LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva
  • Oldal:
  • 1
  • 2

Téma: Egyedul!

Egyedul! 6 éve 5 hónapja #45543

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Egyedul! 6 éve 5 hónapja #45544

• Babesz
  • Babesz profilkép
  • Nem elérhető
SzanyaVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Egyedul! 6 éve 5 hónapja #45545

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Egyedul! 6 éve 5 hónapja #45546

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
Arrol fogalmam nincsen hany fele jogszabaly vonatkozik erre, en egyet irtam be ide, amire hivatkozva a hivatal megitelte, abban nem szerepelt mozgaskorlatozott kitetel, az egesz 4 oldalas hatarozatban ahol mindenfele altalanos dolgokat is ideznek nem kerul elö ilyenkitetel.

Egyedul! 6 éve 5 hónapja #45547

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Én rákérdezek, azon ne múljon.

Egyedul! 6 éve 5 hónapja #45549

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
azzal nem veszthetsz semmit. valahol csak lehet nyomat talalni annak, ha tenyleg ez valami frisebb valtozas. ha belebotlok valami nalam ertelmesebb es kezzelfoghatobb magyarazatba, szolok.

Egyedul! 6 éve 5 hónapja #45550

• Babesz
  • Babesz profilkép
  • Nem elérhető
Tuti hogy nem kitétel a mozgáskorlátozottság, csak szerintem szerencse kérdése ki hogyan értelmezi a jogszabályt. A jogszabály szerint ugye súlyosan fogyatékos gyerekre vagy tartósan beteg 18 év alattira jár ápolási díj ha állandó gondozásra szorul a gyerek. Tartós betegséget sokminden miatt megállapítanak szóval az ápolási díjnál csak az lesz a kérdésük szerintem hogy a gyerek képes e ellátni magát. Ha igen akkor nem adják meg, ha neked kell etetned, öltöztetned ésatöbbi akkor megadják, de hallottam már én is olyat akivel a hivatalban kekeckedtek és azt mondták nem jár mert a gyerek nem fogyatékos, pedig a jogszabály szerint nem kell annak lennie, elég a tartós beteg igazolás és ugye egy gyerek lehet még attól tartósan beteg hogy nem fogyatékos vagy mozgáskorlátozott.

Egyedul! 6 éve 5 hónapja #45551

• Babesz
  • Babesz profilkép
  • Nem elérhető

Egyedul! 6 éve 5 hónapja #45552

• Babesz
  • Babesz profilkép
  • Nem elérhető
Közben most olvasom, hogy Szanyát a kiemelt ápolási díj érdekelné, szóval megyek is inkább innen és csinálok valami hasznosat :D Mindenesetre ha sikerül utánaérdeklődnöd a kiemeltnek Szanya akkor majd írd meg mit mondtak :)

Egyedul! 6 éve 5 hónapja #45553

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
közben en nyomozok, ilyet is talaltam: "elvileg változott a szabály, s tágabban van értelmezve, úgy hogy közreműködő segítségét igényli, márpedig gyerekeink többsége igen, ha nem is mozgáskorlátozottság de értelmi korlátozottság miatt. zt mondta a nő most azok is megkapják akik végstádiumos rákosokat ápolnak, akkor is ha még tudnak közlekedni, csak kell melléjük valaki" a kormanyablakbanmondtak az illetönek

nnnna közbenmegtalaltam hogy is nez ez ki:
Kiemelt ápolási szükséglete áll fenn annak a személynek, aki más segítsége nélkül
önállóan nem képes
- étkezni, vagy
- tisztálkodni, vagy
- öltözködni, vagy
- illemhelyet használni, vagy
- lakáson belül – segédeszköz igénybevételével sem – közlekedni,
- feltéve, hogy ezek közül legalább kettő feltétel egyidejűleg fennáll.

innen: www.kormanyhivatal.hu/download/2/16/f0000/Gyed%20extra11.pdf

szoooval a mozgaskeptelenseg az egy vagylagos opcio, es mar nincs ott es.

Egyedul! 6 éve 5 hónapja #45554

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin

Egyedul! 6 éve 5 hónapja #45555

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető

Egyedul! 6 éve 5 hónapja #45556

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin

Egyedul! 6 éve 5 hónapja #45557

• bb
  • bb profilkép
  • Nem elérhető
Nevtanon keresztul folyik a fejlesztes es a megyei korait irt elo jovoevre es a fejlesztonk azt mondta ,hogy igy ket intezmeny nem foglalkoztathaja ez a szabaly ,ugyhogy a 2018-2019-es tanev alol is felmentettem.Koszonom a segitseget! :)

Egyedul! 6 éve 5 hónapja #45558

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
lehet. az enyim tuti nem eszik es nem megy vecere egyedul, az öltözködes is erösen megkerdöjelezhetö, ez pedig mar harom azok közul amikböl 2-nek kell egyidöben fennallnia.
  • Oldal:
  • 1
  • 2
Oldalmegjelenítési idő: 0.044 másodperc