LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

A Class Kultúra kedd esti témája a Lehetőségautó nevű kezdeményezés volt, melynek keretében súlyosan mozgáskorlátozott emberek kaphatnak támogatást autó vásárlásához.
 
A Class Kultúra keddi adásában Szani Roland vendégei Kapitány Imola a Mozaik egyesület elnöke, valamint Tóth Tamás a Széchenyi Leasing elnök-vezérigazgatója voltak, akik a Lehetőségautóról beszéltek, melynek keretében a súlyosan mozgáskorlátozott emberek szerezhetnek új vagy használt autó vásárlásához támogatást.
 
2011 júliusától jelentősen átalakult a súlyosan mozgáskorlátozott emberek gépjármű szerzési és átalakítási támogatása. A súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményeiről szóló 102/2011. (VI. 29.) Korm. rendeletben szabályozott személygépkocsi szerzési és átalakítási támogatás célja, hogy minél hatékonyabban, minél több fogyatékos ember önálló életvitelét, munkavállalását, képzését, azaz társadalmi integrációját segítse elő.
 
A támogatási rendszer keretében az arra jogosultak számára
- új gépjármű vásárlásához 900 ezer forint;
- használt gépjármű, három-vagy négykerekű segédmotor-kerékpár, illetve gépi meghajtású kerekesszék vásárlásához 600 ezer forint;
- személygépkocsi átalakítási támogatásához 90 ezer forint 
állami támogatás biztosítható.
 
További információk a témáról a www.lehetosegauto.hu oldalon. Ha lemaradtál a beszélgetésről, meghallgathatod itt: classfm.hu
 
Forrás: ClassFM