LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Fejlesztés

Téma: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia

Válasz: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia 12 éve 4 hónapja #7357

• HáromMackó
  • HáromMackó profilkép
  • Nem elérhető
  • Auti kisfiam 10 éves
Hallott valaki a Tomatis módszerről?
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia 12 éve 1 hete #11262

• scluk
  • scluk profilkép
Sziasztok!
Szeretném veletek megosztani, hogy milyen jó kis megoldást találtam a TSMT-hez való kedvcsináláshoz. Kitaláltam egy játékot: Minden elvégzett feladat után a kisfiam "kap" egy betűt, a torna végén össze kell olvasni, és kiderül, hogy milyen jutalom üti a markát. Minden tornához más-más jutalmat kap, így változatos és érdekes. :)

Válasz: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia 12 éve 1 hete #11263

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Nagyon jópofa motiváció! :) És közben még olvasni is megtanul. :) Nagyon tetszik! :)

Most látom HáromMackó, hogy itt kérdeztél a Tomatisről. Az hallásterápia, nem tudom, azóta már volt-e szó róla, ha jól rémlik, Tomgerék csinálták.

Válasz: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia 12 éve 1 hete #11283

• sephora
  • sephora profilkép
  • Nem elérhető
  • Levi 4 és fél (AS), Marci 2 és fél éves
Scluk!

Tetszik a "betűgyűjtés", szerintem nálunk is működne. Ki fogjuk próbálni!

Válasz: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia 12 éve 1 napja #11454

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Sziasztok, érdekelne azok véleménye, akik a BHRG-hez jártak tornázni, TSMT-re korábban és jelenleg.
A koraiban másfél évig csináltunk TSMT feladatsorokat (heti 3-4-5 alkalommal), elvileg most csoportban kellene folytatni (de ilyet nem ajánlottak). A normál ovis torna, ill a korais ovis csoportos torna komolyalan lesz szerintem az eddigi rendszeres tornáztatáshoz képest.
Ugye jól tudom, hogy ők a legprofibbak? Azt látom hogy van egy első felmérés. Akinél azt ott csinálták, az mennyi ideig tart?
Az árakat látván jó ütős az első felmérés.

Válasz: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia 12 éve 1 napja #11455

• Curasso
  • Curasso profilkép
  • Nem elérhető
Tomger írd meg az emailed

Válasz: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia 12 éve 1 napja #11456

• agiviki
  • agiviki profilkép
  • Nem elérhető
Tomger, a Koraiban a hétfő-keddi csoportnak van egy csoportos TSMT az egyik napon. A csüt.-pénteki csoportban nem tudom, de kérdezd meg, mert szerintem ott is, csak megvárják míg beszokik ill. összeszokik a csoport.

Válasz: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia 12 éve 1 napja #11458

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Nagyon kemény a BHRG csoportos, de szerintem érdemes megpróbálni. Az ovis torna korántsem könnyű. Megvetted azt a zöld könyvet, amit írtam korábban?

Válasz: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia 12 éve 1 napja #11459

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Curasso, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez. címre is írhatsz, vagy itt is lehet már privit írni. Illetve egy másik mailcímemen már leveleztünk, ami céges, talán megtalálod.
Viki, köszi, igen tudok róla, hogy lesz valami a korais csoportban is, de úgy döntöttem napi szinten akarnám továbbra is tornáztatni, vagy heti 4-5-6 alkalommal, ahogy ment korábban a TSMT (még elbírom...)
Mert a másik variácó annyit tesz. 1/2 óra a korais csoportban, esetleg 1 óra a normál ovis csoportban. Mindkét torna általános lenne, nem méri fel a gyerek szintjét.

Szanya, nem még nem vettem meg, viszont a tornáztatáshoz egyáltalán nem értek, jó lenne egy szakember,aki megnézné miben elmaradott. Én egyáltalán nem látok a mozgásán semmit, de ugye minden egymásra épül..

Válasz: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia 12 éve 1 napja #11460

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Tomger, totál más jellegű a kettő, az a zöld kimondottan arra jó, hogy otthon előre lepróbáld, ha szükséges. Nem tudom, hogy érteni fogja-e a szabályjátékokat?

Válasz: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia 11 éve 7 hónapja #16339

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Labolen találta: TSMT a BHRG Alapítványnál, 2 óra 17-től az MTV Ma reggel c. műsorában:
videotar.mtv.hu/Videok/2013/01/25/09/Ma_...2013_januar_25_.aspx

Válasz: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia 11 éve 3 hónapja #19484

• danimanó
  • danimanó profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok!

ABA terápiával kapcsolatban van valakinek valamilyen tapasztalata?

Üdv
dm

Válasz: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia 11 éve 3 hónapja #19487

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Danimanó, ez a topic a tornákról szól, az ABA terápia nem torna. Szerintem az Autizmus mindennapok topicban (az pörög a legjobban) kérdezz rá, többen csinálták/csinálják.

Válasz: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia 11 éve 3 hónapja #19489

• danimanó
  • danimanó profilkép
  • Nem elérhető
OK. :) Köszi :)

Válasz: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia 11 éve 3 hete #21645

• danimanó
  • danimanó profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok!
Flóra alapítványhoz járt valaki terápiára?
Üdv
dm

Válasz: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia 11 éve 3 hete #21649

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Danimanó: olvastam a gyógyped válaszol topicba írt hszedet. Oda nem akartam írni, de szerintem kérdezd meg az autizmus mindennapokban is. Elképesztő, amit leírtál. :( Ez nem fejlesztés, és semmilyen pedagógiai módszernek nem felel meg, nemhogy autizmus specifikusnak! Még hogy beszorítom a sarokba...
Egy fejlesztésnek a motiváción kell alapulni. A gyereknek magától kell megoldani a feladatokat, magától kell részt vennie a társasozásnál, játéknál, bárminél.
Flóra alapítványt nem ismerem. Nem tudom hol tapasztaltad ezeket a dolgokat amúgy, de az autizmusban nem szigorúnak, inkább következetesnek kell lenni, és rugalmasnak, kompromisszumkésznek.

Válasz: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia 11 éve 2 hete #21652

• danimanó
  • danimanó profilkép
  • Nem elérhető
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Más: Mi másfél éve TSMT-zünk, most járunk a 6. feladatsornál. Szereti csinálni a kisfiam, de már nem nagyon bírom el a kis 23 kg-át. :) Van értelme még folytatnunk? 4 éves 3 hónapos most. Amikor elkezdtük a beszéd beindulását vártuk a tornától, de sajnos ez nem következett be. :( A TSMT-n kívül HRG-re járunk heti kétszer, amit nagyon szeret. :) Egyelőre ezek a mozgásos terápiáink.

Válasz: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia 11 éve 2 hete #21663

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Danimanó: a motivációs kérdésedre a másikban válaszolok.
Tsmt: mi egy évig csináltuk, utána heti kétszer csoportosra jártunk. Egy idő után szerintem nem is volt olyan elem a sorban, ahol emelnem kellett volna. Inkább már az aktív mozgás került előtérbe. De aztán annyira nem akarta már csinálni., hogy jött a csoportos, Aztán mikor azt sem akarta már, akkor mi abbahagytuk. Ősztől lesz neki mozgásterápia a suliban, gondolom alapozó torna, az megint jó lesz. Nekem úgy rémlik, hogy a tsmt-nek olyan egy évet szoktak javasolni, illetve annyit bír a gyerek, aztán megunja. Akkor szoktak váltani valami másra, csoportosra, hrg-re, alapozóra. De nem akarok butaságot írni. Kérdezd meg a gyógypedet, akinél csináljátok, hogy mit javasol. Ha korrekt az illető, biztos megmondja, ha már nem lát fejlődést a gyereken a torna által.

Válasz: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia 11 éve 2 hete #21667

• HáromMackó
  • HáromMackó profilkép
  • Nem elérhető
  • Auti kisfiam 10 éves
danimanó:
Már belezavarodtam, ki mit és hová írt, a másik topikba írtam neked, de most ide is átmásolom:

Gyógyped:
Katasztrófa amiket leírtál. Ők auti sepc fejlesztők voltak??? Sőt egyáltalán gyógypedagógusok?? Jézusom!
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia 11 éve 1 hete #22163

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Danimanó, írtam privit. :)
Oldalmegjelenítési idő: 0.053 másodperc