LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

A MOZAIK Közhasznú Egyesület az Autizmussal Élő Emberekért 2014 november 14 – én 9 és 14 óra között Autizmus napot rendez Dunaharasztin, a Laffert kúriában. (2330 Dunaharaszti, Fő út 152.)
 
A rendezvény kulcsszavai: öngondoskodás, önérvényesítés, érdekvédelem, ellátásszervezés. Ezeket a tevékenységeket elsődlegesen a szülők szempontjából, szülői aspektusból vizsgáljuk meg. Ehhez olyan előadókat hívtunk meg, akik szülőként értek el jó eredményeket a fenti területek valamelyikén. Célunk megmutatni azokat a stratégiákat, jó gyakorlatokat, melyek esetükben sikerre vezettek.
Véleményünk szerint egy ilyen jellegű rendezvény nem lehet teljes a szülőkkel dolgozó döntéshozók nélkül, ezért előadásra kértük fel Dunaharaszti Város Polgármesteri Hivatalát és a területileg illetékes, Szigetszentmiklósi KLIK – et is. Továbbá megjelenési lehetőséget biztosítottunk az Autisták Országos Szövetsége számára.  Rendezvényünk jó alkalom lehet arra, hogy a megjelentek kapcsolatba lépjenek egymással, elinduljon a felek közti párbeszéd, közös gondolkodás.
 
Program:
 
  9.30 - 10.00 regisztráció
10.00 - 10.15 dr. Szalay László polgármester megnyitója
10.15 - 10.45 KLIK – Autista gyermekek az oktatásban
10.45 - 11.00 szünet
11.00 - 11.30 MOZAIK Egyesület – Szülőszervezet a családokért
11.30 - 12.00 Esőemberekért Egyesület – „Az életet csak visszatekintve lehet megérteni, de előretekintve kell végigélni” 
12.00 - 12.30 Autistabolt - Szülőktől szülőknek
12.30 - 12.45 szünet
12.45 - 13.15 auti.hu - Megbízható információs portál autizmusról
13.15 - 13.45 Kockacsoki - Autisták a munka világában
13.45 - a program zárása
 
A rendezvény ideje alatt a Mosolyotthon alapítvány Autistic Art programjának keretében autista alkotók által készített műveket tekinthetnek meg a résztvevők, illetve lehetőségük lesz autizmus tárgyú szakkönyvek, segédeszközök, továbbá az autista és más fogyatékkal élők által készített termékek megvásárlására. (Árusít pl a Bárka Alapítvány és a Kockacsoki Nkft) 
A rendezvényre szeretettel várunk autista gyermekeket nevelő szülőket és a családokat kísérő szakembereket. Várjuk továbbá azokat a szakembereket is, akik normál fejlődésű gyermekek között dolgozva találkozhatnak olyan gyermekekkel, akiknél felmerül az autizmus gyanúja. A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az érdeklődőket kérjük online regisztráljanak itt.
 
 
További információ:
Kapitány Imola
+3670/424 – 8688
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.