LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

alt

Következő rendezvényünkön a gyermekek szociális és kommunikációs fejlesztésének egyik leghatékonyabb módját fogjuk megtanulni: a közös játékkal elérhető fejlesztő helyzetek felismerését és az alkalmazható módszereket.
 

  •     Milyen nehézségei vannak a szabadidő eltöltésével az autizmussal élőknek?
  •     Milyen készségeik térnek el tipikusan fejlődő társaikétól? Hogyan és miért nehezíti meg ez számukra a szabadidő hasznos, pihentető eltöltését,   az élvezetes játékot?
  •     Hogyan találhatunk ki/készíthetünk gyermekünknek a speciális szükségleteit figyelembevevő, szórakoztató társasjátékokat?
  •     Milyen módon lehetséges készen vásárolható társasjátékokat átalakítani gyermekünk számára?
  •     Hogyan vonjuk be a családtagokat a játékba (azon belül pedig a szociális-kommunikációs fejlesztésbe)?


Az előadásra nem csak az édesanyákat várjuk, hanem az apukákat, nagyszülőket, 14 év feletti testvéreket, távolabbi hozzátartozókat is.

Előadók: Nagy Emma és Vígh Katalin (Autizmus Alapítvány munkatársai)

Előadások helyszíne: Budavári Művelődési Ház (1011 Budapest, Bem rakpart 6.)

Időpont: 2013. május 25. szombat, 15-18 óráig

Parkolás és megközelíthetőség:

Az épület körül nehéz a parkolás, a budai alsó rakparton (Szehlo Gábor rakpart) általában korlátozott számban vannak parkolóhelyek, így tömegközlekedési eszközzel érdemesebb érkezni. A legközelebbi buszmegálló a Clark Ádám téren van, ahol a 16-os, a 86-os és a 105-ös busz áll meg, innen rövid sétával érhető el a ház. Villamos még közelebb áll meg a művelődési házhoz: a Lánchíd megállónál kell leszállni a 19-es vagy a 41-es villamosról. Ha valaki földalattival érkezik, a piros metró Batthyány-téri megállójától jöhet a 19-es vagy a 41-es villamossal is, de a Budavári Művelődési Ház onnan körülbelül öt perces sétára van.


Az előadás részvételi díja: 1270 Ft/fő.

A jelentkezés módja: jelentkezési lap online kitöltése után kérjük a visszaigazoló e-mailben megadott bankszámlaszámra utalni a részvételi díjat május 23-ig. A helyszínen készpénzes fizetésre nincs mód. Kérjük az előadás előtt vegye át számláját és írja alá a jelenléti ívet.Az előadás hallgatói számára jegyzettömböt, tollat, ásványvizet és kávét biztosítunk.

Munkánkat a Kontakt Önkéntesprogram önkéntesei segítik.

Az autizmusban érintett családok összetartóerejének növelése, társadalmi beilleszkedésük elősegítése, hátrányos helyzetük csökkentése program az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával és a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közreműködésével valósul meg.

altalt