Labolen:
Időnként megríkadsz, most is.

Én már leírtam egyszer, hogy tudatosan nem írok a napi szintet meghaladó problémáinkról, mert nem akarom az egyre nagyobb számban jelentkező új, általában pici gyerekes szülőket lesokkolni. Pedig, ha nem is naponta, hetente, de havonta biztosan tudnék én is olyat írni, ami egy átlagos szülőnél kiverné a biztosítékot. Majd priviben megteszem.
Mi ad erőt ilyenkor? Nekem csak a vak optimizmus. Az, hogy hallani tündérmesékről, jól sikerült történetekről és hátha a miénk is így alakul majd. Abból is tudok erőt meríteni, hogy látom, van akinek még nehezebb. Lehet, hogy ez nem szép dolog, de ilyenkor képes vagyok úgy nézni a helyzetünket, hogy lehetett volna rosszabb is.
Én úgy tekintek magamra, mint aki közel 6 év alatt már szinte teljesen feldolgozta, elfogadta a diagnózist, persze ebben segít, hogy fényévekre vagyunk már onnét, ahonnét indultunk. Meg sajnos fényévekre onnét, ahová egy nem auti gyerekkel eljuthatnánk. Ez is eszembe jut sokszor, ha a lányomra nézek. Mégis nekem is naponta eszembe jut, hogy mi lett volna, ha az összes neuron jól kapcsolódik, pont annyi van, mint amennyi a nagykönyvben meg van írva, stb.
Szerintem ez kétség marad életünk végéig, és ebben nem segít az, hogy az AS egy nem végleges állapot. Ami erőt az előre haladáshoz, az gátolja is a belenyugvást, mert nyitva vannak a kapuk, csak nem tudjuk hová, meddig jutunk át rajtuk.
Sosem leszünk átlagos család. Ezt az első pillanatban felfogtam és a mai napig is érzem, de keményen dolgozunk azért, hogy minél közelebb legyünk hozzá.