LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Egészségügyi kérdések

Téma: Reflux

Reflux 10 éve 1 hónapja #24029

 • hevi
 • hevi profilkép
 • Nem elérhető
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.[hideÉrdekelne,hogy a gyerekeitek közül van-e valakinek refluxa?
Nekünk ez sajnos visszatérö probléma,hol kicsit jobb,hol rosszabb.Már Szegeden is voltunk tavaly a Gyermekklinikán gasztroenterológusnál,röntgen,vérvétel,helibact.,minden rendben és mégis.Örülnék,ha megirnátok ti mit használtok,vagy mivel próbálkoztok.[/hide]
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Reflux 10 éve 4 napja #24682

 • tomger
 • tomger profilkép
 • Nem elérhető
 • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Szia hevi! Sajnos csak most láttam kérdésedet.
Nekem a nagyobb nem érintett fiam volt refluxos, 3-4 hónapos korától vergődtünk ezzel elég masszívan és még alsóban is kapott gyógyszeres kezelést erre:(
2,5 évesen voltunk 24 órás ph mérésen, senkinek sem ajánlom!
Konzervatív gyógymód: Általában önmagában nem elég, de alap, ezeket tartsátok be: ne egyen a gyerek húslevest, paradicsomos ételeket, citrusféléket és csokoládét, főleg töményen azaz táblásat (csokis keksz, csokis süti, amiben a csoki elenyésző csak ízesít valószínű nem okoz már panaszt) ezek fokozzák a tüneteket. Ágy fejrészét megemelni, ne a párnát, hanem a két fejnél lévő ágyláb alá tegyetek nagy könyvet.
Ne indítsátok az evés ivással soha, egyébként sem szerencsés nagy mennyiségű folyadék egyszerre.
Ami még fontos, fiam ovis koráig tejallergiás is volt, amíg ez ki nem derült, és kapott tejes ételeket, az is rontotta a tüneteket, amint elhagytuk a tejet sokat javult. El nem múlt azonnal a betegség, de enyhültek a panaszok (hányások száma, étvágytalanság)
Érdemes lenne ezért allergiatesztet végeztetni, mert ha eszik valamit amire még allergiás is tuti rosszabbodik a reflux. Később kinőtte ezt az allergiát és már nem okozott a tej refluxos tüneteket, bár a betegség maga még jelen volt tovább is.
Érdekes: késő ősztől tavaszig mindig erősödtek a tünetek nyáron szinte mindig megszűntek.
Mi elég sok gyermekkorházat és gasztros szakembert megismertünk a probléma kapcsán végül a Bethesda kórházba jártunk, ott megerősítette a doktornő, hogy ez nagyon jellemző a refluxos emberekre.
Végső soron nem túl jó a gyógyszeres kezelés, de ha erősödnek a tünetek muszáj, mert hosszú távon a savas visszafolyás nyelőcső felsebződéseket, szűkületet okoz.
A csecsemőkorban szedett gyógyszerünk már nem kapható.
A jó hír nekünk nem kellett ovis és kisiskolás korban egyfolytában gyógyszert szedni rá, elég volt a tünetek erősödésekor egy-egy kúra, (kb 1 hónap) aztán elég volt a konzervatív gyógymód is.
Eleinte Ranitidint szedett a fiam, de kb a 3. kúra már nem használt. Később Losecet szedett, ebből is kb 3 kúrányit. Évente max 1 kúrára volt szükség. Szerencsére úgy 3 éve nem jártunk ezzel orvosnál.
Remélem tudtam segíteni.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Reflux 10 éve 4 napja #24683

 • hevi
 • hevi profilkép
 • Nem elérhető
Szia Tomger.

Nagyon örülök,hogy irtál,mert senki sem reagált,bár az persze jó,mert akkor mások nem küzdenek ilyen bajokkal.

Amiket irtál mi is betartjuk,meg hát tej és gluténmentesen étkezünk.

Most nem szedünk gyógyszert,mert nem olyan rossz a helyzet,de vissza-vissza tér,

Majd még erre az ivás dologra próbálok nagyon odafigyelni.Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Reflux 7 éve 10 hónapja #39805

 • skodajoe
 • skodajoe profilkép
 • Nem elérhető
Sziasztok!

G és érintett reflux kérdésben.
Kisbabaként sosem volt hányós, bukós. Nagyon jó étvágyú kismanó volt, de 15 hónapos korában elkezdett rosszabbul enni. Nem akart fejlődni, sőt inkább fogyott szegényke.
Jöttek a kivizsgálások, vérvétel stb. Vérvétel nem mutatott allergiát semmire és itt helyben nem tudtak többet segíteni. Akkor még az autizmus nem volt szóban, hogy az miatt enne rosszabbul. Eljutottunk egy vidéki gasztroenterológushoz aki megállapította a tejallergiát, kétféle tartósítószer allergiát és a refluxot. Losecet kaptunk és diétára fogta a gyereket. Illetve tápszeres pótlást kapott. 3 hét múlva elkezdett javulni az étvágya. Egyre jobb ízűen és egyre többet evett. Persze a válogatás megmaradt, amibe az autizmus is beleszól, de azért sokat javult a helyzet. Azóta egyszer volt visszaesés egy hányásos felső légúti betegség miatt, de 2-3 hét múlva kezdett rendeződni a dolog. Viszont ha a Losecet megpróbáljuk csökkenteni rosszabbodik a dolog. Ha számottevő változás lesz Reflux ügyben meg fogom írni, hátha valaki hasznát veszi a történetünknek,
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.031 másodperc