LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

Több mint hétszáz gyermeket várnak a rendezők pénteken és szombaton a hatodik alkalommal sorra kerülő Zánkai Diáksport Fesztiválra.
 
A szervező Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) szerdai sajtótájékoztatóján Szabó László elnök elmondta, a csütörtök este a Dísztéren ünnepélyes megnyitóval kezdődő eseményen négy sportág országos döntőjét láthatja a majd közönség.    
 
"Atlétika, labdarúgás, erőemelés és a röplabda egyszerűsített változataként ismert zsinórlabda lesz programon, és nagy örömünkre szolgál, hogy évente immár nyolcezer gyermeket mozgatunk meg az országos selejtezőkön 12 sportágban" - jelentette ki Szabó László, hozzátéve: idén a zánkai résztvevők a krikettet és a rögbit is kipróbálhatják.    
 
Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sportért felelős helyettes államtitkára elmondta, néhány éve ott volt azon az "előzményversenyen", amelyen még csak 100-120 gyermek mérte össze tudását, és bízik a rendezvény további fejlődésében.    
 
A Magyar Paralimpiai Bizottságot (MPB) vezető Gömöri Zsolt hozzátette, hogy a paralimpiai sportágak fejlődésében is fontos szerepet játszhat a zánkai fesztivál.    
 
Gécsek Tibor Európa-bajnok kalapácsvető - aki mentorként lesz jelen a Balaton-parti atlétikai versenyeken - elmesélte:
    "Amikor 1986-ban kijutottam a nemzetközi versenyekre, a benelux államokban rendszeresen fogyatékos sportolók szerepeltek a betétprogramokban. Magától értetődő, hogy örömmel népszerűsítem a fogyatékkal élő fiatalok sportját."
   
A sajtóesemény végén került sor a FODISZ és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, illetve a Kézmű Nonprofit Kft. közötti együttműködési megállapodások aláírására.