LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Fejlesztés

Téma: Képcserés kommunikáció

Válasz: Képcserés kommunikáció 11 éve 6 hónapja #21938

• danimanó
  • danimanó profilkép
  • Nem elérhető
tomger: Voltam a Media Marktban, de a legolcsóbb 16 ezer :(.
Nektek mekkora méretű a napirendi kártyátok?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Képcserés kommunikáció 11 éve 5 hónapja #22785

• agiviki
  • agiviki profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Akinek van kinyitni, becsukni vagy nyisd ki, csukd be
PECS kártyája, illetve kapcsold ki/be kártyái, lenne szíves átküldeni nekem? Illetve még ruhadarabok, pl. cipő, nadrág, kabát, stb. Tudom, hogy le lehet szedni BM-ről, de hátha valakinek cakkpakk megvan és csak nyomtatnom, laminálnom kell:-) Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Kösziköszi!!!!

Válasz: Képcserés kommunikáció 11 éve 5 hónapja #22793

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
küldtem.

PECS KÁRTYA 10 éve 11 hónapja #27881

• Sebők Mónika
  • Sebők Mónika profilkép
Kedves Látogatók!

Segítséget szeretnék kérni olyan szülőktől akik sikeresen használják a PECS kártyákat.
Nálunk az a probléma, hogy elmondja mi van a kártyán és visszateszi a helyére, de ha bekövetkezik a változás amire felhívtam a figyelmét, pl: másik buszsofőr jön ma az iskolabuszon, mégis sír és nem érti meg a helyzetet. Választ, segítséget kérnék! köszönöm.

Válasz: PECS KÁRTYA 10 éve 11 hónapja #27882

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Kedves Mónika,

el kellene olvasni a Vizuális segédeszközök menüt az elejétől a végéig (bejelentkezett állapotban) vagy elmenni szülőképzésre, mert azt hiszem, kevered a PECS-et a napirenddel és teljesen rossz a használat módja. Nem is tudok hirtelen többet segíteni, mert az alapoktól kellene megtanulni a használatot, mert így érthető, ha nem érti a gyerek a dolgot.
Tök jó, hogy használod a vizuális segítséget, ne hagyd abba, csak máshogy kell csinálni.

Válasz: Képcserés kommunikáció 10 éve 11 hónapja #27915

• mandarin
  • mandarin profilkép
  • Nem elérhető
  • 8 éves auti kisfiú, két kishúg
Kedves Mónika!

Sajnos mi is elakadtunk PECS ügyben!
Most indultak újra a szülőképzések a Vadaskert Alapítványnál.

Én is ott leszek, ha tudsz, gyere te is! 2000 Ft. egy alkalom.
Hátha hasznos!

Válasz: Képcserés kommunikáció 10 éve 11 hónapja #27917

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
A Vadaskert letiltotta a szülőképzések időpontjainak közzétételét (hogy miért azt tőlük kell megkérdezni), úgyhogy ezt most sajnos törölnöm kell. :(

Válasz: Képcserés kommunikáció 10 éve 11 hónapja #27918

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Azt viszont nem tiltotta le, hogy kiírjuk, hogy akit érdekel az telefonáljon nekik, ugye? ;)
Sajnálom, hogy ezek nem publikus infók, pedig biztos sokakat érdekelne. Talán pont ez a gond, hogy túl sokan jelentkeznek, és nincs helyük?

Válasz: Képcserés kommunikáció 10 éve 11 hónapja #27919

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Azt nem. :cheer:
Fogalmam sincs. Egy jó nagy teremben szokott lenni.

Válasz: Képcserés kommunikáció 10 éve 11 hónapja #27920

• agiviki
  • agiviki profilkép
  • Nem elérhető
Amikor mi voltunk a Vadaskertben szülőképzésen, előtte "megnézték" a gyereket, rögzítették, hogy diagnózisunk van, csak ebben (PECS) kérünk segítséget. Gondolom a megnézésért (vizsgálat) kapnak a TB-től pénzt. Igaz, a szülőképzés akkor még ingyenes volt, tele is volt az a jó nagy terem....

Mónika és Mandarin, az jó ha el tudtok menni, PECS-re és napirendre is, de akkor is könnyű hibázni, ha voltatok a szülőképzésen. Érdemes ebben segítséget kérni, a képzés után lehet időpontot kérni Solt Annától, aki betanítja Nektek és a gyerkőcnek. (Legalábbis 2 éve még így volt.)

Válasz: Képcserés kommunikáció 10 éve 11 hónapja #27937

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Valószínű Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Képcserés kommunikáció 10 éve 11 hónapja #27939

• agiviki
  • agiviki profilkép
  • Nem elérhető
Bizony, már mi sem oda tartozunk, a tartós beteg papírt pl. már nem tudjuk ott intézni, arra kellett egy negyedik! helyet keresnünk :evil:

Válasz: Képcserés kommunikáció 10 éve 11 hónapja #27955

• Sebők Mónika
  • Sebők Mónika profilkép
Szia Mandrain! Az a helyzet, hogy én már voltam a vadaskertben éás végig is jártam a férjemmel együtt a szülőképzést, de nekünk nem vált be a kommunikációs kártya mivel, mint korábban is írtam a gyerek elmondta mi van a kártyán, meg is értette annak tartalmát de visszatette a helyére vagy a dobozba vagy ahol volt. Reggel ha másik sofőr jön érte a suliba akkor azért keservesen sír, PEDIG VAN kommunikációs kártya az iskolatáskájában amit lelamináltam és mutatom neki, hogy MÁSIK sofőr jön, nem az a tanárnéni jön, mint tegnap de csak egyfolytába sír és követeli a Marcsi nénit meg a Tóni bácsit a sofőrt. Ez a problémám. Üdv! Várom válaszod!!!!

Válasz: PECS KÁRTYA 10 éve 11 hónapja #27956

• Sebők Mónika
  • Sebők Mónika profilkép
Kedves Szanya1! köszi a választ, már voltunk a férjemmel a vadaskertben, prekopp csilla is látta a gyermekemet, úgyhogy ezen már túlvagyunk. Ő elmondja mi van a kártyán de mégsem érti meg a változást ez a bajom.

Válasz: PECS KÁRTYA 10 éve 11 hónapja #27957

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Mónika: lehet rosszul értelmezem, de ha csak egy képet mutatsz neki, és mellé mondod, hogy ő fog most jönni a buszon, az nem elég. Ettől még nem érti valószínűleg, hogy mit akarsz tőle.
Én azt javasolnám ebben az esetben, hogy vezessétek be a napirendet, és ott jelezzétek, hogy adott esemény kivel fog megtörténni. Vagyis a reggeli busz mellé egyből oda kell rakni az épp aktuális sofőr képét. A suliban ugyanígy, a napirend mellé eleve felrakni ki fog vele lenni aznap. Akár heti rendet is készíteni, hogy melyik nap ki lesz bent velük.
Ha épp ezt csináljátok, és így is sír, akkor más a gond, de nem értettem jól, hogy hogyan is alkalmazzátok a módszert.

Válasz: PECS KÁRTYA 10 éve 11 hónapja #27958

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Lehet, hogy félreértem, de a kérdésfeltevésből nekem az derül ki, hogy PECS képet használnak napirendi kártya helyett, kivéve a PECS könyvből, megmutatva, kommentálva (ahogy írod is).

Mónika, elolvastad a vizuális segédeszközök menü képcserés kommunikáció és tér- és időstruktúra cikkét, ahogy javasoltam? A PECS nem alkalmas arra, hogy azzal kommunikáljunk a gyerek felé, ehhez napirend kell, ami komplett időszakok történéseit jelzi előre. Ahogy Labolen írja, gyakorolni kell a gyerekkel, hogy az egyes programokhoz személyeket társítson, ezt előre, lehetőleg akár napokkal előre (hetirend), vagy legalább reggel jelezni kell. És nem vesszük le, nem olvassa fel. A szülő kirakja, reggel elmondja, hogy mi fog történni és kivel (egy komplett időszakot), ha pedig az adott program már lezajlott, akkor leveszi a gyermek a kártyát és elteszi a gyűjtődobozba.
Ettől függetlenül a gyerek ragaszkodhat mereven bizonyos dolgokhoz, helyzetekhez, személyekhez és sírhat, akkor is, ha tudja, hogy mi fog történni. Ezeket a merevségeket lazítani kell kitartó munkával, akár jutalmazást is be lehet vonni, pl. ma xy lesz a sofőr, ha nem sírsz emiatt, akkor buszozás után kapsz 1 gumicukrot/matricát/pöröghetsz 3-at (vagy bármi, ami számára jutalomértékű).

Válasz: PECS KÁRTYA 10 éve 11 hónapja #27981

• Sebők Mónika
  • Sebők Mónika profilkép
Szia Szanya1!

Mivel nem boldogulok a kislánnyal sehogyan sem, ezért jövő héten kedden megyünk a vadaskertbe, mert v.s. meghaladja a képességeimet a kártyahasználata vagy nem csinálom szakszerűen, fogalma sincs. El vagyok keseredve, mert minden reggel ez van, ráadásul a fülét fogva száll le a buszról amíg haza nem érünk, fülvédőt vettem neki, nehezen fogadja el, erős hangoktól fél, ez természetes. ha tudnál még segíteni annak örülnék, látom Te gyakorlottab vagy mint én, nem szégeyenlek segítséget kérni. köszönöm szépen az eddigi válaszaidat is, sok segítség volt számomra. Üdv! Mónika

Válasz: PECS KÁRTYA 10 éve 11 hónapja #27982

• Sebők Mónika
  • Sebők Mónika profilkép
Kedves labolen!

Napirendi kártyája van, abban van benne a buszsofőr bácsi és a tanár néni fényképe, én magam lamináltam le, szines a kép. Megmutatom neki előző délután már, hogy holnap reggel ez a néni lesz a buszon és ez a sofőrbácsi lesz, elmondja, hogy igen ő nem a Marcsi néni hanem Pl. az Éva néni meg a sofőr nevét is mondja: Pl nem Béla bácsi hanem Feri bácsi a sofőr, MÉGIS minden áldott reggel sír?: Anya hol van Marcsi néni, Tóni bácsi??? Ez a gondom. V.s. én nem jól csinálok valamit,biztos nem jól magyarázom el. Segítenél? Köszönöm!

Válasz: Képcserés kommunikáció 10 éve 6 hónapja #32315

• butterblume
  • butterblume profilkép
Sziasztok! Nagyon uj vagyok itt. A kisfiam 4 eves lesz novemberben, es most veltek a Vadasban az autizmus korai tüneteit felfedezni. PECS - kepcseres kommunikaciot javasoltak mivel meg nem beszel, eleg nehez vele kommunikalni. Most szeretnenk bejelentkezni az elsö treningre. Mik a tapasztalatok? Tippek? mire kell majd figyelnem hogy jol csinaljak mindent? köszi a segitseget

Válasz: Képcserés kommunikáció 10 éve 6 hónapja #32319

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Szia!
Elsőnek nagyon jó, hogy jelentkeztetek szülőképzésre. Ott lesz majd szó a PECS-ről. Andrisnak és nekünk a Vadasban a Solt Anna tanította a Pecs használatát. Bámulatosan gyorsan megértik, hogy kártya és kapom, ami a kártyán van. Nekünk nagy segítség volt, hogy tudjuk mit akar, bár ő annyira nem akart kérni tőlünk. Sokaknak itt a fórumon áttörést, lökést hozott az életében ez a módszer és áthidaló volt abban az időszakban, míg nem beszélt a gyerek.
Sok sikert, menni fog, csak akarnotok kell! :)
Oldalmegjelenítési idő: 0.129 másodperc