LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Beszélgessünk a mindennapokról, sikerekről, problémákról, hírekről, programokról.

Téma: Étkezés

Étkezés 8 éve 2 hónapja #42482

• idi2016
  • idi2016 profilkép
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Gyermekem autista, korábban elfogadta, de mostanság nem hajlandó használni az evőeszközöket evés közben. Nem tudom mi az oka, de nem fogadja el. Mit tegyek?
Köszönöm a segítségeteket, gondolataitokat.
Üdv. Ildikó
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Étkezés 8 éve 2 hónapja #42483

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Szia Ildikó!

Mivel nem tudok semmit a gyermekedről (hány éves, beszél-e, stb), ezért csak tippelni tudok. Valószínűleg valamiért ez most egy szabály lett. Hogy ennek van-e bármi a hátterében, az lehet, hogy soha nem fog kiderülni, de kísérletezni lehet a szabálytöréssel. Más étkészlet, más hely az étkezésre, más személyek. (Pl. óvodában.) Ha már idősebb, érti a beszédet és a külső motivációt, akkor jutalmazással is lehet próbálkozni. Az én fiam nagy "tiltásgyáros", nálunk 1-1 ilyen szabály általában félévig tart. Utána elfelejti, megunja... Kitalál mást. Úgyhogy én már ezekkel nem is nagyon foglalkozom, ha nagy gondot nem okoz. De ha okozna, akkor mivel nagy már és érti amit mondok és a jutalmazást is megszokta, ezért arra pl. rá tudnám venni, hogy étteremben evőeszközzel egyen, míg itthon nem eszik azzal. (Egyébként ez így is van nagyjából, kanalat használ, villát csak akkor, ha rászólok, kést magától soha. De étteremben képes viselkedni.)

Étkezés 8 éve 2 hónapja #42490

• Frézia
  • Frézia profilkép
  • Nem elérhető
Szia, Ildikó? És Te etetheted öt evöeszközzel vagy azt sem szabad? Se fém, se müanyag?

Étkezés 8 éve 2 hete #42885

• Babesz
  • Babesz profilkép
  • Nem elérhető
Szia Ildikó!
Mennyi idős a gyerkőcöd? Az enyém 26 hónapos és nálunk is ez van most. Eddig mindig ő akart enni saját maga, most meg nem hajlandó megfogni a kanalat, én etessem. Nem értem most ez mitől van. Én próbálgatom mindig odaadni neki és legalább valamennyit egyen egyedül, de visszaadja a kezembe a kanalat. A héten bevált hogy nagyon kedvenc kajáját csináltam és dolgom volt, leraktam a tányér mellé a kanalat és nekiállt enni vele. Mondjuk annyi jó van hogy ebből nem csinál hisztit.
Ami nálunk gond most hogy nem hajlandó gyümölcsöket enni, meg nagyon zöldséget se, csak mindig ugyanaz (krumpli, rizs) pedig eddig mindenevő volt, de most nagyon egyoldalú lett az étkezése és újdonságokról meg hallani sem akar. Amint látja hogy valami szokatlant kapna becsukja a száját jó szorosan. Kicsit kinyújtja a nyelvét ha odatartom a kanalat, belenyalint és kész, ha nem a megszokott akkor nem kell neki :)

Étkezés 8 éve 2 hete #42886

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Az ilyenektől lehet szuperül megőrülni. Nekem kedden kitalálta a fiam, hogy adjam rá a cipőjét, mert neki rosszkedve van. Majdnem 10 éves és adjam rá a cipőt! Majd mikor nem adtam rá, akkor totálban megsértődött és azóta nem csatolja be cipőt. :woohoo:
Szóval ez elég gyakori, hogy bejönnek új szabályok... Kajálásra nézve meg főleg.
Oldalmegjelenítési idő: 0.132 másodperc