LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

Az Út a Mosolyért Alapítvány támogatásával beteg autista gyermekek akadálymentes ellátását biztosító részleg nyílt a Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai részlegében. 
 
A folytatáshoz kattints a Bővebben gombra.
 
Cím: 1131 Budapest, Madarász V. utca 22-24. földszint (bejárattól balra)
Telefon: 061 450 3733
 
A vizsgálóközpont, ellátás –szervezés keretében Gyermekgyógyászati szakellátást biztosít.
 
Az osztály autizmus kivizsgálásával, diagnosztizálásával nem foglalkozik!
 
A kórház azon gyermekgyógyászati betegségek esetén tud segítséget nyújtani, amelyek ellátása az épületen belül biztosított:
 • Sebészet, traumatológia
 • Kora gyermekkori evés- és alvászavar
 • Audiológia
 • Belgyógyászat
 • Fogászat
 • Endokrinológia
 • Fül-orr-gége
 • Gasztroenterológia
 • Immunológia
 • Kardiológia
 • Neurológia
 • Nephrológia
 • Szemészet
 • Manometria
 • Urulógia
 • Pulmonológia
Az osztályon speciális, nyugodt környezetet biztosító, mosdóval ellátott szobákban várakozhatnak az autista gyermekek a szüleikkel. A vizsgálatok típusától függően adott esetben 1-1 szakvizsgálat itt is elvégezhető.

 

 

A szoba betegszobának van kialakítva, nappali ellátást biztosít kórházi körülmények között.

Egy kivizsgálás alkalmával akár több esemény is történik, mely akár több órát is igénybe vehet. Alkalmanként egy ambuláns keretekben történt kórházi ellátás is feltételez kórházi elhelyezést, és a beavatkozást követő néhány órás megfigyelést.

 
A szobában el nem végezhető vizsgálatokra (pl. röntgen) a gyermeket és a szülőt gyógypedagógiai asszisztens illetve csecsemő-gyermek szakápoló kíséri át. A lehetőségekhez mérten a vizsgálatokra nem kell sokat várni.
 

A gyógypedagógiai asszisztens egyénre szabottan biztosítja a gyermek számára a vizuális akadálymentesítést. 
 

  

 
 
A Vizsgálóközpontban 8-15 óra között történik a szakellátás, melyet az alapellátás illetékes orvosának (házi gyermekorvos, vagy háziorvos) beutalása alapján, előjegyzés szerint lehet igénybe venni.
 
A felvételkor szükséges dokumentumok:
házi gyermekorvosi, vagy háziorvosi beutaló
valamennyi rendelkezésre álló egészségügyi dokumentáció
TAJ és lakcímkártya, szülő/törvényes képviselő személyazonosságát igazoló irat, gyámság esetén gyámrendelő vagy ideiglenes határozat
az autizmus spektrum zavar megállapításáról szóló dokumentum
amennyiben a szülő is felvételre kerül, akkor szükséges a szülői TAJ és lakcímkártya, valamint a személyazonosságot igazoló irat
 
A gyermekkel együtt, vele közös szobába (melyhez közvetlenül csatlakozik a vizesblokk) az egyik szülő is felvételre kerül (kívánság szerint vagy az anya, vagy az apa). A szülőnek ezért nem kell térítési díjat fizetni. Osztályos elhelyezést igénylő esetekben a parkolást a kórház udvarán biztosítják.
 
A Vizsgálóközpont címe:
Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet
Madarász utcai Telephely
1131 Bp., Madarász V. u. 22-24.
Telefon: 061 450 3733
Email cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
A bejelentkezéshez szükséges kérdőívek a kórház oldaláról letölthetőek.
 
Szülői beszámoló Andreától: Mi már 2 alkalommal jártunk náluk 6 eves kisfiammal. Teljes körű kivizsgálást kértem. Nagyon meg vagyok elégedve, nagyon segítőkészek és megértőek velünk. A külön szobában várakoztunk, tv-t néztünk, játszottunk, külön wc, a mosdó fölött volt folyamatábra. Az orvos jön, ott vizsgál. Tüdőröntgenre átkísértek minket, nem kell várakozni sehol es felkészülten várnak ránk. Vérvétel, allergiavizsgálat, szemészet, fogászat....ebben kértem a segítségüket. Sorban haladunk. A gyógyped. asszisztens 1 órát azzal töltött, hogy kisfiam, Ádám, egyáltalán megengedje hogy hozzáérjenek. Tényleg nagyon sokat segítenek, nem is gondoltam, hogy mennyire nagy szükségünk volt erre. 2-3 órat töltöttünk ott alkalmanként.
 
Köszönjük a Heim Pál Gyermekkórház kérdéseinkre adott válaszait és a képeket, Andreának pedig a szülői beszámolót!