LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Fejlesztés
 • Oldal:
 • 1
 • 2

Téma: Jutalmazás

Jutalmazás 9 éve 1 hónapja #25230

 • andidem
 • andidem profilkép
 • Nem elérhető
 • Kisfiam 7 eves asperger, kislanyom 4 eves NT.
Szia Szanya, szeretnem toled megkerdezni hogyan hasznaljatok azt a jutalmazos fuzetet az oviban? Jo lenne nekunk valami ilyesmi az iskolaban. Hany matriçat kell ossze gyujtenie egy egy jutalomert? Ezt a fuzetet mindennap haza viszi? En itthon olyat hasznalok ahol 5 mosolygos fejet kell ossze gyujtenie egy jutalomert de nem nagyon hajtja magat azert hogy ezeket osszegyujtse. A psiçhologusnak mutattam hogy igy jutalmazom ot de szerinte azt ugy kellene hasznalni hogy ha meg çsinal valamit kap mosolygos fejet ha nem akkor le kellene vennem egy fejet amit mar megszerzett hogy erezze hogy kaphat de veszithet is. Ettol viszont kiborul a kisfiam mert vesziteni pontot nem szeret viszont nem igen motivalja ha mondom neki hogy kap egy mosolygos fejet ha meg çsinalja a hazifeladatot vagy feloltozik. Arra i gondoltam hogy hogy nez az ki hogy az en fiam gyujthet ilyen pontokat a tobbi gyerek meg nem.
Elore is koszonom
Andi
Andi
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Jutalmazás 9 éve 1 hónapja #25231

 • Szanya1
 • Szanya1 profilkép
 • Nem elérhető
 • admin
Szia Andidem,

átraktam a hsz-t egy relevánsabb helyre, hogy később is meg lehessen találni.
A jutalmazósunk úgy néz ki, hogy mindig az aktuális naptári beosztáshoz ill. a hangulatunkhoz... :laugh: és egyéb tényezőkhöz igazítjuk az összegyűjtendők számát, most épp 14 van, mert az előzőben 15-öt kellett gyűjteni és most azt mondta a gyerek, hogy legyen 14. Velem meg lehet alkudni! :laugh: Naponta általában 1-et vagy 2-t kap, attól függ, hogy mennyi a feladat és mennyire tud csöndben maradni. Nekünk csak a feladatért és a szociális játékokért jár juti, ha közben nem zajong. Tornáért és egyéb kedvelt tevékenységekért nem, és nem adunk öltözésért, kóstolásért sem, mert nem akarom, hogy majd később csak emiatt csinálja meg. Azt muszáj és kész. (Lehet folyamatábrázni. Meg annyira ez engem nem is érdekel, az oviban felöltözik, itthon meg belefér az időmbe, hogy segítsek, mivel csak 1 gyerekem van, ez nekem nem gond.)
Most bevezettük, hogy a fizetős fejlesztésen is van matricázás, ott csak 6-ot kell gyűjteni, mert alkalmanként 2-t kaphat és 3 hétnél több időt nem látna át, ill. nem lenne motiváló. A matricák az érdeklődési köréhez kapcsolódnak, teljesen vegyes, őt egy mosolygós arc nem motiválná (ezt most általánosságban írom: szociálisan erősen sérült gyereknek nem tartom célravezetőnek ezt a módszert, mitől motiválná egy mosolygós arc, ha rá se néz az arcokra és nincs megfelelési kényszere egyáltalán). Mi nem visszük haza egyik füzetet sem, itthon nincs jutizás, csak ha fel akarom valamiért gyorsítani a gyűjtést. (Elvárom, hogy nekem megcsinálja, amit kell. Itten szigor van, kérem! :silly: ) A végén a jutalom szintén az egyéni érdeklődéséhez kapcsolódó, nagyon erősen motiváló dolog.
El nem veszünk matricát, mert az demotiváló, frusztráló és értelmetlen. Ha nem teljesít, nincs matrica és kész.
A többi gyereket nálunk nem zavarja ez a dolog, egyrészt elfogadják, hogy Z. nem olyan,mint ők és csomó vizu eszközt használ alapból, másrészt nem irigylik tőle a ventillátorokat, dísztárcsákat, sorompókat és porszívókat ábrázoló matricákat. (Néha állatokat és egyéb, az átlagos érdeklődésnek megfelelő matricát is adok be, de ritkán, pont emiatt, hogy a többinek ne legyen érdekes.) A gyűjtést követő jutalom is rajta van a füzeten, azt is igyekszünk úgy kitalálni, hogy a többinek ne legyen érdekes (képpel dekorált póló, biciklilámpa, stb.), egyszer volt eddig játszóház, de nem mondták az oviban, hogy a többiek nehezményezték volna.

Egyébként ami ovinkban több auti is van, mindegyiknek egyéni, hogy mennyi vizu eszközt használnak velük, a többi gyerek pedig ezeket mind elfogadja, semmi gond nincs ezzel. Különösebben magyarázni sem kell. Ha kérdezik, akkor válaszolni kell, de az ő szintjükön, egyszerűen. (Nem kell tudományos magyarázat, sőt.)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Jutalmazás 9 éve 1 hónapja #25233

 • champ
 • champ profilkép
 • Nem elérhető
 • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Andidem:
Én nemrég írtam le a motivációs eszközeinket egy másik topicba, ott volt szó a jutalmakról is.
Mi tavaly, első osztályban nap végén jutalmul apró édességet vettünk ki a fiam sulis kincsesládájából. Egy 7-8 fős osztályban ez nem volt gond, egy tasak PEZ cukorból jutott a többieknek is, ha volt rá igény.
Idén az összevont, 23 fős osztályban ez kivitelezhetetlen, legalább is, az nt. elsősök kiakadása nélkül, hiszen ők még nem ismerték év elején a fiam. Ezért most zsetonokat gyűjtünk, ami a többiek számára nem túl értékes. Megértették, nem irigykednek, nem okoz gondot, hogy Z. külön jutalomban részesül, hiszen a zsetont otthon váltja be gépezésre, vagy apróra, amit a perselyében gyűjt.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Jutalmazás 9 éve 1 hónapja #25236

 • andidem
 • andidem profilkép
 • Nem elérhető
 • Kisfiam 7 eves asperger, kislanyom 4 eves NT.
Szanya es çhamp koszonom,Ez a pontos jutalmazas egyszerunek tunik es meg sem az mert nem latom hogy annyira motivalna ot. Persze az azonnali jutalmazasert jobban ugrik. Ha peldaul azt mondom mikor haza erkezunk hogy kap egy fagyit ha szepen leveszi a çipojet, atoltozik, kezet mos. Mert ugye çipostol bemegy a szobaba kezmosas nelkul es neki all jatszni. Valoszinuleg ott is elrontjuk a dolgot hogy sok mindent akkor is kap ha nem dolgozott meg erte. Peldaul elviszem ot egy kis gyerek vidamparkba nagy ritkan vagy a mç Donald's ba neha. De ezeket nem o keri eszebe sem jut ha otthon vagyunk hogy ide vagy oda szeretne menni. Mintha semmi nem erdekelne igazan çsak a jatekai, meg a mesek, meg a szamitogep meg szeret mindenfele filmeket el jatszani altalaban azt amit a legutoljara latott. Ja es mostanaban a moziba is elvitte mar vagy 3 szor az apja çsak ugy. Lehet hogy ez a fo problema hogy nem gyujtunk ra pontokat. Ti mindenert pontokat gyujtotok? Persze ha eszebe juttatom hogy akar e moziba menni akkor mar akar. De olyan is volt hogy a jatszohazba akarta vinni az apja de ot akkor a szamitogep kototte le es azt mondta hogy o nem megy. Akkor az apja elment es mikor megunta a szamitogepet iszonyuan orditott hogy az apja azt igerte neki hogy viszi a jatszohazba. Teljesen kiborult es uvoltott, ez regebben volt mondjuk. Altalaban akkor sem çsipkedi magat amikor oltozkodni kell amikor peldaul a moziba keszulnek, a ferjem ilyenkor fenyegeti hogy nem viszlek sehova ha nem oltozol egyedul de nem izgatja magat tulsagosan, huzza az idot es ezzel a ferjem a turelmet el is vesziti.Lehet hogy az a baj hogy utanna annak ellenere meg is elviszi? A jatekok terelik el annyira a figyelmet. Nagyon szetszort. Szoval ezzel meg mindig hadilabon allok. Koszonom a valaszokat.
Andi
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Jutalmazás 9 éve 1 hónapja #25237

 • Szanya1
 • Szanya1 profilkép
 • Nem elérhető
 • admin
Szerintem (de nem láttam, csak a leírásod alapján) nem érett a pontgyűjtésre, nem motiválják a távolabbi dolgok. Ne pontot gyűjtsetek, az miért lenne motiváló egy kicsinek? Csomó mindent lehet még gyűjteni. És nem is feltétlen kell gyűjteni. Ha elég egy mini darabka édesség, akkor felesleges komplikálni.
Mi is járunk kismillió helyre csak úgy. Egy gyerek nem kell, hogy bármiért megdolgozzon. Csak annyi kell, hogy amit épp aktuálisan motivációnak szánsz, az ne menjen külön is, csak úgy. Tehát ha pl. gumicukor a motiváció, akkor máskor ne kapjon gumicukrot, csak, ha teljesít. De ezeket célszerű láttatni, erre jó a szabályoldal pl.

Azt írod: "Mintha semmi nem erdekelne igazan çsak a jatekai, meg a mesek, meg a szamitogep" Ha ez érdekli, akkor lehet ez a motiváció. Pl. "Ha megcsinálod ezt és ezt, akkor megnézhetsz egy mesét." Napirendet használtok? Lehet, hogy elég lenne az is.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Jutalmazás 9 éve 1 hónapja #25244

 • andidem
 • andidem profilkép
 • Nem elérhető
 • Kisfiam 7 eves asperger, kislanyom 4 eves NT.
Szanya amit irtam hogy "mintha semmi sem erdekelne igazan" arra ertettem hogy eszebe sem jut hogy kimozduljon itthonrol. Meg sem emliti hogy menjunk ide vagy oda akar jatszoter akar jatszohaz vagy biçiklizes semmi ilyesmit nem szokott kerni tolem. Ugy el van itthon a negy fal kozott tv, szamitogep vagy a sajat kis sztereotip jatekaval. Egy kiçsit hagyom hogy ugy jatszon mert biztos szuksege van arra is de altalaban fel ajanlok neki mas jatekot is es akkor szivesen jatszik mast is, mostanaban szinezni is szeret meg neha egy egy puzzlet is kirak (çsak aludni ne keljen menni) Uszodaba szivesen jar, meg is mikor modnom neki hogy gyere megyunk uszodaba oltozz fel akkor azt mondja nem akarok uszodaba menni. Tavaly elvittuk karatezni de abbahagytuk egy honap utan es soha nem jutott eszebe utanna megkerdezni hogy mikor megyunk.
Azon a kis jatszoteren ahova szoktam vinni zsetonos jatekok vannak szereti a gookartot. Esetleg olyan zsetonokat kene vennem es azokkal jutalmazni es mondjuk ha osszegyult harom elviszem ot 3 korre a gookartra lehet hogy igy jobban meg erti es akkor majd tori magat jobban. De ha nem igazad van nem eroltetem egyenlore jobban mukodik egy azonnali fagyi vagy gumiçukor vagy a mese.
Andi
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Jutalmazás 9 éve 1 hónapja #25245

 • andidem
 • andidem profilkép
 • Nem elérhető
 • Kisfiam 7 eves asperger, kislanyom 4 eves NT.
Szanya meg a napirendet is kerdezted. Igen hasznalunk de nem mindig çsak amikor nagyon nem akarja azt çsinalni amit kerek tole es mashogyan akarja a sorrendet. Egyre tobb vizualis segedeszkozt keszitettem. Bevittem az iskolaba is hogy otletet adjak a tanitoknak meg az aszisztensnek. Szoval haladunk çsak ez a pontosgyujtos jutalmazas nem az igazi. Tegnap megigertem hogy kap egy fagyit ha megçsinalja a hazi feladatot. Egy hosszu mondatot kellett leirni. Elkezdett sirni hogy o inkabb a fagyit akarja es nem akarja meg irni a hazifeladatot. Ilyenkor jol kisirja magat orjong egy kiçsit majd szepen meg nyugszik mondjuk egy çukorkaval es utanna megçsinalja de elotte mindig çirkusz van belole. Azt utalja a legjobban amikor irott betuket kell gyakorolnia. Ranez a fuzetre es mar kezdi is a sirast hogy nem birja meg çsinalni. Hat ez a legnehezebb nekunk most az elso osztalyban az iras. Egyeb feladatokat a konyveben ahol nem kell sokat irni egy kettore megçsinal azon nem problemazik annyit.
Andi
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Jutalmazás 9 éve 1 hónapja #25246

 • Szanya1
 • Szanya1 profilkép
 • Nem elérhető
 • admin
Andidem, értem, ez nálunk is így volt sokáig, magától nem jutott eszébe, hogy akarna valamit. (Most már eszébe jut.) A zsetonos játék zsetonját gyűjteni jó ötlet, lehet, hogy világosabb lesz a dolog.

Láttad Edina "dolgozom és kapok" tábláját? Valahol a vizu menün belül van, de lehet, hogy még a régi cikkben, amit még nem pakoltam a helyére, tehát a menügombra kattintva látható (ha be vagy lépve). Egy szerződést köt a szülő vagy a tanár a gyerekkel, amit mindketten aláírnak. Arról szól, hogy mit kap, ha teljesít. Nem tudom, hogy beválna-e, szerintem inkább nagyobbaknak való, de Edina gyereke se olyan nagyon nagy és náluk bevált.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Jutalmazás 9 éve 1 hónapja #25249

 • Miri
 • Miri profilkép
 • Nem elérhető
Szanya, Andidem:

Nekem is pont az jutott eszenbe, hogy nem elég mondani, hogy mi a feladat és mi a jutalom, vizualizálni kell azt is, ha nehézségek vannak. Amikor Á. elsős volt, eleinte nehezen ment a leckeírás, ő sem szeretett annyira írni, mindig panaszkodott, hogy milyen sok, hisztizett is időnként. Miután elkészítettem neki a vizuális segítséget, sokkal könnyebben ment minden. Ez is benne van valahol a vizu menüben. (Andi, ezt neked el is küldtem, úgy rémlik.)
Másodikban már csak év elején használtuk ezt, utána már nem volt semmi szükség rá, mert Á. olyan szinten komolyan vette a leckét, hogy amíg készen nem volt vele, addig nem is akart máshova elmenni. Egyszer az unokatesója ment érte, és el akarta vinni cukrászdába (Á. imádja a cukrászsütiket), de Á. rögtön kijelentette, hogy nem lehet, amíg nincs kész a lecke. :blink:

A szerződésről én is írtam egy másik topicban, az a nyári szünetben nálunk is bevált.
Idemásolom, mert pont idevaló.

A nyári kötelező Misi mókus + olvasónapló sem ment túl könnyen, mind a 24 fejezetről kellett külön írni egy kis összefoglalást.
Viszont amikor augusztusban már láttam, hogy nagyon rosszul állunk, akkor eszembe jutott, hogy vizuális segítséget készítek. Rajzoltam 2 db 24 órás órát, és bejelöltem rajta, hogy iskolaidőben mennyit kell tanulnia, meg leckéznie, és ugyanígy a szünidőben, hogy akkor az csak napi egy óra, ugyanis Á. egyáltalán nem örült neki, hogy neki szünidőben is dolgoznia kell, úgy képzelte, hogy a vakáció az vakáció.
Mellé még leírtam 1-24-ig a számokat, és neki be kellett keretezni, meg kipipálni (olvasásra meg olvasónaplóírásra), ami már kész volt, így jobban látta, hogy milyen sokat megcsinált már. De a legfontosabb a motiváció volt, írtam egy rövidke "szerződést", ezt egy szülőtréningen ajánlották nagyobb gyerekeknek, amiben az állt, hogyha kész lesz 20 fejezettel, akkor elviszem a VIDÁMPARK-ba, ahová már rettenetesen vágyott.
Ezek után már minden reggel (kivéve a hétvégét ) mondta, hogy ma Misi Mókusozzunk, és így kész is lettünk vele, mindketten betartottuk a "szerződés"-ben foglaltakat. :)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Jutalmazás 9 éve 1 hónapja #25251

 • Szanya1
 • Szanya1 profilkép
 • Nem elérhető
 • admin
Miri, megtaláltam a Lego boltot, az első emeleten van és valóban középen. Volt az ajtós-ablakos készlet és vettünk kilósan kockákat (de vissza fogunk még menni, rengeteg szuper cucc van!), úgyhogy megvan a jutalom. :) Most már csak az a kérdés, hogy betelik-e a matricásfüzet a hétvégéig, mivel pénteken már csak szabadjáték lesz (elvileg) és még 5 matrica kell bele. (De majd legfeljebb hazahozom, pénteken úgyis babzsákozunk este, akkor kaphat egyet-kettőt.)
Kééész vagyok, hogy milyen szuper kastélyok, várak meg egyéb épületek vannak ott! Egy vagyont ott bírnék hagyni.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Jutalmazás 9 éve 1 hónapja #25307

 • andidem
 • andidem profilkép
 • Nem elérhető
 • Kisfiam 7 eves asperger, kislanyom 4 eves NT.
EZ A SZERZODES EZ NAGYON JO OTLET KOSZONOM. M szeret ilyesmiket olvasgatni minden ami uj azutan majd o is fogja tolem kerni biztos hogy kossunk szerzodest ha akar valamit :) Valamelyik nap at jott egy baratnom es beszelgettunk illetve szeretunk volna mert mindig kozbe vagott egyszer çsak rajzolt egy papirra egy kezet es rairta hogy stop es oda mutatta nekunk :cheer: ezen annyit nevettem. Szoval most mar o is szerkeszti a vizualis dolgokat ha akar valamit.
Szanya igen olvasgatok mindent amit feltettetek Edinaet is szepen lassan mert kozben szerkesztek is. Ha egyedul vagyok a gyerkoçokkel keptelenseg çsinalni valamit. Most neki allok a kulfoldon elok rovatba is leirni a tapasztalatomat lesz egy kis idome mert a ferjem szabin lesz.
Bekes boldog karaçsonyt kivanok mindenkinek.
Andi
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Jutalmazás 9 éve 1 hónapja #25308

 • Szanya1
 • Szanya1 profilkép
 • Nem elérhető
 • admin
Andidem, ez jó. :laugh:
Hú, az szuper, ha írsz a kinti tapasztalataidról! :)

Neked is boldog karácsonyt!
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Jutalmazás 9 éve 1 hónapja #25396

 • andidem
 • andidem profilkép
 • Nem elérhető
 • Kisfiam 7 eves asperger, kislanyom 4 eves NT.
Eloszor is Boldog uj evet kivanok mindenkinek. Hol is van az a forum ahova leirhatom a kulfoldi tapasztalataimat?
Andi
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Jutalmazás 9 éve 1 hónapja #25398

 • Szanya1
 • Szanya1 profilkép
 • Nem elérhető
 • admin
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Jutalmazás 9 éve 1 hónapja #25440

 • Miri
 • Miri profilkép
 • Nem elérhető
Andidem:
Nagyon aranyos M. vizuális segítsége! :lol:

Talán írtam már korábban, hogy ilyeneket Á. is gyártott régebben.
A kedvenceim:
ÁLATNAK BELÉPNI TILOS!
(Ez most jól jött volna a karácsonyfás szobában, főleg, ha értene belőle a macsek. :laugh: )

PALACSINTÁT A SÜTŐBEN TÁROLNI TILOS!
(Ez pedig nekem szólt, mert megpenészedett a palacsinta, mikor nyáron ott felejtettem. :whistle: )
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Jutalmazás 9 éve 1 hete #26163

 • Bettica77
 • Bettica77 profilkép
 • Nem elérhető
Sziasztok!

Épp most próbáljuk bevezetni fiamnál a jutalmazást. Otthon már egészen jól megy, le akartam adni az oviba is egy füzetet, amibe lehet matricákat ragasztgatni. Erre közölte velem az oviban az egyik óvónő, hogy nekik erre nincs idejük :( De azért tudják kérdezgetni időnként, amikor nehezebben kezelhető a fiam, hogy mit csináljanak vele, mert nem fogad szót... Én ez nem értem, nem hiszem hogy annyira sok időt elvenne tőlük ez az egész. Ráadásul megkaptam azt is, hogy olyan nincs hogy egyik gyerek kap valamit a csoporttársak meg nem, így felejtsem el azt hogy a nap végén jutalmat adjanak a gyereknek, ha szót fogadott nekik. Oké ezt megoldjuk otthon, de ahhoz látnom kéne, hogy nap közben pl egyedül ügyesen felöltözött, az udvaron szót fogadott-e, megmosta-e a fogát lefekvés előtt, ahogy a többiek, esetleg a foglalkozáson részt vett-e. De ezt nem tudják mindig elmondani, mert nincs idejük, jön a többi szülő a gyerekéért és mindenki csacsogni akar... Ja és hát délután Apa megy érte, vele meg valahogy sosem akarnak beszélni :(
Egy integráló oviban nem lehet ezt megoldani? Tényleg én vagyok az ufo, hogy próbálkozom a gyereket rávenni a megfelelő viselkedésre?
(El is vagyok kicsit keseredve, mert az óvó nénink most közölte, hogy szte jobb lenne a fiamnak speciális iskolában, hiszen ott több fejlesztést kapna... Pedig ezer éve beszéltük, hogy marad még 1 évet, mert nem tud kommunikálni még annyira és van esély rá, hogy behozza a beszédbeli lemaradásának nagyját a hátralévő 1,5 év alatt.)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Jutalmazás 9 éve 1 hete #26164

 • Szanya1
 • Szanya1 profilkép
 • Nem elérhető
 • admin
Az óvodáknak újabban kötelezően alkalmazniuk kell ped. asszisztenst. Rendesebb integráló óvodákban van gyp. asszisztens is. Valamelyik a kettőből tuti van. Kérd meg az igazgatónőt, hogy biztosítsa nektek az asszisztenst, legalább a nap egy részére (pl. foglalkozások vagy öltözés, stb.) és csinálja ő a jutalmazást. Az óvónőknek meg mondhatod, hogy fogadóórát kérsz. Ha tudsz velük beszélni, akkor próbáld udvariasan elmagyarázni, hogy a gyerekednek nem fejlesztésre van szüksége, hanem a szociális fejlődés lehetőségére, ami átlagos fejlődésű gyerekek közt optimálisan megvalósítható, gyp. intézményben jóval kevésbé. A gyerekek közt pedig igenis kell differenciálni, a neurotipikus gyerekek közt is. Példának felhozhatod, hogy nálunk megy a matricázás szeptember óta és semmi gond nincs belőle. Mint ahogy abból sincs, hogy az enyém tejbegrízt eszik tízóraira, míg a többi pl. kiflit kefírrel. Mert az enyém csak ezt eszi meg! És nem irigykednek, tudomásul veszik, ugyanúgy, mint ha valaki spéci étrenden van, mert mondjuk lisztérzékeny, vagy a szemüvegét, ha rosszul lát. És üzenem, hogy az integráció és inkluzív nevelés különbségéről olvashatnak nálunk bővebben, és ha további kétségeik merülnének fel, akkor forduljanak bizalommal az Autizmus Alapítvány munkatársaihoz.
Azért valahol ez nagyon gáz, hogy ezt egy főiskolai végzettségű pedagógusnak el kell magyarázni. :(
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Jutalmazás 9 éve 1 hete #26165

 • Bettica77
 • Bettica77 profilkép
 • Nem elérhető
Köszönöm!
Igen, van egy ped. asszisztens (tavaly még dadus volt), de ő is le van terhelve. Annyit tudtak egyenlőre tenni, hogy hetente 1 vagy 2 alkalommal foglalkozik valaki csak a fiammal 1-2 órára. Most fogjuk megkapni majd a bizottságtól a papírt végre (remélem), akkor azért az asztalra tudok majd egy kicsit csapni, hogy ezt vagy azt szeretném.

(Most a kiborulást egy karácsonyi előadás videója apropóján sikerült teljesítenem, amikor is a gyerekemet betették a kis játszószobába az előadás idejére, ahol a 15-20 perc alatt teljesen egyedül ücsörgött úgy, hogy feléje sem néztek... Azt hiszem érdekes beszélgetést kell megejtenem az óvónőkkel, hogy egy autista gyerekkel hogyan is kell bánni, ha már ők maguk ezt nem tudják.)
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Jutalmazás 9 éve 1 hete #26166

 • Szanya1
 • Szanya1 profilkép
 • Nem elérhető
 • admin
Nem mindegy, mi lesz a szakértői papírjában, rá kellene íratni, ha még van rá mód, hogy javasolják az asszisztenssel történő megsegítést.

Tök egyedül hagyták negyedórára???? Az szép. :dry:
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Jutalmazás 9 éve 1 hete #26182

 • Bettica77
 • Bettica77 profilkép
 • Nem elérhető
Elvileg tök egyedül volt, de azért ezt még tisztáznom kell velük, mert sztem ha tényleg egyedül ücsörgött ott a gyerek, akkor ez eléggé nonszensz... Szép kis bizonyítvány lenne ez róluk.
Megpróbálunk minden lehetőséget ráiratni a papírra, de azt mondták, hogy ők hiába tesznek javaslatot erre vagy arra, ha nincs kapacitás az én gyerekemre a többi mellett, akkor úgysem fogják teljesíteni. Mert pl. heti 30 óra foglalkozásra van lehetőségük és már most tele vannak, akkor tojni fognak arra, hogy az én gyerekemnek heti 6 órára lenne szüksége... Feltételezem ez a gyógyped.-re is igaz :(
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
 • Oldal:
 • 1
 • 2
Oldalmegjelenítési idő: 0.135 másodperc