LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

A kerékpárosok évekig megrendezett Critical Mass felvonulásának mintájára Kiss Csaba idén életre hívta a fogyatékkal élők kritikus tömegét megmutató Rehab Critical Mass rendezvényt, melyen ma részt vett az auti.hu is. 
 
Kiss Csaba maga is érintett, születésekor agyvérzést kapott, emiatt mozgássérült. Kiss Csaba videóüzenete a kezdeményezésről:
 
A felvonulás célja elsődlegesen a szemléletformálás, a társadalmi, szociális beilleszkedést javító törvényi változások elérése az oktatás, az ellátó rendszer és akadálymentesítés területén. 
 
Kép: auti.hu 
 
Kép: auti.hu
 
A körülbelül 1000 fős tömeg az Emberi Erőforrások Minisztériuma elől indult az Erzsébet térre. 
 
Kép: auti.hu
 
A rendezvényen felszólalt Czeizel Barbara, a Budapesti Korai Fejlesztő Központ vezetője is. Elmondta, hogy a nemzetközi felmérések szerint ma már nem 100-ból 1, hanem 100-ból 2 fő él autizmussal. Megemlítette, hogy Magyarország a mindenfajta mássággal, így az autizmussal  élők társadalmi integrációjában még mindig a kezdeti lépéseknél tart, csak az a baj, hogy ez már 20 éve így van. 
 
 
Kép: auti.hu
 
A szervezők 8 pontos petícióját Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériumának a fogyatékos emberek társadalmi integrációjával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztosa vette át.
 
A petíció aláírására még van mód a peticiok.com oldalon.
 
Kép: auti.hu
 
 
Cikkek és riportok a rendezvényről: 
Rtl Klub Híradó (5:08-nál)
ATW Híradó (17:42-nél)