Szanya: én pont ezzel küzdöttem a suliban! Egyszerűen képtelen vagyok annyi szabályt készíteni neki, amire tényleg szükség lenne. 3-mal indultunk, év végére 8 volt a falon. Végül csak a legproblémásabb dolgokat szabályoztam be, de bővült. Sokat megtanult és elhagyott problémákat, de jött helyette más, pár dolog viszont állandó maradt (pl. a firkálás).
Figyelem, motiváció, feladattudat. az én fiamat viszonylag könnyű rávenni minden aktivitásra, mindent szívesen elkezd, aztán 3 perc után feláll és visszamegy ahhoz, amit szeret. Labolenéknél így volt a memóriával. Persze, jön, játszunk, aztán három húzás után közli, hogy ezt befejezi. Talán az jön be legjobban, ha a feladatot valamilyen kedvenc téma köré szervezzük. Dominózni utál. Vadasban talált egyet, aztán a suliban is, ami közlekedéssel kapcsolatos. A dominó egyik felén egy tábla, a másikon egy részletgazdag utcakép, szintén egy táblával. Haladni úgy kell, hogy a kép mellé kell tenni azt a táblát ábrázoló dominót, amit az utcaképen megtalál. Nem egyszerű, de SA-val egy kis indító segítséggel végigjátszotta. Itthon van 4 féle dominó, érti a lényegét, de nem tudom leültetni játszani. Azt mondja érdeklik a számok, matekozni akar, de ahogy én számolnék vele, az nem köti le, nem ér célba. Nagyon kreatívnak kell lenni az őt tanítóknak!