Szia! Azt jó lenne tudni, hogy együtt (integráltan) nevelhető a kislányod, vagy csak szegregált osztályba járhat. A szakértői véleményetekben benne kell, hogy legyen. A bizottság nem segít iskolát keresni? Nekem adtak egy olyan tippet, hogy be tudok tekinteni az adott intézmény alapító okiratába, és ha ott az van lefektetve, hogy fogadnak autista gyermeket, akkor lehet próbálkozni a felvétellel, mert ott tudják biztosítani számára a megfelelő fejlesztést és tanítási módot. (elvileg) Amit leírtál, abból azt sejtem, hogy nálatok szegregált iskolára lenne szükség, sajnos én csak helyi viszonylatban ismerem az iskolákat, a Bp-ieket nem. Százhalombattán van egy kifejezetten autistákat oktató iskola, pontosabban van egy szegregált része, és van egy integráló suli, azt hiszem Arany Jánosnak hívják. Nekünk mondjuk hálIstennek szerencsésen végződött a sulikeresés, mert a kisfiam (8 éves, szintén F84-es, és F90-es) eléggé a spektrum elején van, kifejezetten jól funkcionál, idén kezdtük az első osztályt a helyi, körzetes általános suliban, (persze voltak fenntartásaik felé...., de felvették, mert körzetes, és én néhány iskola megnézése után úgy döntöttem, hogy ide járjon) Messze várakozáson felül sikerült az iskolakezdés, pedig nincs is az alapító okiratukban az autisták fogadása. Szóval nagyon sok múlik rajta, hogy milyen jellegű, és "súlyosságú" az érintettségetek. Kérj segítséget a bizottságtól, vagy a tankerületi központtól szerintem. Nekem mondjuk érdemben nem sokat segítettek, de néhány tippet kaptam, alapvetően nekünk kell utánajárni a dolgoknak.