LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

Ahogy minden évben, idén, 2017-ben is számos programon vehetünk részt, hogy megünnepeljük az Autizmus Világnapját és felhívjuk a figyelmet az autizmusra, autizmussal élőkre. 

Március 30-án, Budapesten bemutatkozik az MTA-ELTE Autizmus Szakmódszertani Kutatócsoport.

Március 31-én nyílik meg az Ezerarcú Autizmus c. fotókiállítás Budapesten, az Alapvető Jogok biztosának Hivatalában.

Az Aura Egyesület "Autisták és Barátaik az Autistákért" c. rendezvényén április 1-én, szombaton verseket és dalokat hallgathattok, valamint vetítésen vehettek részt Budapesten, a Nem adom fel Café és Bar-ban.

Április 2-án, Budapesten ismét megrendezésre kerül a "Séta az autizmussal élőkért" (program itt) a Nemzetközi Cseperedő Alapítvány szervezésében. 

A Kultúrpart és a Mozaik Egyesület április 2-án érzékenyítő napot tart Budapesten, a Fonó Budai Zeneházban. A gyermekműsorok és koncertek mellett egész délután érzékenyítő programokon, beszélgetésen vehettek részt.

Szintén április 2-án, Budapesten a Premier Kultcaféban ismét megtekinthető a Sorsfordítók c. film. A vetítést követően az alkotókkal beszélgethettek.

Ahogy tavaly, úgy idén is a Szabadság-szobor kap Budapesten kék kivilágítást az Autizmus Világnapján.

Ajkán Kiss Istvánné védőnő és Pelikán-Berkes Szilvia autizmus szakos gyógypedagógusok szervezésében március 30. és április 2. között több szakmai rendezvény mellett gyermekprogramokon, koncerten is részt vehettek.

 

Balatonföldváron április 2-án rendez Kék Sétát a siófoki Áron Egyesület. Érkezés a Balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpontba, mely sötétedéskor kékbe borul a torony.

Az Aut-Pont Alapítvány "Ragyogjon a színház kékben" c. rendezvényén közös gitározáshoz csatlakozhatsz április 1-én, Békéscsabán.

Cegléden együtt sétálhattok az autizmussal élőkért április 2-án.

Debrecenben április 2-án várják a családokat közös sétával és színes programokkal.

Az idei évben először Gyula  is csatlakozik az Autizmus Világnapi programokhoz, március 30-án kék lámpás felvonulással, a gyulai Almásy-kastély kékre  világításával és további érdekes programokkal.

 

A gyöngyösi Autista Segítő Központ április elsején várja Kék sétára az autizmusban érintett családokat és más érdeklődőket.

Győrben idén is komplex programsorozat kerül megrendezésre. Április elsején kék ruhába öltözik a Széchenyi tér, 10 órakor zártkörű bábelőadás a Vaskakas bábszínházzal, majd utazás a KÉK Rábariksával a Széchenyi téren. 2-án több épület is kék díszkivilágítást kap, 3-án Kövi Szabolcs jótékonysági koncertjén vehettek részt. 7-én szülőképzés lesz az integráció témakörében, 9-én pedig KÉK LEO futás a Győri Leo Club szervezésében.

Idén először Hajdúböszörmény is csatlakozik a világnapi programokhoz. Április 2-án családi délutánjuk keretében autizmusról szóló előadáson, sport- és néptáncbemutatón, valamint zongora- és énekműsoron vehetnek részt az érdeklődők. A program sétával és a kék lufik elengedésével zárul.

 

 

Hatvanban a Polgármesteri Hivatal épülete április 2-án kék díszkivilágítást kap.

Kecskeméten április 15-én ismét Bringauti Kerékpáros Teljesítménytúra kerül megrendezésre, mely teljes bevételével a kecskeméti Autizmus Centrumot támogatja. 

A nagykanizsai Alapítvány az Autista Gyermekekért Auti Ice Party-ra vár mindenkit Kiskanizsán, április 3-án.

Pécsen április 2-án várja a családokat közös buborékfújásra, főzésre és egyéb gyermekbarát programokra a "Lásd a világot autista szemmel" Egyesület.

A salgótarjáni Abigél Egyesület április 2-án tornával, kincskereséssel és gyermekprogramokkal várja a családokat az Autizmus Világnapja alkalmából.

Sopronban az Autitok Egyesület és a Nemzetközi túranap közös szervezésében családi programra, KÉK túrára várják az érdeklődőket:

Szekszárdon április 8-án rendez jótékonysági futást és kerékpározást az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület.

Székesfehérváron az Új Nemzedék Közösségi Téren családi délutánhoz csatlakozhattok április 2-án.

Szigetszentmiklóson családi napon vehettek részt április 8-án, a Mozaik Egyesület szervezésében.

Szolnokon március 25-én Autizmus - Beszéljünk róla! A Lélekhely Egyesület/ Megismerhető Autizmus Generáció és az Autista Vagyok szervezésében.

Szombathely ismét KÉK sétával és érdekes programokkal készül a PontMás Alapítvány és az Esőemberke Alapítvány az Autizmus Világnapjára. A program április 2-án kerül megrendezésre. Bemutatkoznak az autizmus-ellátás különböző helyi gyermek és felnőtt intézményei. 17 órától kék séta, majd műsor, végül "Kék mozi", fotókiállítás és filmvetítés: a Testről és lélekről c. filmet tekinthetitek meg.

Veszprém idén is több programmal készül: Március 31-én "Orvosnál" gyermekeknek szóló, szakorvosi ellátásokat ismertető kisfilmsorozat bemutatója, "Autizmus kívülről-belülről" autizmus az érintettek, szülő, pedagógus szemével, szemléletformáló "tanóra". Április elsején családi kirándulás, másodikán szentmise az autizmussal élőkért, gyermekprogramok, este kék lufis felvonulás. Március 25-április 2-ig a Mackó cukrászdában kék sütiket kóstolhattok, melyek megvásárlásával az Autispektrum Egyesületet támogatjátok.

Zalaegerszegen az Autista Sérültekért Alapítvány szervez flashmobot március 31-én, majd április 8-án Futás az Autistákért: a cél a boncodföldei Faluház, ahol családi programon és érzékenyítő foglalkozásokon vehettek részt.

Miért jó az Autizmus Világnapja? Lola megmondja!

{youtube}watch?v=_S9DEFRH8aA{/youtube}

A további programokról az információkat az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre várjuk!