LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

A társadalom nem figyel eléggé a fogyatékkal élőkre, pedig közöttük is vannak, akik rendkívüli képességekkel rendelkeznek, és akár fölé is emelkedhetnek az ismert és elismert tehetségeknek - hangsúlyozta Benkő László, az Omega együttes billentyűse kedden Budapesten, az egészséges és a fogyatékkal élő művészvilág május 18-án megrendezendő közös gálájának sajtóbemutatóján.    

A főpróbával egybekötött sajtótájékoztatón elhangzottak szerint "Integráció a színpadon a zene és a tánc nevében" jelmondattal rendez művészeti bemutatót a Mozdulj! Közhasznú Egyesület, ahol egészséges és fogyatékossággal élő táncosok, énekesek, előadóművészek kívánják bizonyítani, hogy az alkotás lehetősége mindenkiben ott rejlik.   

A rendezvénnyel az esélyegyenlőség napja előtt tisztelegnek a szervezők, akik az est bevételével a látássérülteknek és vakoknak szervezett idei Balaton-kerülő tandemes biciklitúrát kívánják támogatni.    

A gálán fellépő egészséges és fogyatékkal élő művészek együttes, premier műsorokkal is készülnek. A látás- és hallássérült, valamint kerekes-székes szereplők mellett a fellépők között lesz Kárászy Szilvia zongoraművész, Torres Dani, a Pa-Dö-Dö együttes, Szabó Leslie, Krizbai Teca, Vágó Bernadett, R. Kárpáti Péter és Benkő László.   

"Nem titkolt vágyunk, hogy a közeljövőben állandó estet szervezzünk a fellépők produkcióiból, amely szerepelhet például egy színház repertoárjában is, hogy a közös művészet ereje még több embert érhessen el" - mondta Tálos Marianna, a Mozdulj! Közhasznú Egyesület elnöke.   

A május 18-i rendezvényhez a fővárosi Aranytíz Kultúrház biztosítja a helyszínt. További információk a közhasznú társaság internetes oldalán olvashatók.