LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Fejlesztés

Téma: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia

Válasz: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia 12 éve 11 hónapja #1593

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
A kötélhúzós feladat nekünk se ment. Legalább 1 hónap volt, mire megtanulta!
Az én fiam is a munkásabb feladatokat imádja. A lóbálást, talicskát, de szerencsére bukfencezni is nagyon szeret, és azt nekem nem muszáj csinálnom. :cheer:
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia 12 éve 11 hónapja #1672

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Ma tornabemutatót tartottunk az oviban (felmérés volt), és nagy sikerünk volt, látszik a 2 év BHRG-zés, nagyon ügyes volt a fiam! B)

Válasz: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia 12 éve 11 hónapja #2057

• scluk
  • scluk profilkép
Na megvolt a BHRG-s vizsgálatunk. Háááát.... Nem gondoltam, hogy a fiam ennyire el van maradva.:( De sebaj! Holnap bevásárló körútra megyünk: nagylabda, függőágy, trambulin, billegőlap. Gördeszka az van. Asszem a karácsony idén elmarad. Legalábbis csak a gyerekek kapnak némi ajándékot. A felnőttek meg érjék be két puszival. :)
Nagyon kedvesek voltak a BHRG-nél, pedig a gyerekem minden idegszálat tűrőképesség határáig feszített. Többször kiszaladt a szobából, mert ő a folyosón levő mászófalat szerette volna megmászni. Berontott egy másik gyerkőc foglalkozására, mert az éppen a tornateremben volt, és az a helyiség érdekelte. Szóval régen nem izzadtam ennyit :)

Válasz: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia 12 éve 11 hónapja #2058

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Scluk: figyeld majd meg rengeteget fog fejlődni! Én se gondoltam volna, hogy nem tud a gördeszkán ülve kötélhúzásban haladni v. a nyusziugrás, egyedül a labdával voltam tisztában, hogy azt utálja.
Na de a hétköznapi életben csomó ilyent nem csinálunk!

Válasz: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia 12 éve 11 hónapja #2059

• HáromMackó
  • HáromMackó profilkép
  • Nem elérhető
  • Auti kisfiam 10 éves
Mi az a BHRG vizsgálat?
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia 12 éve 11 hónapja #2060

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Nekünk eddig minden alkalommal egy kb. 1-1,5 órás szintfelmérés volt. A legelsőn anamnézis felvétel, és mozgásszint, aztán főleg a már gyakorolt TSMT gyakorlatsorok "bemutatója" és az új feladatok kipróbálása, de egyszer egy-két kognitív feladat is volt. Viszont ott úgy hallottam az anyukáktól, hogy van egy másik vizsgálat is, azon mi nem voltunk.

Válasz: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia 12 éve 11 hónapja #2061

• scluk
  • scluk profilkép
Sünöcske: igen, bíztatott a gyógyped, hogy alakulni fog ez majd. De hát elkeseredik az ember lánya egy ilyen teljesítmény után.
Pláne ha anyósom piszkálgat, hogy nézegessem az auti otthonokat, meg nagyon vigyázzak a kistesóra, mert megőrül a nagy mellett.

Nekünk is az anamnézis felvételével indult, aztán maga a felmérés történt. Itthon fogjuk a feladatsor csinálni. A labdát már be is szereztük, viszont azt a billenő lapot nem kaptam, legalábbis abban a méretben, amire szükség van.

Válasz: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia 12 éve 11 hónapja #2062

• HáromMackó
  • HáromMackó profilkép
  • Nem elérhető
  • Auti kisfiam 10 éves
"... nézegessem az auti otthonokat, meg vigyázzak a kistesóra, mert megőrül a nagy mellett." - ezektől a mondatoktól meg te őrülsz meg, ... kedves :(
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia 12 éve 11 hónapja #2063

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Ez borzasztó! Hogy lehet ilyet mondani? :(
Az S1 Sportnál nézted a billenőlapot? Mi ott vettük.

Válasz: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia 12 éve 11 hónapja #2064

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Mi a Korai Fejlesztőben csináljuk a TSMT tornát3/4 éve. Egy kedves ismerősünk (nem auti, egyéb problémával küzdők)viszont a BHRG-hez járatják TSMT-re a kisfiukat kb 1 éve. Ők azt mondták, h az első vizsgálaton szeretik kicsit alulértékelni a teljesítményt, h aztán látványos legyen mennyit fejlődött.
Fejlődni pedig biztosan fog, amit rendszeresen csinálsz a gyerekkel az mindig meglátszik! Én a kisfiam mozgását egyáltalán nem találtam ügyetlennek, mi a beszédbeindításra gyúrunk.. még mindig, a mozgása viszont fejlődik. Azóta tud páros lábbal ugrálni, szinte egyedül bukfencezik, kötelet húz, négykézláb stabilan tartja magát labdán, gördeszkán mozgatás közben is, pokrócon egyedül végighempereg úhy hogy labdát tart a kezében a feje fölött...most kapjuk majd az új feladatsort. A játszótéren a mászókákat látványosan ügyesebben, biztonságosabban használja...
Billenőlap - mi egy nagy gyúródeszkát használunk, alá pedig hengerbehajtott pokrócot teszünk, nekünk a tanár mondta h így is jó. Gördeszka - egy kicsi gördeszkát alakított át apa, h nagyobb felülete legyen.

Válasz: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia 12 éve 11 hónapja #2065

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Ez az értékelés dolog biztos személyfüggő, mert mikor mi voltunk, akkor soha kritikát nem kaptunk, csak megnézte a gyógyped., mit tud, mit nem, és írta a feladatsort. Soha senki olyat nem mondott, hogy ügyetlen lenne. Viszont a fejlődés (mozgásfejlődés) tényleg látványos. Ami nem hátrány, az oviban tudja kamatoztatni.

Válasz: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia 12 éve 11 hónapja #2066

• scluk
  • scluk profilkép
Néztem több helyen a billenőlapot, de sajnos nem láttam 70x70-es méretben, ami nekünk kellene. Gondolom azért kell pont ekkora, hogy a gyerkőcöm kényelmesen elférjen rajta minden irányban. Megnéztem az S1 sport honlapját, de ott is más méretek vannak. Végső esetben a BHRG-nél is meg lehet venni, kb 4000 ft-ért.
Egyébként nem kritikaként mondta a gyógyped,legalábbis nekem nem úgy tűnt. Kedves és türelmes volt. És csupa olyanra hívta fel a figyelmemet, amit addig nem is vettem észre. Pl. bukfencezéskor a gyerkőcöm nem teszi le a jobb tenyerét rendesen, hanem furán behajlítja a kézfejét, és úgy fordul. Esküszöm, nem tudnám utána csainálni.

Tomger: jó ötlet a gyúródeszka :)

Válasz: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia 12 éve 11 hónapja #2067

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Közben a férjem felhívta rá a figyelmemet, hogy nem gonoszságból, de nekünk is mondták elsőre, hogy 1 év elmaradása van a gyereknek (a kommunikációt tekintve). Ez mondjuk igaz volt, és igaz maradt. :unsure:
Ilyen nem megfelelő kéztartás dolgok nálunk is voltak, de szerintem a kommunikáció szempontjából, ami nekünk a fő gondunk, ennek semmi jelentősége. Még most is markolja a levegőt, ha izgul, de kit zavar ez? Ha közben elkezdett beszélni? Biztos van összefüggés az idegrendszer éretlensége és a kommunikációfejlődés közt, de mint az ábra mutatja, markolászósan és féloldalasan is lehet beszélni.

Válasz: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia 12 éve 11 hónapja #2068

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
A rossz kéztartás bukfencnél tipikus hiba, mindkét tornatanár felhívta a figyelmemet erre.(Nagyon sok gyereknél van) Mi úgy kezdtük februárban, h mikor letette a kezét bukfenchez mindkét keze ökölbe volt szorítva. Ezt minden alkalommal szépen kinyitottuk neki mikor a földre teszi. Szerintem hónapokig csináltuk így mire rögzült, a nyitott tenyér.

Válasz: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia 12 éve 11 hónapja #2069

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
De mi jelentősége van ennek? Így utólag rájöttem, hogy egy csomó olyan dolgon kattogtunk korábban, meg erőltettük, ami később magától kialakult. Úgyhogy mostanában már nem nem foglalkozom azzal, ha bejön egy új sztereotípia, vagy bizonyos dolgokat nem tud megcsinálni. Majd megcsinálja később. Mikor először mentünk a BHRG-be, a fiam még nagyon erősen kereste a vizuális ingereket, ami akkor épp az volt, hogy rohangált a fal mellett, és nézte, hogy elmosódik a minta. A gyógyped. felhívta rá a figyelmet, hogy "ez most még akár vicces is, de 15 évesen hogy fog kinézni?" Nem. Sehogy se fog kinézni 15 évesen, mert fejlődik a gyerek, leginkább saját magától, és bizonyos dolgokat elhagy, sok jó dolgot pedig megtanul. Halál feleslegesen próbáltam erről leszoktatni. Aztán leszokott róla magától.
Ez a bukfences ökölbeszorítós téma azért érdekes, mert állítólag így nem fog tudni írni. Hát nem tudom. A gyerekem keze továbbra is időnként ökölben van bukfenckor, de már gyakorolja a betűket. (Mivel rákattant az olvasásra, ezért elkezdte érdekelni az írás is.)

Válasz: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia 12 éve 11 hónapja #2070

• scluk
  • scluk profilkép
Igen, biztosan van egy csomó olyan dolog, amire az ember feleslegesen görcsöl rá. És persze az is igaz, hogy sokszor az egyik szakember ezt mondja, a másik meg azt. Aztán kapodhatom a fejem.

Válasz: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia 12 éve 11 hónapja #2071

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
A pszichiáter meg a harmadikat. :unsure:

Válasz: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia 12 éve 11 hónapja #2072

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
És ne felejtkezzünk meg a kedves rokonokról és barátokról!

Válasz: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia 12 éve 11 hónapja #2073

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Ne is mondd. Mesélem a rokonságnak, hogy a fiam újabban olvas. Elaléltak. Mondtam, hogy ez azért nem annyira nagy szám, mert nem érti, amit olvas, hiszen a beszédértése még sehol nincs. Nem hiszik el. :( :( :(

Válasz: TSMT, Ayres, HRG, Alapozó terápia 12 éve 11 hónapja #2074

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Szanya, a betüket ismeri fel külön-külön, vagy már össze is olvassa?
Oldalmegjelenítési idő: 0.144 másodperc