Kedves Anita!
Ha kérhetnélek, maradjunk már tegező viszonyba. Jó? Attól hogy nagymama vagyok és elvileg szép korú, még nem szeretek magázódni.

Igen, olvasom/olvastam amit írtál, mert a rendszer küld emailt ha válaszom érkezik.
Azt hiszem így "ismeretlenül" is mondhatom hogy akkor jó, ha tényleg hiper a kisfiad, az szerintem könnyebben kezelhető, és kinőhető.
Tudod, az a baj, hogy az unokám eddig sem volt valami bőbeszédű, nem kereste soha mások barátságát. Igazából én se nagyon tudtam hozzá közel kerülni, hiába kezdeményeztem egy komolyabb beszélgetést, Ő mindig eltért a témától, és teljesen más dologról kezdett el beszélni. Ez a bosszantó, hogy éppen a szűkebb családjában nem kapja meg azt a légkört, ami megnyugtatná, vagy amiből érezné hogy Ő is egy emberke elfojtott érzésekkel. Néha elgondolkodom azon, hogy vajon ezek a gyerekek tudják-e hogy Ők miért mások, miért nem járhatnak rendes iskolába, miért nincsenek barátai, barátnői. A tegnapi megyei lapban megjelent egy cikk az autistákról, és egy anyuka mesélte el, hogy bizony a fiacskája szerelmes, mert azért az érzések működnek Náluk. Nos, mi még nem tartunk itt, de szeretném ha csak barátsági szinten is megismerkedne egy kislánnyal, akkor megváltozna. Ti nagyon ügyesen oldottátok meg a helyzetet, tudtátok kezelni, és együtt csináltatok mindent. Valahol titkon abban bízom hogy a fiam visszatalál családjához, és akkor minden olyan lesz mint régen! Igaz kevés az esély rá, de sohasem lehet tudni! Beszélgettem vele a gyógyszeréről, Ő maga mondta hogy nem szeretné sokáig szedni, és szeretne meggyógyulni, de vajon az mikor lesz? Na erre mit lehetett válaszolni?! Most megy a hasa, gyenge is, végig aludta a tegnapi napot, tehát a gyógyszert nem vette be, és este a telefonban már éreztem a beszédén, hogy valami nem stimmel vele. Tehát már függővé vált, és erre az anyukájának is oda kellene figyelnie, hogy reggel ha megy munkába, keltse fel a gyereket. Az biztos hogy nagyot tud ütni, mert erő az van benne. Hál Istennek nem verekszik Ő, hanem inkább dobálózik, és az ég rosszabb, mert pl. egy zseblámpát vágott a testvéréhez, ami akár tragédiát is okozhatott volna. Na ekkor került kórházba, de kezet még sohasem emelt senkire.
Nagyon nehéz így hogy Én tudom mit és hogyan kellene, csak éppen a legilletékesebb nem tudja. Beszéltem a doktornővel, azt mondta elég kis adagot szed a kisfiú, de ha ennyire bóka tőle, akkor a délit el lehet éppen hagyni, nem lesz belőle gond, legfeljebb kevesebb dózis lesz a szervezetében. Nos, ezt majd az anyukájával kell megbeszéljem, de még nem mertem elő hozakodni vele.

Kívánok Neked további szép napokat, a kisfiadnak pedig egy nyugodt, kiegyensúlyozott életet!
Eszter