LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

Tavaly ősszel rendezte meg először Kiss Csaba a Rehab Critical Mass rendezvényt, hogy felhívja a figyelmet a fogyatékkal élőkre és nehézségeikre. Már az októberi eseményen is rengetegen demonstráltak a hallás-, látás- és mozgássérültek, értelmi fogyatékosok és autisták esélyegyenlőségéért. A siker egyértelműen mutatta, hogy Kiss Csaba kezdeményezése sokak számára nagyon fontos és érdemes folytatni. A második rendezvényre már 5000 főt vártak, híres színészek, zenészek segítették a II. RCM reklámkampányát.
 
 
Vasárnap, a második Rehab Critical Masson már  sok ezer fő vonult. Csaba megmutatta, hogy a fogyatékkal élők és támogatóik száma eléri a kritikus tömeget! 
Résztvevők a fogyatékkal élők Rehab Critical Mass elnevezésű felvonulásán a Lánchídon 2015. május 17-én. Elöl középen Kiss Csaba, a felvonulás ötletgazdája. MTI Fotó: Kovács Tamás
 
A szervezők rengeteg programmal készültek. A Clark Ádám téren a Nemadomfel adott koncertet, ezután az emberek átvonultak a Lánchídon. Tilla visszaszámolt és a híd közepén elrepültek a színes lufik. 
 
 
MTI Fotó: Kovács Tamás
 
Ezután a felvonulók átsétáltak/utaztak az Erzsébet térre.
 
Fotó: auti.hu
 
A tömegben feltűnt több nagyvállalat zászlója: kiállt a fogyatékkal élők mellett például a Google, az Auchan és a Prezi.
Fotó: auti.hu
 
A demonstráció az Erzsébet téren egyesületek és alapítványok családi programjaival, érzékenyítő foglalkozásaival folytatódott, és a résztvevők számos koncerten is részt vehettek. 
 
 
A Rehab Critical Mass szervezőinek Elvárjuk című kiáltványa itt írható alá
 
RCM facebook