LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

A továbbképzés célja, hogy autista gyerekek és fiatalok inkluzív oktatását támogató elméleti és gyakorlati képzést, továbbá tanácsadói kompetencia fejlesztést nyújtson az autizmus szakterületén már felkészült és gyakorlattal rendelkező szakemberek számára. Cél, hogy az autizmusra vonatkozó tanácsadói tudással és tanácsadói kompetenciákkal felvértezett szakemberek, kívülről tudják támogatni az autista gyerekek integrációját, elsősorban az ellátórendszeren, intézményeken, szakembereken keresztül.  A MONTÁZS Projekt célja, hogy futamideje alatt (2021. március) megteremtse a speciális tanácsadói munka jogszabályi és financiális hátterét.

A résztvevők a képzés során frissítik, bővítik az autizmus spektrum zavarral kapcsolatos tudásukat, különös tekintettel az együttnevelés autizmus-specifikus kérdéseire. Gazdagítják a tanácsadással és szakmai kommunikációval kapcsolatos készségeiket, módszer- és eszköztárukat, elmélyítik a kollégákkal és a szülőkkel, családokkal való együttműködés, megfigyelés, visszajelzés terén szerzett kompetenciájukat. Gyakorlati ismereteket sajátíthatnak el az egyes korosztályok integrációjával kapcsolatban.

Továbbképzési program célcsoportja: az autizmus területén dolgozó, elméleti (összesen minimum 60 óra) tudással és gyakorlati tapasztalattal (legalább 3 év) már rendelkező gyógypedagógusok, pedagógusok, elsősorban az utazó gyógypedagógiai feladatokat ellátó szakemberek, továbbá egyéb felsőfokú végzettséggel rendelkező nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatott szakemberek, pl. iskolapszichológusok.

A képzés óraszáma: 120 óra

A képzés térítésmentes. A képzés helyszíne: Tervezetten Budapest.

További információk, jelentkezés: FSZK