LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Pest megye iskola

Pest megye iskola 5 hónapja 4 hete #46371

  • Liliom1982
  • Liliom1982 profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok!Kislányom jó képességű autista. Szeptembertől iskolás lesz ,már kb egy éve keresem a környéken az iskolákat szegregáltat keresünk mert az integráltakról szinte csak rosszat hallottam!De sajnos a szegregált se jó neki mert minden orvos azt mondja oda ő túl okos az integeáltat meg nem fogja bìrni lelkileg se!Segìtsetek pestre nem tudom minden nap felhordani napi 3 óra utazás lenne cegléd Losonczi iskoláról csak rosszat hallok.Teljesen tehetetlennek vagyunk!
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Pest megye iskola 5 hónapja 3 hete #46372

  • Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • Én Más vagyok, jobb, ha rám hagyod... :)
Nem igazán lehet rámondani egy-egy intézményre, hogy jó vagy rossz. Ha van TEACCH és normál tanmenetű osztály, az már alapnak jó, de eléggé személyfüggő az egész, ha nem jó a tanító/gyógypedagógus valamiért, vagy ha a gyerekek nem illenek össze (pl. van egy sikítós meg egy túlérzékeny) akkor lehet gond bárhol. A környéken végig kell nézni egyesével az összes iskolát, az integrálókat is, bemenni az osztályokba, megnézni egy-egy órát, beszélni a leendő pedagógusokkal, ennyit lehet tenni, aztán lesz, ahogy lesz. Ha nagyon gáz az egész, akkor elsőben még lehet váltani, később már nehezebb (de akkor sem lehetetlen), viszont szegregáltról normálra váltani egy idő után már nagyon nehéz, ha tanulásban akadályozottak tanrendjével megy.

Az én gyerekem az egyik pesti egymiben kezdett (első blikkre jónak tűnt), ahonnan hirtelen léptünk le félévkor, amint átvette másik iskola. Ez a suli az első 4 évre jó volt (alapítványi), most pedig ötödik elején kirakták "egyéni tanrendre" ami burkoltan magántanulói státusz (csak ugye azt a suli nem kérheti, csak a szülő, ez ilyen áthidaló megoldás nekik). Napi 2 órát járhat be, totál hazavágják vele az életünket, dolgozni abszolút nem tudok. Az iskolában nulla segítség, asszisztens sincs. Szóval nincsenek tuti megoldások. Még a legbiztosabb az autiknak a Laborc, de ott már szerintem most teltház van a köv. elsőre. (Vidékről költöznek ide az aspik családjai, hogy felvegye a gyereket a Laborc, annyira nincs semmi alternatíva.) És csak a könnyebb eseteket veszik fel, mivel válogathatnak. Szóval meg kell nézni sokat és ha az első választás nem jön be, akkor újra nézelődni és váltani.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Pest megye iskola 5 hónapja 3 hete #46373

  • vadkörte
  • vadkörte profilkép
  • Nem elérhető
Szia.
Írtam neked privátban Cegléddel kapcsolatban.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.208 másodperc