LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Beszélgessünk a mindennapokról, sikerekről, problémákról, hírekről, programokról.

Téma: Segítség a mindennapokban

Segítség a mindennapokban 10 éve 4 hónapja #5799

  • Fortuna79
  • Fortuna79 profilkép
Sziasztok! :laugh:

Adrienn vagyok és van egy hat éves ( májusban tölti be) autista kisfiam, Peti.
Nagyon ritkán olvasok könyvet, de most találtam valamit, amit két nap alatt kivégeztem. A könyv olvasása közben hihetetlen volt, mert olyan volt, mintha a saját történetemet, illetve a saját kisfiamról olvastam volna. :blush:
Nem is értem miért nincsenek ilyen könyvek garmadával. Azon gondolkodom, hogy én is nekikezdek egy könyvnek, amiben olyan családok történetei ( jó és rossz egyaránt, de inkább a jó dolgok kapnának nagyobb hangsúlyt a könyvben) lennének, ahol autista gyerek él.
Az lenne a kérésem, hogy ha segíteni szeretnétek, privátban a ( Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre) küldjétek el, hogy kinek milyen történetei vannak, voltak, mi az a mi a gyerekének segített az előrehaladásban, tanulásban( fortélyok, játék, zene...), miket csinált. . .
Pl: Peti imád legózi, előszőr színek szerint kategorizált, majd felhőkarcolót épített belőle, teljesen a megszálottja lett, vagy ami szóra bírta legelőszőr az a számítógép volt. Képeket mutattunk neki és ismételgetük neki:
- MI ez? Ez labda, mi ez? - ez pohár, mi ez? - ez tojás és egy idő után, mikor már feladni kászültünk a dolgot és nem kérdeztük mi ez? - ő tette fel a kérdést. . . majd később meg is válaszolta azt.
Nagyon megdícsértük és ő a siekrélményen felbuzdulva csilingelte tovább a többi tárgy nevét is, persze mindegyik után vaskos dícséretet elvárva: Nagyon ügyes a Peti!!!!
Vagy imádta a rajzfilmeket és a zenét. Idővel volt hogy megnézett egy filmet ( Pl: Horton, Szörny Rt. , Némo, Jégkorszak. . . ), majd mikor vége lett kezdte előről és képes volt egy nap ötször is megnézni egymás után. Volt, hogy lefekvéskor mondatokat ismételt a filmből, hiba nélkül és profin utánozva a hanglejtéseket. :woohoo:
Lehet a történet tanító jellegű, tanácsokkal színesített, vagy szívhez szóló, mert azokra is kíváncsi vagyok, mert egy autista gyerekkel nem csak a gond van, vannak szép pillanatok is. . . Csak észre kell venni őket. . .
Az egész anonim, senkinek nem kell a nevét adnia hozzá, csak ha valaki akarja.
Szerintem egy ilyen könyv nagyon sokat segítene más családoknak, főleg azoknak, akiknél még pici auti van.

MI a véleményetek?
Előre is köszönök minden segítséget :P
Peti és Adri
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Segítség a mindennapokban 10 éve 4 hónapja #5800

  • Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Szia Adrienn!

Az ötleted egy más világban (vagy legalább országban) jó lenne, gondolkodtunk mi is hasonlón. Ámde ebben csak tönkremenni lehet. Nem találsz rá kiadót. Ha kiadod saját költségedre, nem tudod hol eladni. A könyvesbolthálózatok és hipermarketek nem vesznek magánszemélyektől, kis Bt-től 1 kiadványt.
Ha esetleg valahogy pár darabot el is adsz, azonnal lesz, aki beszkenneli és már töltik is le ingyen.
Hát ezért nincs garmadával.
Ezért csináltuk ezt az oldalt. Itt bárki ingyen rengeteg történetet elolvashat (pl. a blogban, a problémák-ötletek-megoldások szülőktől-szülőknek menüpontban vagy a fórumon).
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.113 másodperc