LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

Képzés autizmus spektrum zavarban (ASD) érintett személyek családtagjainak 
 
A tréninggel szeretnénk segíteni a csáladoknak abban, hogy jobban megértsék az érintett személy világát, valamint eszközöket kapjanak abban, hogy hozzáférhetővé tegyék számukra a mi oly gyakran furcsa-érthetetlen világunkat. 
Kifejezetten olyan szülőknek, nagyszülőknek, ill. felnőttkorú családtagoknak szól, akiknek arra van igényük, hogy korszerű, tudományos alapon nyugvó ismeretekhez jussanak az ASD-ről, ill. arról, hogy hogyan tudják hatékonyan támogatni az érintett családtagot a mindennapokban. 
 
Kattints a bővebben gomra a folytatáshoz!
 
Az alkalmak 90 percesek, és a szakemberek rövid prezentációjával kezdődnek, majd a családok kérdéseire, felvetéseire keresünk közös válaszokat. 
A tréning elindításával szeretnénk elősegíteni a családok és a szakemberek együttműködését, partneri viszonyát, valamint a családtagok kompetenciájának megszilárdítását. 
 
Kérjük, hogy a befizetések miatt 9.45-re szíveskedjenek megérkezni! 
 
Tréningjeink havi rendszerességgel, 6 fős létszámtól indulnak. Kérjük, jelezzék milyen témák iránt érdeklődnek még az alábbiak közül, mert aszerint kerülnek meghirdetésre: 
 
Témáink: 
• Az autizmus spektrum zavar (ASD) korszerű megközelítése: hogyan értsük meg az ASD-ben érintett személy világát? 
• Dühroham, negativizmus és feszültség kezelése: hogyan segítsünk az érintett személynek uralkodni az érzésein, és megelőzni a „kikadásokat”, hosszú távon a kiégést? 
• A diagnózis közlése: hogyan és mit mondjunk el az érintett személynek, a családtagoknak, a közoktatási intézményeknek, valamint a tágabb környezetnek a diagnózisról? 
• Párkapcsolat, szexualitás és gyengédség: hogyan tudnak az érintett személyek intim kapcsolatok létesíteni és miként élik meg a szexuális fejlődést? 
• A szelektív evés: hogyan értsük meg az érintett személy értkezési szokásait és próbáljuk azt megváltoztani? 
• Életkori sajátosságok: hogyan fejlődnek az ASD-vel élő személyek és mik a kilátások? 
• Bizonyított, nem bizonyított és bizonyítottan nem hatékony terápiák: hogyan válasszunk terápiát (ill. fejlesztést) az érintett személy számára? 
 
Helyszín: „Egy Másik Út” Tanácsadó és Terápiás Központ, 1111 Budapest, Budafoki út 59., Tenger Szoba 
Díjazás: Az „Egy Másik Út”-hoz tartozó családonként 2.500 Ft, nem ide tartozó családonként 3.500 Ft 
Kapcsolat: Heffenträger Ágnes, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy 70-945-1132, 1-2012263 
A korlátozott férőhelyek száma miatt előzetes jelentkezés alapján tudjuk Önöket fogadni.
 
A tájékoztató pdf-ben itt letölthető.