LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

Az OEP Főigazgató-helyettes tájékoztatása szerint 2014. január 1. napjától megváltoztak az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezeléséről és védelméről szóló 1997. évi XLVII. törvény orvosi adatkezelésre vonatkozó szabályai.

"A módosított szabályozás értelmében a kezelést végző orvos jogosult áttekinteni az Országos Egészségbiztosítási Pénztár adatbázisában, hogy az általa ellátott biztosítottak hol, mikor és milyen típusú egészségügyi ellátásokat vettek igénybe a kötelező egészségbiztosítás terhére.

Ettől az alapértelmezett szabálytól csak abban az esetben lehet eltérni, ha Ön írásban jelzi az OEP illetékes területi hivatalának, hogy tiltakozik az ellen, hogy orvosai a fenti adatokhoz hozzáférjenek. Amennyiben a fenti lehetősséggel élni kíván, úgy az OEP honlapján elérhető dokumentumot kitöltve kell eljuttatnia az OEP lakóhelye szerint illetékes területi hivatalához." 

Az eredeti felhívás és a vonatkozó jogszabály itt letölthető, a tiltakozáshoz szükséges nyomtatvánnyal együtt.