Nálunk is előfordult minden hiba amit csak elképzelhetsz. A kívánt mennyiség, heti 4-5- vagy 6! alkalom, sokszor nem tudjuk tartani. Most pl már rég letelt a feladatsorunk ideje is és nem tudok időpontot egyeztetni a tanárral, a héten csak 3 * fért bele a torna...
,,Ha kihagyunk egy gyakorlatot az nagy baj?,,
Arra gondolsz amit mondtál is: Egy feladatot nagyon nem szeret a gyerek azért kihagyjátok vagy mert Ti nem meritek a gyerekkel csinálni.
Sztem nem baj, de beszéld meg az oktatóval, hogy tudja azt a feladatot nem csináltátok, tehát ne építsen a következő feladatsorban arra a tevékenységre. Sztem a hátrabukfencet valamilyen formában be kellene iktatni előbb vagy utóbb, de majd a tanár segít, hogy hogyan nyúlj a gyerekhez. Ennek a feladatnak a light-os variációja amikor a földön ahogy előre bukfencezik simán körbe pördíted hátra, a szaltós variációja amikor a gyerek veled szemben az öledben ül (te széken ülsz)és a gyerek hátravetődik és te továbbsegítve a pördülést végül négykézláb fejezi be a feladatot. És még ezt is lehet fokozni úgy, hogy a kiindulóhelyzetben te állsz, a gyereket szemben tartod és onnan indul a feladat, végül ugyancsak négykézláb a földön ér véget. Ez jó munka a szülőnek is:)
Már többször előfordult hogy eltettem a feladatsor és véletlenűl nem abban a sorrendben csináltam, vagy már jól tudtam a feladatsor és mégis véletlenül én
kihagytam egy feladatot. 1-1 ilyen nem számít, legalábbis én azt hiszem emberek vagyunk. Viszont olyan is volt hogy egy feladatot megbeszéltünk a tanárral és 2 hét után jöttem rá hogy én nem úgy változtattam meg a feladatot ahogy azt megbeszéltük, hanem csak valami nagyon pici aprósággal. Akkor azt mondta az oktató hogy ebben a feladatsorban már maradjon az ammit csinálok és a következőben hozzuk be amit meg is beszéltünk.
A letornázott alkalmak száma a mérvadó persze törekedni kell arra hogy teljesüljön a feladatsor beveztő heti 4 majd begyakorló heti 5 majd 6 és a levezető szakasza hheti 4 torna . Ha nem fért bele akkor tolódik az egész, később kéne menni a következő tornaórára. A lényeg hogy, akkor ne vedd fel az új gyakorlatsort ha még nem teljesítetted az előírt számú tornát. Viszont mielőtt kiadná úgyis megnézi a tanár, hogy végzitek a feladatokat és ha még ügyetlen valamelyik gyakorlatban akkor az a feladat valószinüleg marad változatlanul.
Gergő korábban nagyon szeretett tornázni, sajnos most már jó ideje a torna megkezdése nagy morgások és ellenkezésekkel kezdődik, de aztán már csinálja. Másfél év távlatában talán csak 1* volt, hogy annyira ellenkezett ráhagytam és aznap nem tornáztunk.