sziasztok,
új vagyok itt,bemutatkoznék-nem tudom,jó helyen teszem-e...?
Zsófi vagyok,a fiam 5,5éves,pár hete kaptunk asperger diagnózist a Vadasban.egy másik fórumról makilla irányított ide,ezúton is köszi!
van jópár kérdés bennem:1.Kaposvár mellett lakunk,keresem a sorstársakat,és a helyi kompetens segítőket a gyerkőcnek(Misi),és nekem is.
2.a dühkitöréseivel nem tudok mit kezdeni,nem tudom leállítani-üt,csapkod,tör-zúz amit elér,már veszélyes az 1éves tesóra(Janka) is.a vadasban nem kaptam segítséget ehhez,ill.annyit,hogy szülőtréning,de nem tudok feljárni innen,most szervezés alatt áll,hogy eljönnének ide tartani,de addig is szívesen veszek ötleteket,mert tanácstalan vagyok...
3.van-e köztetek,akinek a férje ilyen szinten nem fogadta el a diagnózit?-már azzal sem értett egyet,hogy elmentem vele a vadasba,mert szerinte ezzel teszem beteggé,ő is ilyen volt gyerekként,majd betörik,mert be kell törnie,mert ebben a társadalomban kell élnie,és én teszem tönkre a gyereket azzal,hogy nem engedem el magam mellől,amikor dühöng akkor el kell kalapálni,őt is megverték nem egyszer a szülei,mert ő már rég börtönben lenne,ha nem verték volna néhányszor el hogy észhez térjen,oylan rossz gyerek volt.stb.stb.
most sajna ott tartunk,hogy nem akarja elfogadni azt sem hogy ne a helyi iskolába járjon,hanem keresek neki,befogadó,kislétszámú iskolát.és persze szakemberrel beszélni nem hajlandó,mert mindenki hülye,akármit is mond...
azt nem értem,hogy mit fáj ez neki,miért zár ki mindent ennyire,hogy segítsünk neki...persze ő azt gondolja,hogy én tettem ilyenné,mert magamhoz láncolom,nem jól neveltem-sokáig szoptattam,hordoztam,későn ment oviba,mert nem érdekelték a gyerekek,stb.de persze én erre azt mondom,hogy a gyerek igényelte igy,én csak az ő igényeire reagáltam...majdnem 6éve ezt hallgatom a családtól,és most a vadasban gondolhatjátok mit éreztem,mikor a diagnózis előtt azzal kezdte a doktornő,hogy enm tudja,hogy ösztönösen,vagy tudatosan,de annyira jól csináltam-csinálom vele a dolgokat...
köszi a segítséget midnenkinek előre is:)