LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Beszélgessünk a mindennapokról, sikerekről, problémákról, hírekről, programokról.

Téma: 5.éves kor után csökkennek az autizmus tünetek?

5.éves kor után csökkennek az autizmus tünetek? 10 éve 3 hónapja #34592

• Linda
  • Linda profilkép
Sziasztok!

Érdekelne,hogy valóban kezelhetőbbek az auti gyerekek öt éves kor után?
Mindenki ezzel nyugtat,(Pedagógusok).Meg,hogy akkor kezdik a beszédét is,ebből mi igaz?Remélem tényleg így van....nagyon örülnék neki!
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: 5.éves kor után csökkennek az autizmus tünetek? 10 éve 3 hónapja #34594

• Anya
  • Anya profilkép
Szia Linda!

Szerintem ez gyerektől függ, illetve pontosabban attól hogy hol van a spektrumon.
Az enyém enyhén érintett, és nem is volt gond a beszédével,(nagyjából időben
beindult) és igen, javult.Igaz, kb.5-6 éves kora körül kezdtük az Ayrest, úgy tűnt ez lendített
rajta. Persze lehet hogy nem csak attól, mert ez hetente csak egyszer volt és hát ugye ennyi azért elég kevés. De engem nem is vettek sokáig komolyan merthogy
enyhe volt, szemkontaktust is vette valamennyire.
De majd biztos hozzászól más anyuka is. :)

Válasz: 5.éves kor után csökkennek az autizmus tünetek? 10 éve 3 hónapja #34595

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Igen, gyerektől függ, de általánosságban el szokták mondani, hogy van egy ugrásuk 6 éves kor körül. Azért is nehéz 3-5 éves kor között, mert ilyenkor a leglátványosabbak a tünetek, ez idővel elsimul, a gyerek fejlődik majd.
Nekünk 4 évesen volt egy kisebb ugrás, mikor bekerült az oviba és rájött, hogy más gyerekek beszélgetnek, akkor ő is jobban elkezdett dumálni. (Beszédével nem volt gond, másfél éves korától beindult, de nem kommunikált, csak közölt).
Újabb ugrás volt hat éves korában, igazából 7 évesen, mikor bekerült a suliba és a saját közegében érezte jól magát, itt már tudott barátkozni is.

De nagyon fontos hangsúlyozni, hogy bár vannak természetes előrelépések, rengeteget számít a fejlesztés! Nálunk hat évesen indult a csoportos kifejezetten autispec fejlesztés, amiből rengeteget profitált a gyerek.
Szóval igen, van ilyen ugrás, de ebből is többet lehet kihozni, ha megsegíted autispec fejlesztéssel, otthoni támogató környezettel.
Ha pl most elkezditek a pecset helyesen és állandóan használni, akkor máris van esély egy ugrásra. Érdemes kipróbálni tényleg. :)

Sajnos az autizmus ilyen, rengeteg meló van benne, nagyon sokat kell tanulni az elején, hogy megértsd, de ha belejössz, akkor már rutinmeló lesz. De bele kell tenni a szülőnek a rengeteg időt és energiát. Senki más nem veheti ezt át tőled, sem egy terapeuta, sem gyp, sem a kutya. Ezek csak kiegészítők a szülő mellett.
Oldalmegjelenítési idő: 0.120 másodperc