak! ;)
Eredményről beszámolni! Sok sikert!

Válasz: Hallásterápia/Hallási Figyelemfejlesztő Tréning (Berard-módszer)/Tomatis-módsz​er 10 éve 5 hónapja #32021

• agiviki
  • agiviki profilkép
  • Nem elérhető
Süni, mindenképpen beszámolok :)

Válasz: Hallásterápia/Hallási Figyelemfejlesztő Tréning (Berard-módszer)/Tomatis-módsz​er 10 éve 5 hónapja #32363

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
agiviki: tudom még a felénél vagytok, de mizújs?

Válasz: Hallásterápia/Hallási Figyelemfejlesztő Tréning (Berard-módszer)/Tomatis-módsz​er 10 éve 5 hónapja #32373

• agiviki
  • agiviki profilkép
  • Nem elérhető
Süni, igen, pont félidőnél, köszi a kérdést. Írtam volna, ha megtáltosodik Mimi, de eddig semmilyen változást nem tapasztaltam. Na, majd jövő héten :-) Jelentkezem...

Válasz: Hallásterápia/Hallási Figyelemfejlesztő Tréning (Berard-módszer)/Tomatis-módsz​er 10 éve 5 hónapja #32616

• agiviki
  • agiviki profilkép
  • Nem elérhető
Befejeztük a Berard féle hallástréninget. Elég fárasztó volt a napi 2 alkalom, nekem is, Miminek is. Ennek ellenére a tréning ideje alatt Mimi nem volt sem hisztisebb, sem nehezebben kezelhető.
Sem a tréning 2 hete alatt, sem azóta (még csak 2 nap telet el:-) semmilyen változást nem tapasztaltam Mimin:-( A változásokat egyébként 4 hónapon belülre prognosztizálják, nem azonnalra, mégis jó lett volna legalább valami apró pozitívumot tapasztalni.....
Amint látok bármi, egészen apró változást, írok megint :-)

Válasz: Hallásterápia/Hallási Figyelemfejlesztő Tréning (Berard-módszer)/Tomatis-módsz​er 10 éve 5 hónapja #32666

• Erika23
  • Erika23 profilkép
Sziasztok!

Még augusztusban befejeztük mi is a Pataki-Kolláth- féle hallásébresztést.Kisfiam sajna az 5. napon eltörte a combcsontját -elesett a rollerrel- és meg is kellett műteni.A lemezt odaadták és végül a kórházban és otthon fejeztük be a tréninget.Én most inkább visszaesést látok rajta :( Gondolom az altatás sem tett jót neki meg a hat hét ágynyugalom sem.Tudom ti itt a fórumon nem vagytok homeo pártiak, de én most csinálom az altatás miatti kivezetést, aztán folytatjuk az oltás kivezetést is.Már elkezdte az ovit, szegénykém még biceg kicsit, de ügyesen kezd visszatérni a régi mozgása. Remélem ez a visszaesés a beszédében is csak átmeneti.

Válasz: Hallásterápia/Hallási Figyelemfejlesztő Tréning (Berard-módszer)/Tomatis-módsz​er 10 éve 4 hónapja #32818

• agiviki
  • agiviki profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok! Pár napja sikerült némi változást megfigyelnem Mimin, de vártam, hogy valóban jól látom e. Nos, a változás jelen pillanatban negatív :( Mimi figyelme, ha úgy tetszik "hallási figyelme" sokat romlott. Nagyon nehezen figyel oda arra amit mondunk. Akár a nevére, akár bármi másra. Nyáron ez már olyan jól ment. Most nagyon direktbe kell érkeznie a hangingernek, hogy reagáljon rá :( Csak remélhetem, hogy ez valami "jónak", valami fejlődésnek az előfutára.....

Válasz: Hallásterápia/Hallási Figyelemfejlesztő Tréning (Berard-módszer)/Tomatis-módsz​er 10 éve 4 hónapja #32820

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Ágiviki:
Nagyon sajnálom, hogy negatív változást tapasztalsz. :(
Én is remélem, hogy megfordul ez, bár én sokat nem tudok a hallásterápiáról. Más terápiánál (Delacato) is előfordul, sőt normális, hogy először visszaesés van és utána jön a fejlődés.

Válasz: Hallásterápia/Hallási Figyelemfejlesztő Tréning (Berard-módszer)/Tomatis-módsz​er 10 éve 4 hónapja #32839

• agiviki
  • agiviki profilkép
  • Nem elérhető
Miri, legyen igazad! :) És köszi :)

Hallásterápia/Hallási Figyelemfejlesztő Tréning (Berard-módszer)/Tomatis-módsz​er 7 éve 8 hónapja #43266

• Csipike
  • Csipike profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok! Én még új vagyok itt és tudom, hogy rég volt ez a téma boncolgatva, de próbálok segítséget kérni... Júniusban vinném a 4éves kisfiamat hallásterápiára és nem tudom eldönteni, hogy a Berard vagy a Pataki-félét válasszam-e. Nem tudom, hogy kifejezetten a túlhallásra melyik a jobb, beszéd rendben van, csak viselkedészavar és extra túlhallásról van szó... Előre is köszönöm, ha írtok!

Hallásterápia/Hallási Figyelemfejlesztő Tréning (Berard-módszer)/Tomatis-módsz​er 7 éve 8 hónapja #43267

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Nekem ezek a hallástémák viszonylag újak, mivel csak mióta most cseng a gyerek füle, azóta kezdték vizsgálni, de mindig is nagyon érzékeny volt. Az egy egyértelmű dolog, hogy a fiamnál a Stapedius reflex (ami arra szolgál, hogy védje a belső fület a túl hangos zajoktól) renyhe, alig érezhető, ezt most mérték. Ezt nálatok nézték már ?
Amúgy: ful-orr-gegeszet.blog.hu/2016/03/31/tulhallas#more8529924

Hallásterápia/Hallási Figyelemfejlesztő Tréning (Berard-módszer)/Tomatis-módsz​er 7 éve 8 hónapja #43272

• Csipike
  • Csipike profilkép
  • Nem elérhető
Köszönöm a linket és a választ. Nem, nem nézték azt a reflexet, amit írtál, még csak nem is tudtam róla, hogy létezik ilyen.
Még annyit tudtok-e, hogy a Berard-féle kezelést megszakíthatja-e a terapeuta az 5. nap után csupán azért, mert hétvégén nem kezel? (A Pataki-félénél tudom, hogy nem, ott végéig kell vinni a 10 napot.)
Oldalmegjelenítési idő: 0.101 másodperc