LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Iskolakezdés

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 7 hónapja #22431

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Szanya,

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Frog,

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Andesz,

jVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Champ,

Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 7 hónapja #22432

HáromMackó, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 7 hónapja #22433

Sajnos engem se vigasztal, olyan nyögvenyelősen indult az egész végre volt egy teljes évünk ami rendben volt és most tessék ... :(
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 7 hónapja #22434

Lucy, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 7 hónapja #22435

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Szanya: isopinosilt szedtek? :ohmy:
Én egyszer kaptam valami nem azonosítható vírus fertőzésre. A doki meg a betegtájékoztató olyan ijesztő dolgokat mondott, hogy azóta sem szedtem.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 7 hónapja #22436

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Szanya,

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 7 hónapja #22437

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Lucy: ha alszik délután, szerintem nincs későn a HRG. Mi két évig du. 5-re jártunk auti spec. fejlesztésre. Mivel 1/2 4-ig mindig aludt teljesen jól bírta.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 7 hónapja #22438

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Champ,

nem alszik már 2,5 éves kora óta délután.
Mindegy, bevállaljuk, más lehetőség nem lévén (ára sem vészes), aztán meglátjuk.
Ha nagyon nem megy, kihagyjuk. Beállt már a lenti séták stb. ideje, majd heti kétszer megpróbáljuk átstrukturálni.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 7 hónapja #22439

Lucy, én nem próbálnám az enyémet este 6-ra vinni, tuti nem menne. De meg kell próbálni,ha más nincs!

Champ, eddig semmi mellékhatás, pedig már harmadjára szedi idén.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 7 hónapja #22440

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Szanya,
a korábbi úszás meg reggel 8-kor volt a város másik felén, az sem ideális szerintem.
Majd jövő héten kiderül, hogy viseli a gyerek, jómagam a kora reggeli dolgoktól vagyok rosszul. Bagoly típusként halálom a korán kelés :unsure: .

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 7 hónapja #22442

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Szanya, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Andesz,Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 7 hónapja #22445

Ma tudtam beszélni az EGYMI-vel. Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Tomger, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 7 hónapja #22447

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Milyen feltételeket ír elő a hatályos rendelet az autista gyerekek iskolai integrációjához:

Az emberi erõforrások miniszterének 32/2012. (X. 8.) EMMI rendelete
a Sajátos nevelési igényû gyermekek óvodai nevelésének irányelve és a Sajátos nevelési igényû
tanulók iskolai oktatásának irányelve kiadásáról

A családtagok részérõl egyértelmû szándék a szakemberekkel való szoros együttmûködésre és a gyermek intenzív
támogatására.

Az iskola részérõl
a) a speciális módszertanban jártas pedagógus és asszisztens,
b) jól elõkészített, ütemezett egyéni fejlesztési terv,
c) speciális eszközök, módszerek és környezet,
d) együttmûködés a családdal és/vagy a diákotthonnal,
e) a befogadó gyermekcsoport felkészítése a pozitív hozzáállásra, folyamatos támogatása,
f) szakértõi csoporttal való intenzív kapcsolattartás.
Szakértõi csoport, amely rendelkezésre áll a szülõk felvilágosításában, a pedagógusoknak nyújtandó szakmai
tanácsadásban, problémakezelésben, a fejlesztés irányának kijelölésében, követésében.
Az integrált gyermek legyen elégedett az iskolai élettel, fontos, hogy jól érezze magát.
A fenti feltételek mellett is szükséges az integráció fokozatos megkezdése, a szociális, kommunikációs és kognitív
deficitek figyelembevétele, az egyénre szabott mérés, tervezés, fejlesztés, a tananyag szûrése (egyes tantárgyakból,
tananyagrészekbõl felmentés), továbbá a fogyatékosságot kompenzálandó alternatív eszközök, módszerek
igénybevétele egyéni szükségletek szerint (pl. kézírás helyett gép használata, szóbeli felelet helyett írásbeli beszámoló
vagy fordítva)

Van rá jogszabály! ismertek egy olyan iskolát, ahol ez megvalósult?

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 7 hónapja #22448

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
Komolyan kérdeztem, kellene az ENSZ riporthoz :unsure:

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 7 hónapja #22449

bundáskenyér:
Sajnos csak kínosan kuncorásztam ... :( nem tudok ilyenről, de talán azért akad valahol ...
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 7 hónapja #22450

Bundáskenyér, egy anyuka írt nekem még hónapokkal ezelőtt privátban, aki elégedett az integráló iskolájukkal. Azt nem tudom, hogy ezek mennyire valósulnak meg ott, de nyilván valamennyire megvalósulnak, ha elégedett. Előkeressem a mailcímét?

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 7 hónapja #22451

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
Igen! :kiss:

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 7 hónapja #22457

• frog
  • frog profilkép
Ilyen iskola csak az álmaimban van :laugh: Komolyan én ilyet nem ismerek. Pedig itt a környéken a két év alatt mióta sulit kerestem szerintem mindnek utána néztem. Az asszisztens dolgot tavaly a szakértőiben elsütöttem. Mintha új iskola felépítését kértem volna úgy kiakadtak-Ilyen nincs magyarországi iskolába.- Én mondtam, hogy de jár- erre mondták - ők ilyenről még nem hallottak!!! és ez a szakértői bizottság vezetője volt

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 7 hónapja #22458

Megvolt az első osztozós napunk. Jól ment, reggel az asszisztenssel átvették, mi lesz a nap folyamán, utána pedig szépen csinált mindent. Szerencsére már fokozatosan jön vissza a szokott rend, ma már volt benti torna. Állati mázli, hogy az óvónők ilyen szuperek, semmire nem mennénk nélkülük. Az lenne a legjobb, ha menne tovább a csoport itt és iskolává változna... Az óvónők lennének a tanítónők... De mindjárt felébredek... sajnos.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 7 hónapja #22459

Frog, tényleg? :ohmy: Pedig ez itt egy egész jó bizottság és a vezető is rendes. De egyébként nem tudom, mennyi beleszólása van ebbe most a szakértőinek. A tanker. vezető azt mondta még a nyár elején, hogy még nem tisztázott, hogy lesznek asszisztensek, nincs még "minta". Sajnos nekünk a normál integráció már tuti esélytelen, tehát nekem már nem érdemes ez ügyben próbálkozni itt.
Oldalmegjelenítési idő: 0.201 másodperc