LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

Meghívó

GPS: FEJLŐDÉS JÁTÉKON KERESZTÜL
(Growth through Play System)
 
3 napos képzés az autisztikus spektrum kihívásaival és egyéb fejlődése nehézségekkel szembenéző gyermekek és felnőttek szüleinek, tanárainak 
 
Előfordult már Önnel, hogy gyermekével, tanítványával nem találta a közös hangot vagy a feladatok erőltetésbe csaptak át? 
 
Szeretne könnyed, játékos formában minőségi időt eltölteni gyermekével, miközben segíti, hogy egyre ügyesebben tudjon kommunikálni, együtt játszani Önnek és másokkal? 
 
Ha igen, tartson velünk ezen a 3 napos képzésen, amely keretében Aaron DeLand, az amerikai Relate to Autism (Kapcsolódás az Autizmushoz) előadója segít megtalálni azokat a kulcsokat, amik megnyitják az utat a kapcsolódáshoz, a gyerkőccel való örömteli játékhoz, megteremtik az alapot a hatékony és tartós fejlődéshez. 
 
A Fejlődés Játékon Keresztül Rendszer (Growth through Play System) a gyermekfejlődés alapelveire, az autizmus tudományos kutatásainak eredményeire, valamint az autisztikus spektrumon elhelyezkedő gyermekekkel való 15 éves közvetlen munka tapasztalataira épül, és könnyedén beépíthető a gyermekekkel való mindennapi interakciókba.
 
 
Balla Barbara, a képzés szervezője: 
 
2002 óta foglalkozom gyerkőcökkel, akik nehézségeit az autisztikus spektrum öleli fel. Az elmúlt 12 évben a munkám középpontjában a játék, móka, öröm, kapcsolódás, pozitív szemlélet álltak. Fantasztikus érzés megtapasztalni, amikor kialakul az az igazi kapcsolódás, amikor a gyerkőc ott van, rám figyel, velem tud lenni. Ebben a térben örömteli és könnyű koncentrálni a fejlődésre. Ezen hozzáállás kialakításához elengedhetetlen volt a másfél éves amerikai Son-Rise képzés, ahova a világ minden részéről érkeztek tanulók. A kiscsoportos (4-5 fős) évfolyamok diákjainak magas lécet kellett átugrani ahhoz, hogy megkaphassák képesítésüket. Nagyon sokat tanultunk, változtunk a képzés során, hogy egyre nagyobb elfogadással, szeretettel, hatékonysággal tudjunk segíteni a gyerekeknek. Ez a tudás, tapasztalat, szemlélet alapozta meg mind Aaron, mind jómagam munkáját a gyerkőcökkel. 
 
Aaron DeLand, házigazda, a képzés előadója: 
 
Aaron 1999-ben találta meg valódi hivatását, amikor is autisztikus kihívásokkal szembenéző gyermekekkel kezdett el dolgozni az ABA program keretében. 3 évet töltött a viselkedésalapú terápiák világában. Ezután a kapcsolat alapú megközelítés felé vette az irányt. Az amerikai Son-Rise központban (Autism Treatment Center of America) majdnem 5 évet dolgozott terapeutaként. Aaron karrierje során körülbelül 700 gyermeknek és felnőttnek segített és több mint 5000 órát töltött kétszemélyes kapcsolatban velük. Majd az Integrative Nutrition központban szerzett diéta és táplálkozástani ismeretekkel és egészség coach képesítéssel, alapfokú HANDLE, Floortime képzéssekkel gészítette ki tudását. Átfogó módon közelíti meg a gyermekek és felnőttek nehézségeit és segíti őket a szocializáció folyamatában. 
 
Amit elsajátíthat:
Hogyan 
  • helyezze gyermeke szociális fejlődését erős alapokra
  • mélyítse el kapcsolatát gyermekével
  • segítse gyermekét, hogy még többet nézzen mások szemébe
  • fejlessze gyermeke nonverbális kommunikációját
  • segítse gyermeke beszédfejlődését
  • válassza ki gyermekének a legmegfelelőbb fejlesztési célokat 
  • állapítsa meg, hogy mikor a leghasznosabb ezeken a célokon munkálkodni  
  • tegye a fejlesztést örömteli tevékenységgé
 
Bemutatkozunk: Kapcsoda Alapítvány
 
A játék- és kapcsolatalapú szemlélet és egy, a családok által hatékonyan alkalmazható, otthon végezhető terápia hazai elterjesztéséért hoztuk létre KapCsoda Alapítványunkat. Az idei évben kiemelt rendezvényünk a jelen képzés. Hiszünk abban, hogy e 3 napos alkalom teljes körű kiindulópontot jelent azoknak, akik még nem találkoztak módszerünkkel és továbbfejlődési lehetőséget azoknak a családoknak és pedagógusoknak, akik már aktívan gyakorolják azt.
 
A képzés ideje és helye
 
2014. október 23-25.
MagNet Közösségi Ház
1062 Budapest, Andrássy út 98.
 
A képzés nyelve angol lesz, melyet szinkrontolmács fordít magyarra. 
A képzés során, igény esetén gyermekfelügyeletet tudunk biztosítani. 
 
Jelentkezési feltételek és díjak
 
Speciális ár korai jelentkezőknek:
2014. augusztus 1-ig történő jelentkezés esetén a képzés kedvezményes díja 39.000.- Ft. A jelentkezés a díj beérkezését követően válik véglegessé. 
 
Díjak: 
augusztus 1-ig: 39.000 Ft/fő
szeptember 15-ig: 55.000 Ft / fő
szeptember 15. után: 63.000 Ft / fő
 
 
Videók és írások
 
A képzésről többet a www.kapcsoda.hu weboldalon tudhat meg. Itt olvashat írásokat, megtekintheti Kat Houghton a Relate to Autism igazgatójának és szakmai vezetőjének bemutatkozó videóit magyar felirattal. 
 
Regisztráció:
 
További információ:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
06 30 240 3618
Szervezők:
KapCsoda Alapítvány 
… mert a kapcsolódás egy csoda