LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

Te hogyan éreznéd magad, ha egyik nap arra mennél be az oviba vagy az iskolába, hogy a gyereked nincs ott és a pedagógusoknak fogalma sincs arról, hogy hova lett? Kívánom, hogy ne éld át ezt az érzést!
 
A napokban a többedik olyan történetet hallottam, amelyben autista gyermeket vesztenek el a pedagógusok. 
 
,
 
Milyen hibák állnak a háttérben ezekben a konkrét esetekben? 
  • Óvodai kapu, kertkapu gyermekzárral el nem látva, a nembeszélő gyerek simán kisétál az udvarról
  • Általános iskolában a portás nem ül a helyén, az autista gyerek kimegy kicsit villamosozni, pár főútvonal keresztezésével
  • Gyógypedagógiai iskolában a délutáni hazamenetelkor a szülők az előtérig mehetnek csak be, a tömeges kiengedéskor a nembeszélő gyerek simán kisétál szülő nélkül és elindul hazafelé
  • Iskolai kiránduláskor a gyerek a többiektől elmarad, mert a pedagógusok rosszul mérték fel, hogy hány gyerekre képesek egyszerre odafigyelni.
Csak a szerencsének köszönhető, hogy a gyerekek előkerültek. 
 
Korábban már ejtettünk róla szót, hogy hogyan előzhetjük meg a nagy bajt
Nem lehet eleget ismételni a nyomkövető és azonosító karszalag fontosságát. De szeretném hangsúlyozni: Az intézmény vezetőjének a kötelessége az intézmény biztonsági rendszereinek és folyamatainak felülvizsgálata, a gyermek biztonsága pedig az intézményben/iskolai programon, kiránduláson töltött idő alatt a pedagógusok felelőssége!