LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola
  • Oldal:
  • 1
  • 2

Téma: Iskola választás

Iskola választás 5 éve 3 hónapja #47671

• Tütter
  • Tütter profilkép
  • Nem elérhető
Fogok velük beszélni, megkérdezem. Felvétel jegyek alapján és beszélgetés alapján van. Felvételit nem tudna megírni szerintem. Nagyon lassú és figyelemzavar is van. De a jegyei nem vészesek. A beszélgetésen hátha figyelembe veszik a diagnózist. Lehet, hogy nem fog megszólalni. Az ilyen helyzeteket rosszul bírja.
Neumannról is lehet szó, annak is utána fogok járni. Igaz még van időnk, mert most hatodikos, de nem árt időben tájékozódni. Mindig ezen jár az eszem
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Iskola választás 5 éve 3 hónapja #47672

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Nekem is. Mi a Gyermekházba járunk, ennek van gimnáziuma, de oda biztos, hogy nem vennék fel. Van valami szakközepe is a Váci úton, ha minden igaz, de arról nem tudok semmit. Ha beszélsz valamelyik szakközéppel, akkor írd meg légyszi mire jutottál!

Iskola választás 5 éve 3 hónapja #47673

• Tütter
  • Tütter profilkép
  • Nem elérhető
Beszédproblémával biztos még nehezebb. Bar tulajdonképpen az én kisfiam is alig szólal meg ha nem itthon van. El sem tudom képzelni hogy felvételin, főleg ha több ember is van ott, válaszol bármire. Tehetetlen érzés, mert aki jobban megismeri, aztán rájön, hogy milyen okos. De ehhez sok idő kell. Mindenképpen megírom, ha megtudok valamit.

Iskola választás 5 éve 3 hónapja #47674

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Igen, elég esélytelen, azért nem is kezdtem még telefonálgatni.
Nektek is van még addig azért idő, hátha addigra rábeszélhető lesz, hogy mondjon pár mondatot. Igen, ez a baj, hogy egy ilyen szituációban nincs arra idő, hogy megismerjék őket. Mikor ebbe a suliba jöttünk, volt próbahét, így legalább kapott esélyt (mi egymiből jöttünk át).
Köszi!

Iskola választás 5 éve 3 hónapja #47687

• apuska34
  • apuska34 profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok, szép napot mindenkinek.
Van egy 10 éves lányom, F84 kóddal. 8 éve nem találtunk neki iskolát. Tudtok kicsit segíteni hogy ilyen kinek van és hogy oldotta meg?. A helyi iskolába próbáltunk vele bejárni, mindössze csak 3 napot ment. Iszonyatosan megalázták a gyerekemet.
Gyakorlatilag már 4 osztályba kéne járnia.
Ha valaki tud iskolával címmel segíteni mghköszönném.

Iskola választás 5 éve 3 hónapja #47688

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Hol kerestek?

Iskola választás 5 éve 3 hónapja #47689

• apuska34
  • apuska34 profilkép
  • Nem elérhető
Budapest 7.kerületben lakunk de mivel 5 gyerek van, így egyenlőre bentlakásos úgymond 7-es s iskolát keresünk. De bármit megnézünk.

Iskola választás 5 éve 3 hónapja #47690

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Emlékeim szerint a San Marco pl. bentlakásos és a Török Béla egymi is kollégiumos, de hogy pestit felvesznek-e kollégiumba, azt nem tudom. Utóbbi eredetileg nagyothallóknak az iskolája, de vesznek fel autit is, viszont lehet, hogy nem minden évfolyamra.

Iskola választás 5 éve 3 hónapja #47691

• gkovax
  • gkovax profilkép
  • Nem elérhető
Szia! Azt jó lenne tudni, hogy együtt (integráltan) nevelhető a kislányod, vagy csak szegregált osztályba járhat. A szakértői véleményetekben benne kell, hogy legyen. A bizottság nem segít iskolát keresni? Nekem adtak egy olyan tippet, hogy be tudok tekinteni az adott intézmény alapító okiratába, és ha ott az van lefektetve, hogy fogadnak autista gyermeket, akkor lehet próbálkozni a felvétellel, mert ott tudják biztosítani számára a megfelelő fejlesztést és tanítási módot. (elvileg) Amit leírtál, abból azt sejtem, hogy nálatok szegregált iskolára lenne szükség, sajnos én csak helyi viszonylatban ismerem az iskolákat, a Bp-ieket nem. Százhalombattán van egy kifejezetten autistákat oktató iskola, pontosabban van egy szegregált része, és van egy integráló suli, azt hiszem Arany Jánosnak hívják. Nekünk mondjuk hálIstennek szerencsésen végződött a sulikeresés, mert a kisfiam (8 éves, szintén F84-es, és F90-es) eléggé a spektrum elején van, kifejezetten jól funkcionál, idén kezdtük az első osztályt a helyi, körzetes általános suliban, (persze voltak fenntartásaik felé...., de felvették, mert körzetes, és én néhány iskola megnézése után úgy döntöttem, hogy ide járjon) Messze várakozáson felül sikerült az iskolakezdés, pedig nincs is az alapító okiratukban az autisták fogadása. Szóval nagyon sok múlik rajta, hogy milyen jellegű, és "súlyosságú" az érintettségetek. Kérj segítséget a bizottságtól, vagy a tankerületi központtól szerintem. Nekem mondjuk érdemben nem sokat segítettek, de néhány tippet kaptam, alapvetően nekünk kell utánajárni a dolgoknak.

Iskola választás 5 éve 3 hónapja #47697

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Szia Tütter!

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Iskola választás 5 éve 3 hónapja #47711

• Tütter
  • Tütter profilkép
  • Nem elérhető
Szia Miri!

Nagyon szépen köszönöm, hogy utánakérdeztél. Ez jól hangzik. Azt hiszem jó lenne a fiamnak.
Az is tetszik, hogy van heti egy gyakorlat. Neki erre van szüksége. Ne csak a padban kelljen ülni, mert az egyáltalán nem motiválja.
Igen, sajnos pont a nyílt napok után jutott eszembe ez az iskola. De végül is van még időnk, a következőre biztos elmegyünk.
Köszönöm a jó híreket :)

Iskola választás 5 éve 3 hónapja #47712

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Szívesen. :)

Nem tudom, hogy láttad-e, pár hónapja leírtam a tapasztalatainkat a középiskolai felvételivel kapcsolatban egy másik topicban. Mentsd el magadnak, hátha hasznos lesz majd nektek is.
auti.hu/forum/7-ovoda-iskola/38512-kozep...lo-keszules?start=20

Iskola választás 5 éve 2 hónapja #47714

• Tütter
  • Tütter profilkép
  • Nem elérhető
Köszi, megnéztem azt is. Nagyon hasznos
  • Oldal:
  • 1
  • 2
Oldalmegjelenítési idő: 0.170 másodperc