Sziasztok!
Adrienn vagyok és van egy hat éves ( májusban tölti be) autista kisfiam, Peti.
Nagyon ritkán olvasok könyvet, de most találtam valamit, amit két nap alatt kivégeztem. A könyv olvasása közben hihetetlen volt, mert olyan volt, mintha a saját történetemet, illetve a saját kisfiamról olvastam volna.

Nem is értem miért nincsenek ilyen könyvek garmadával. Azon gondolkodom, hogy én is nekikezdek egy könyvnek, amiben olyan családok történetei ( jó és rossz egyaránt, de inkább a jó dolgok kapnának nagyobb hangsúlyt a könyvben) lennének, ahol autista gyerek él.
Az lenne a kérésem, hogy ha segíteni szeretnétek, privátban a (
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre) küldjétek el, hogy kinek milyen történetei vannak, voltak, mi az a mi a gyerekének segített az előrehaladásban, tanulásban( fortélyok, játék, zene...), miket csinált. . .
Pl: Peti imád legózi, előszőr színek szerint kategorizált, majd felhőkarcolót épített belőle, teljesen a megszálottja lett, vagy ami szóra bírta legelőszőr az a számítógép volt. Képeket mutattunk neki és ismételgetük neki:
- MI ez? Ez labda, mi ez? - ez pohár, mi ez? - ez tojás és egy idő után, mikor már feladni kászültünk a dolgot és nem kérdeztük mi ez? - ő tette fel a kérdést. . . majd később meg is válaszolta azt.
Nagyon megdícsértük és ő a siekrélményen felbuzdulva csilingelte tovább a többi tárgy nevét is, persze mindegyik után vaskos dícséretet elvárva: Nagyon ügyes a Peti!!!!
Vagy imádta a rajzfilmeket és a zenét. Idővel volt hogy megnézett egy filmet ( Pl: Horton, Szörny Rt. , Némo, Jégkorszak. . . ), majd mikor vége lett kezdte előről és képes volt egy nap ötször is megnézni egymás után. Volt, hogy lefekvéskor mondatokat ismételt a filmből, hiba nélkül és profin utánozva a hanglejtéseket.

Lehet a történet tanító jellegű, tanácsokkal színesített, vagy szívhez szóló, mert azokra is kíváncsi vagyok, mert egy autista gyerekkel nem csak a gond van, vannak szép pillanatok is. . . Csak észre kell venni őket. . .
Az egész anonim, senkinek nem kell a nevét adnia hozzá, csak ha valaki akarja.
Szerintem egy ilyen könyv nagyon sokat segítene más családoknak, főleg azoknak, akiknél még pici auti van.
MI a véleményetek?
Előre is köszönök minden segítséget

Peti és Adri