LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

Új képzési központot adott át Fóton Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár és Dominique Ducoux, az Auchan Magyarország vezérigazgatója szerdán. Az új oktatási centrum tevékenységében jelentős helyet foglal el a megváltozott munkaképességű dolgozók képzése.   

Soltész Miklós a központ átadásakor kiemelte: minden nagyvállalkozásnak kitüntetett szerepe van abban, hogy felhívja a figyelmet a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására. Az államtitkár hozzátette: mind a cég, mind a készítők számára előnyt és segítséget jelentene, ha az áruház polcain megjelennének azok a termékek - feltüntetve például a Segítő vásárlás védjegyet -, melyeket az állam által is támogatott, közel 350 cégben állítanak elő megváltozott munkaképességű emberek.    

Dominique Ducoux, az Auchan vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy "a vállalat értékét nem a beruházások, hanem az ott dolgozó emberek jelentik - ezért is olyan fontos a folyamatos képzés".    

Kiss Virág, a vállalat foglalkoztatást támogató hr-vezetője az MTI-nek elmondta: a társaság 2009 óta ad munkát megváltozott munkaképességű embereknek, s 2010-ben elnyerték a Fogyatékosság-barát munkahely címet.    

A cég jelenleg 150 ilyen dolgozót foglalkoztat, ami a teljes létszám 2,25 százalékát jelenti, mind a 19 áruházban, illetve a központi szolgáltatási egységben dolgozik megváltozott képességű ember.  A 150 munkavállalóból 37 (25 százalék) a hallássérült, s a cél, hogy az év végéig minden áruházban foglalkoztassanak siket vagy nagyothalló munkatársat. Kiss Virág hozzáfűzte: új munkaköröket is létrehoztak, elsősorban autista, illetve enyhén értelmi sérültek számára, a céget ebben a tevékenységében a Salva Vita Alapítvány segíti.    

Az újonnan kialakított képzési centrumban hét - köztük egy számítógépes - oktatóterem van, valamint pihenőhelyiség és étkező. A beruházás összesen 13 millió forintba került.    

Az idén 15 éves Auchan Magyarország Kft. 19 áruházat üzemeltet és mintegy 8000 főt foglalkoztat. Az áruházlánc jelentős gazdasági szereplővé vált az elmúlt 15 évben, az eddigi, mintegy 200 milliárd forint értékű magyarországi befektetéssel.