LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Egészségügyi kérdések

Téma: Altatásos állapotfelmérés

Altatásos állapotfelmérés 8 éve 11 hónapja #34939

 • Pötyike
 • Pötyike profilkép
Sziasztok!
A 28 éves autista nagylányom Jolika nem tudja megmondani hogy hol fáj és a rendszeres dühkitörései mögött fájdalmat (is) gyanítunk. Olyan szakrendelést vagy kórházat keresünk az Észak-Keleti régióban, ahol altatással egy átfogó, mindenre kiterjedő vizsgalatsort tudnának végrehajtani Jolikán. Nagyon nehéz vele kimozdulni (kb.100 kg körül van a súlya) és hangulatfüggő az elindulás, azonkívül nem tud várni és az orvos kérdéseire sem tud válaszolni. Keresgettünk az Interneten de semmit sem találtunk. Nagyon hálásak lennénk, ha valaki tanácsot tudna adni.
Előre is köszönöm a segítséget.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Altatásos állapotfelmérés 8 éve 11 hónapja #34940

 • Szanya1
 • Szanya1 profilkép
 • Nem elérhető
 • admin
Szia Pötyike!

Sajnos 100%, hogy ilyet nem fogsz találni. Ha lenne valami konkrét gyanútok (pl. fogászat, fülészet vagy egyéb), akkor egy kórházban az adott osztályon talán ezt el lehetne intézni, de általános jellegűen nem fogják tudni többféle szakorvossal ezt megcsinálni.
A képes kommunikációt próbáltátok már vele?
Amikor dührohamozik, akkor konkrétan mit csinál? Egy dühroham mennyi ideig tart?
Szerintem egy fogorvosi vizsgálatot mindenképp próbálj meg szervezni kórházi rendelőben. Az emésztése rendben van?
Azt még megpróbálhatjátok, hogy dührohamos időszakban beadtok valami fájdalomcsillapítót és utána ha a hatás időtartama alatt nyugodt, akkor valóban lehet fájdalom a háttérben.
Azt viszont mindenképpen le kellene írogatni, hogy konkrétan mi történik a dühroham előtt. Lehet, hogy csak unatkozik vagy valami nem sikerült neki és azért mérges.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Altatásos állapotfelmérés 8 éve 11 hónapja #34941

 • Pötyike
 • Pötyike profilkép
Köszönöm a tájékoztatást,úgy gondolom,hogy a fogával is és az emésztésével is gond lehet.A fájdalom csillapítóra (cataflán),jól reagál.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Altatásos állapotfelmérés 8 éve 11 hónapja #34942

 • Szanya1
 • Szanya1 profilkép
 • Nem elérhető
 • admin
Én azt próbálnám meg, hogy a területileg illetékes kórházban megkérdezném, hogy van-e fogászat. Ha van, akkor keresnék egy fogászt, aki vállalja és vele próbálnám megbeszélni, hogy altassák el. (Ha nincs ott fogászat, akkor megkérdezném, hogy hol van, melyik kórházban.) Ha ez sikerül, akkor kellene azzal megpróbálkozni, hogy a háziorvos valahogy szervezzen oda egy belgyógyászt, vagy utalja be hasi ultrahangra, vagy amit indokoltnak tart. Az lenne a legjobb, ha a háziorvos hívná fel a kórházat és próbálna intézkedni, mert egy orvossal talán könnyebben szóba áll a kórházi orvos és esetleg pozitívabban áll a problémához.
Ha a Cataflamra jól reagál, akkor szerintem tuti, hogy a foga fáj.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Altatásos állapotfelmérés 8 éve 11 hónapja #34945

 • sünöcske
 • sünöcske profilkép
 • Nem elérhető
 • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Pötyike!

Mindenképpen én is a háziorvosotokkal beszélnék, mert az tudja beutalni kórházba. Akár mentővel fel is tudnák hozni Bp.-re a Mária u. fogászat fekvő részlegére, ahol altatásban egyszerre megpróbálhatnák elintézni a fogas kérdéseket. (persze, ha ez van a legközelebb) Sajnos már kevés hely van ha van, ahol a belgyógyászattal együtt letudható lenne szerintem.
A háziorvosotoknak mennyire engedi magát vizsgálni? Egy hasi nyomkodásos vizsgálattal ő is ki tud zárni sok mindent. (széklet, vizeletvizsgálat...stb) Akár házhoz is mehetne.
Írj majd mi lett!
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.033 másodperc