LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Egészségügyi kérdések

Téma: Terhesség alatt

Terhesség alatt 5 éve 2 hónapja #46575

 • norbi72
 • norbi72 profilkép
 • Nem elérhető
Üdvözlet mindenkinek!
Még új vagyok itt!
3 és fél éves kislányt nevelünk a feleségemmel. A kislány a feleségem unokája. ( gyermekelhelyezés ) Az anyuka a terhessége alatt ivott feltételezhetően drogozott is. Gondozatlan terhesség volt.
Kérdésem: Tudja valaki, hogy van -e összefüggés a gondozatlan toxikus hatásoknak kitett terhesség és az autizmus között?
a kislány még nem diagnosztizált de tipikus tüneteket produkál.
Válaszokat megköszönöm.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Terhesség alatt 5 éve 2 hónapja #46576

 • Szanya1
 • Szanya1 profilkép
 • Nem elérhető
 • admin
Szia Norbi!

Ami biztos, hogy az alkohol és drog nagy károkat okoz az idegrendszerben, gyakori eredménye a tanulási- és figyelemzavar (de még sok egyéb súlyos problémát is okoz, ami nem idegrendszeri). Ugyan konkrét tanulmányt nem láttam, de szerintem egyértelmű, hogy autisztikus tüneteket is okozhat a külső, károsító tényező.
De sajnos ezzel nem tudtok utólag mit csinálni, csak a fejlesztésre koncentrálni. Azt mindenképp fel kell méretni megfelelő diagnosztizáló helyen, hogy mi a pontos probléma, fennáll-e esetleg más gond (vagy eleve másról van szó). Amíg tisztázódik a kérdés, addig is kell csinálni a fejlesztést, és ha autizmus-specifikus a fejlesztés, az nem árthat semmiképp.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Terhesség alatt 5 éve 2 hónapja #46577

 • norbi72
 • norbi72 profilkép
 • Nem elérhető
Köszönöm a válaszodat.
Konkrétan én sem találtam az összefüggésre vonatkozó tanulmányt..sajnos.
A kislány beszéde jelenleg nagyon érthetetlen "zagyvaság" egy - egy szó tiszta. pelenka állandóan rajta nem jelzi ha van valami sokszor órákig el van benne. Repkedés lábujjhegyen járás ha szalad a szemével sokszor a plafont nézi viszont a logikai készsége kimagasló. a változásokat nehezen viseli óriási kirohanásai vannak ilyenkor. Tv- laptop egyszerre kell hogy menjen valami mesével és bár - úgy tűnik nem is nézi mert közben játszik ha csatornát váltunk a TV-n vagy leáll a laptop azonnal kiabálni kezd vagy hisztizik. néhány hónapja még szépen evett egyedül- amúgy nagyon válogatós lett- mára már az evésnél is segíteni kell neki. öltözködni nem tud egyedül, vetkőzni többé - kevésbé tud. Ezekről a problémákról amúgy az anyuka nem is tud- nem mintha bármikor is érdekelte volna a kislánya. Egy hónapos kora óta neveljük. Azóta csak kétszer látta az anyja. De sejtjük mi vár még ránk ha a diagnózis beigazolja a gyanúnkat és tesszük a dolgunkat hogy a kicsi lányunk teljes életet élhessen. Nem mellékesen a feleségem mozgássérült és a saját nehézségei mellett egy ilyen problémával is szembe mer nézni ahogy én is. Mert a szeretet hatalmas dolgokra képes.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Terhesség alatt 5 éve 2 hónapja #46578

 • Szanya1
 • Szanya1 profilkép
 • Nem elérhető
 • admin
Tényleg nagyon autisnak tűnik, mindenképp meg kell nézetni. Oviba jár már?
Az apjának se híre, se pora?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Terhesség alatt 5 éve 2 hónapja #46579

 • norbi72
 • norbi72 profilkép
 • Nem elérhető
Oviba sajnos nem járhat nem veszik be a pelenka miatt. Működik itt egy alapítványi óvodai előkészítő fejlesztő -amolyan délelőtti játszóház vagy napközi. Oda fogok vele járni szakképzett pedagógusok óvónők vannak a szülőkkel együtt. talán még egy gyógypedagógus is jár ki hetente. így egy kicsit fejleszthető lesz amíg nincs diag. az apja soha nem vállalta az apaságot nem is ismeri el. A kislány számára mi vagyunk a szülei soha nem ismert mást rajtunk kívül. gyerekek táraságában nagyon jól elvan szerencsére könnyen beilleszkedik még soha nem volt rá panasz sőt... nagyon csodálkoznak hogy milyen jó kislány. Olyan társasági eseményekre járunk a feleségemmel ahol a gyerekekre képzett gyermekfelügyelők vigyáznak.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.037 másodperc