LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

Figyelem! Idén először a Szabadság-szobor lesz kékre világítva a Parlament kupolája helyett április 2-án!


Április 2.: Autizmus világnapi séta a Nemzetközi Cseperedő Alapítvánnyal 

Idén hatodik alkalommal!
 
Találkozó ÁPRILIS 2-ÁN, SZOMBATON 9:30-tól a Magyar Tudományos Akadémia előtt.
A séta a szokásos útvonalon haladva (Széchenyi tér, Korzó, Március 15-e tér) 10:00 órakor indul. 
 
További információk az esemény facebook oldalán.

 

 


A Fogadj Örökbe egy Macit Alapítvány által üzemeltetett Premier Kultcaféban kerül sor április 2-án a Sorsfordító kisfilm bemutatójára.

Dicső Dániel rendező kisfilmje, a Sorsfordító egy tizenéves autista fiú sajátos világába és iskolai közösségébe ad betekintést a közönségnek, egy képzelt tükrön át, kb. 11 perces történet segítségével. A néző felismerheti a gyerekközösségekben megtalálható autistákra jellemző, a szokásostól eltérő, furcsa gondolkodásmódot, érzékelést, miközben szembesülhet a mássággal élők felé megnyílvánuló sokszor közömbös, de inkább kirekesztő emberi magatartással.
 
A történet által felismerhetővé válnak azok a gyerekek, akikről ha nem is tudjuk az okát, de naponta tapasztalhatjuk nehezebb boldogulásukat a közösségekben és a világban. 
A tükörben az autisták furcsa világa mellett felismerhetjük, megláthatjuk önmagunkat is, a nem megfelelő hozzáállásunkat, de a felismeréssel esélyt adhatunk a változtatásra, hogy a jövőben egy mindannyiunknak megfelelő és értékes emberi tulajdonságokkal teli képet tükrözzön vissza a valóság is.
A kisfilm werkje itt tekinthető meg:
 
A mozivetítéseket követően mindenki számára elérhetővé tesszük az interneten. Célunk, hogy minél több iskolai közösséghez is eljusson és a kisfilm levetítését követően interaktív előadás és beszélgetés keretében közösen dolgozzák fel a gyerekek a történetet.

Április 2-án kék világítást kap az Uránia Nemzeti Filmszínház!

Előtte az Autizmus Világnaphoz kapcsolódó filmvetítés, a program itt olvasható.