LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Óvoda 5 éves kor után

Óvoda 5 éves kor után 6 éve 5 hónapja #45959

Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni mert már elég reménytelen a helyzetünk!
Vidéken lakunk, lányom Májusban múlt 5 éves, hónapokon keresztül ovodát kerestünk a lányomnak semmi sikerrel.
Ezért szeptemberben mivel kötelezō volt készeebōl felvette a helyi óvoda, viszont itt nem jó neki.
Se fejlesztés, se gyógypedagógus se aszisztens, 24 fōs gyerek között 1 ovónō 1 dajka, ōk nemtudják mi is az az autizmus.
Egyedül a lányom itt sni-s és csak ō autista.
Már nem is akar menni mert megbolondul a sok gyerektōl dührohamot kap és 5 perc múlva jovunk haza ezért már nem is jarunk.
De mivel ezt nem lehet nemtudom mi tévō legyek.
Ahová telefonalgattam minden óvoda elutasított, ugye év kozben van.
Mit lehet ilyenkor tenni?
Mi a megoldás?
Bentlakásosba nem adom azt ne is ajánljátok!
Költözni is akartunk de óvoda meg nincs aki felveszi hiába is költözünk.
Szakértői bizottság se tud már semmit erre..
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Óvoda 5 éves kor után 6 éve 5 hónapja #45960

Szia Ancsi28!

Hogy merülne fel itt bárkiben bentlakásos... :ohmy:
Írj egy körzetet, hogy mégis merre keresel. Zajérzékeny vagy a tömeget nem bírja?

Óvoda 5 éves kor után 6 éve 5 hónapja #45961

Szia.
Pest megye.
Most magánovodát keresek hátha.
Budapesten nemtudom van e olyan, vagy van e valami kiskapu ilyenkor.

Óvoda 5 éves kor után 6 éve 5 hónapja #45962

Most per pill nem engedi hogy beszéljünk.
Zavarja.
De eddig semmi ilyesmi nem volt.
Sajnos idōnként dührohamai vannak.
De integrálható és nagyon okos.
Beszél, szobatiszta.

Óvoda 5 éves kor után 6 éve 5 hónapja #45963

Melyik része? Van egy pár jó állami is, szerintem ha van hely, nem kizárt, hogy felvennék. Pl. a 19. kerületiekről jók a visszajelzések.
A magánovik ált. kevés SNI-t vesznek fel ha integrálók, tehát nem lesz hely évkezdés után. Van pár szegregált magánovi is, de azokról vegyesek a visszajelzések. Meg ha sok auti van egy kupacban, akkor az tuti, hogy valamelyik rendszeresen sikít vagy ordít, ha a tied hangérzékeny, akkor annak nem fog örülni.
De ha találsz esetleg olyan bp-i EGYMI-t, ahol van ovis részleg, akkor ott meg lehet nézni, hogy mi a felvételi körzete és milyenek az ottani gyerekek.

Óvoda 5 éves kor után 6 éve 5 hónapja #45964

Ancsi,
annak idején az én fiamnál is fölmerült, hogy nem bírja a nagycsoportos óvodát, négyévesen ki kellett venni egy hét elteltével, és végül egy kiscsoportos lett a megoldás. (Az utolsó évben vissza tudtuk vinni, de ehhez kellett az ő együttműködése.) Ha anyagilag nem túl nagy teher, egy családi napközi lehet pl. a megoldás. Akkor is adhatnak papírt, hogy oda jár, ha nem viszed minden nap, ezt általában meg lehet dumálni. Mivel ezek viszonylag drágák, ritkán van bennük sok gyerek, amiről én hallottam, ott átlag 5 gyerek volt egyszerre.

Óvoda 5 éves kor után 6 éve 5 hónapja #45965

Geszter, mióta kötelező 3 éves kortól az ovi, azóta nem lehet szerintem családi napközibe vinni a gyereket ovi helyett, csak magánoviba.

Óvoda 5 éves kor után 6 éve 5 hónapja #45968

Értem. Akkor ez egy használhatatlan ötlet volt, elnézést.
Oldalmegjelenítési idő: 0.462 másodperc