LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

BUDAPESTI NEMZETKÖZI DOKUMENTUMFILM FESZTIVÁL

2016. szeptember 24- október 2.

Don Juan

Jurek Sladkowski, Finland, Sweden, 2015

Film hossza: 92 perc

A huszonéves Oleg nem tud megfelelni anyja, Marina elvárásainak, aki pusztán egy semmirekellő, autista férfit lát benne, s boldogtalanságáért a fiát teszi felelőssé.  Amikor Oleget felveszik a Novgorodi Egyetemre, hogy online előadásokat kövessen, az anyja még mindig nem hisz benne. Oleg magára veszi anyja fájdalmát, és végül ő az, aki lelki támaszt nyújt, és biztatja Marinát, hogy minden rendben lesz. A férfit támogatná a szeretetre méltó nagyanyja, ám Marina viselkedése őt is egyre elűzi. Ebből a családi drámából senkinek sincs kiút, míg nem Oleg megismerkedik egy csinos, fiatal lánnyal, akinek köszönhetően végre társaságba, egy színtársulatba kezd járni. Az igazi kérdés, hogy valójában ki a normális ebben a közegben?

Vetítési alkalmak:

2016. szeptember 27. l Ódry Színpad l 17.00
2016. szeptember 28. l Premier Kultcafé l 11.30
2016. szeptember 28. l Kazimír Étterem l 13.00
 
 
MESÉS ÉLET
 
Robert Ross Williams, United States, 2016
 
Film hossza: 91 perc
 
Owen Suskind, egy hároméves, életvidám, energiával teli kisfiú, egyik pillanatról a másikra elveszíti beszédképességét. Látszólag nincs kiút, Owen autista. Egy napon édesapja egy Disney rajzfilm figura hangján szól Owenhez, mire csodák csodájára a kisfiú egy filmbéli dialógussal válaszol. Kiderül, hogy Qwen a rajzfilmek segítségével képes kommunikálni.  A mindenki által ismert Disney jelenetek egybeolvadnak életének mindennapjaival, a karakterekkel való azonosulás és együttérzés segíti őt a világ értelmezésében. A fiú történetében rejlő mélyebb tartalmak nem hagyják nyugodni a nézőt: Vajon tényleg az a valódi világ, amit mi annak hiszünk? Mindeközben együtt sírunk és örülünk az immár felnőtt fiúval, aki próbálja valóra váltani élete nagy álmát.
 
{youtube}GViXAYCetSI{/youtube}
 
Vetítési alkalmak:
 
2016. szeptember 27. l Ódry Színpad l 11.00
2016. szeptember 27. l Premier Kultcafé kisterem l 18.30
2016. szeptember 28. l Kazimír Étterem l 15.00
 
Beszélgetés a filmekről az ELTE Bárczi G. Gyógypedagógiai kar oktatóinak részvételével:
 
2016. szeptember 28. 18 óra körül a Kazimír Étteremben. A részvételi szándékot az esemény facebook oldalán kérik jelezni.