LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Fejlesztés
  • Oldal:
  • 1
  • 2

Téma: ABA terápia

ABA terápia 9 éve 3 hete #40513

Ildi, köszi a hozzászólást! Ha van időd ránézni a többi topicra, akkor azoknál is érdekelne a véleményed.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

ABA terápia 9 éve 3 hete #40514

• Milus Ildi
  • Milus Ildi profilkép
Örülök, hogy segíthetek. (különben a Bóbitában dolgoztam én is.)

ABA terápia 9 éve 3 hete #40515

Tényleg? :cheer: Az egy jó hely, mindig mondom. :) :) :) És most hol dolgozol?

ABA terápia 9 éve 3 hete #40516

• Milus Ildi
  • Milus Ildi profilkép
Jelen pillanatban sajnos nincs állandó munkám. Házhoz járok ki fejleszteni. Zolikát is ismertem, Anitát is.

ABA terápia 9 éve 3 hete #40517

Nem tudom, hogy van-e most felvétel a Gyermekház suliba a Cházár u-ba, de szerintem jól jönne egy jó asszisztens (nagyon sok az auti), ha gondolod, megkérdezheted őket! Én örülnék, ha a mi sulinkba jönnél dolgozni. :)

ABA terápia 9 éve 3 hete #40523

• Nina42
  • Nina42 profilkép
  • Nem elérhető
  • 7 éves kissrácot terelő
Szerintem sokan keresnek otthonra fejlesztőt is. :) Csak az nem bejelentett állás, inkább kiegészítésnek jó.

ABA terápia 9 éve 3 hete #40526

• Milus Ildi
  • Milus Ildi profilkép
Igen, járok is ki családhoz. De én csak olyat tudok vállalni, ahol nem ragaszkodnak az ABA terápiához. Szerintem, ha olyan hasznos lenne, nálunk is képeznének terepautákat. Minket is a TEACCHra és a PECS-re tanítottak meg a Magyarországon élő legjobb szakemberek, mint a leghasznosabb terápiákra.

ABA terápia 6 éve 1 hónapja #46920

Sziasztok!

VB terápiát (Verbal Behavior) ismeri valaki? Láttam még VBA-nak (Verbal Behavior Analysis) is rövidíteni, B.F. Skinner dolgozta ki a módszert. Elvileg ez az ABA továbbfejlesztett változata, bár nálunk kevés helyen érhető el.
GAPS Alapítványnál vagy a Kis Lépések Alapítványnál elvileg van. Jár valaki hozzájuk? Ha igen, megosztaná a tapasztalatokat?

Köszönöm!

ABA terápia 4 éve 9 hónapja #48609

Sziasztok!

ABA terápiával kapcsolatban vagyok kíváncsi a véleményetekre. Érdemes belevágni?
Kicsit megriaszt, hogy napi 4-5 órát kell vele tölteni, hogy hatásos legyen.

ABA terápia 4 éve 9 hónapja #48610

Az autizmus non-stop fejlesztést kíván, főleg eleinte. (Persze ez elsősorban nevelés, csak míg egy átlag gyerek pikkpakk felveszi ezeket a tudásokat, addig az auti korántsem biztos, ezért nevezhető fejlesztésnek.) Szóval a dologgal mindenképp sokat kell foglalkozni.
Ettől függetlenül én inkább a TEACCH-et javaslom. Az intézményekben is az lesz, már persze ha lesz rá auti szakos gyógypedagógus... Meg aztán TEACCH már jó pár helyen van, ABA jóval kevesebb.
  • Oldal:
  • 1
  • 2
Oldalmegjelenítési idő: 0.115 másodperc