LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

Idén immár harmadik alkalommal rendezte meg Autizmus Világnapi figyelemfelhívó sétáját a Nemzetközi Cseperedő Alapítvány.

alt

alt

A többszáz fős tömeg az MTA épülete előtt gyülekezett, innen indultunk a Dunakorzón a Március 15. tér felé. A szervezők a sétára képes napirendet készítettek, amiről mindenki könnyen tájékozódhatott a programokról.

alt

A séta célállomásán Kulka János gondolatait hallgathattuk meg. Az autizmus nagykövete felhívta a figyelmet arra, hogy az autizmussal élők megsegítése nem merül ki a fejlesztőórák biztosításában: a társadalmi integrációhoz szükség van a család támogatására, tájékoztatására, a szakemberek képzésére, a tágabb környezet -osztálytársak, munkatársak- bevonására, széleskörű társadalmi összefogásra.

Szabó T. Anna a Nemzetközi Cseperedő Alapítvány kérésére, erre a napra írt versét meghatottan hallgattuk mindannyian.

alt

Ezután következett amit a gyerekek már nagyon vártak: Szalóki Ági elénekelte nekünk Nemes Nagy Ágnes: Mit beszél a tengelice? és Weöres Sándor: Gyöngy az idő című megzenésített versét.

A program végén, közös visszaszámolás után engedtük el egyszerre a sok-sok, kívánságokkal teleírt kék lufit. Míg a léggömbök szálltak az ég felé, Palya Bea: Fák, virágok, fény c. dalát hallgattuk meg.

Az eseményt záró piknikre sokan saját készítésű süteményekkel készültek. Kissé hideg volt az idő, de azért tudtunk beszélgetni is egy kicsit. Nagyon jó volt a hangulat, örülök, hogy tudtunk találkozni!

alt alt alt

Köszönjük a Nemzetközi Csepredő Alapítványnak a szervezést!