LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Jogi kérdések

Téma: Óvoda

Óvoda 7 éve 7 hónapja #37290

 • Judy
 • Judy profilkép
Sziasztok, a következő kérdésem lenne, olvastam ezt a cikket
Átvállalta a tandíjat a KLIK!
olyan kérdésem lenne, hogy ezt az óvodánál is meg lehet-e tenni. Nekem olyan gondom van, hogy a fiam gyengén autista jó képességekkel, de nem akarom beiratni az autista óvodába, mert ott utánnozva eltanulná a rossz mintákat. Normál nagycsoportos (22-25) fős SNI-s gyereket is befogadó óvodába pedig azért nem mert ott nagyon nagy neki a létszám és bizony néha kell vele egy kicsit egyénileg is foglalkozni.
De van egy számára megfelelő MAGÁN óvoda, de ott persze fizetni kell van rá mód, hogy az óvodai díjat átvállalja az önkormányzat? (ha jól tudom Ő a fenntartó vagy a KLIKK fizet ilyen esetben neki is?)
Egy jogásszal is szívesen beszélnék.
Köszönöm előre is
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Óvoda 7 éve 7 hónapja #37292

 • Szanya1
 • Szanya1 profilkép
 • Nem elérhető
 • admin
Bundáskenyér (a jogász anyuka) rég járt erre, nem biztos, hogy fogja most látni a kérdést.

De nem is kell ehhez jogász. Az óvodák önkormányzati fenntartásúak, a KLIK-nek semmi köze hozzájuk. Annak meg szerintem semmi esélye, hogy az önkormányzat fizessen, ha van szegregáló és integráló is a környéken. A kis létszámra való igény nem szokta érdekelni őket. A cikkben szereplő anyukának sem emiatt fizetik, hanem mert egyáltalán nincs integráló a lakhelyükön.

Viszont az lenne a kérdésem, hogy miből gondolod, hogy jobb lenne a magán? Nekem rendkívül rossz tapasztalatom volt a magánnal, az önkormányzati fényévekkel jobb volt minden tekintetben. Van még itt egy anyuka, akik egy másik magánt próbáltak, de ők se voltak tőle elájulva, a jelenlegi állami integrációjuk sokkal jobb.

Ha csak a létszám miatt: Igen, nekünk a magánban összességében alacsonyabb volt a létszám, csak épp nem volt integráltnak mondható, mert a gyerekek kb. 90%-a sni volt, és kb. 2 óra volt, amíg a 2 csoport külön helyiségben volt, a többi időszakra össze voltak rakva egy terembe, amitől pont annyian lettek, mint bármely önkormányzati ovi csoportja. Külön foglalkozás: Pont annyi volt, mint az államiban. Max. 2 óra/hét. Nem volt mód egyénire, annyi volt az sni. Ha akarták volna se tudták volna megoldani.

Kérdés, hogy melyik oviról lenne szó, nyilván nem egyformák.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Óvoda 7 éve 7 hónapja #37293

 • Judy
 • Judy profilkép
Ez egy kecskeméti magánóvoda, ahol összesen vannak 15 a létszám és ha beteg valaki akkor még kevesebb. De nem tudok róla, hogy lenne több SNI-s gyerek is ott, persze ezt még körbe kell járnom. Köszi a választ.
De ugye elvileg 1 gyerek után 400e forint körüli támogatás jár ugye? Valahol olvastam de már nem tudom hogy hol?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Óvoda 7 éve 7 hónapja #37295

 • Szanya1
 • Szanya1 profilkép
 • Nem elérhető
 • admin
Kecskeméti tapasztalatra most hirtelen nem emlékszem. Lehet, hogy jó, de azért annak járj utána, hogy mit nyújtanak az autiknak és mit nyújt az önkormányzati. (Mi az önkormányzatiban kaptunk egy külön asszisztenst, ami a magánban fel sem merült.) És nagyon meg kell nézni az óvónőket, mert nekünk ott bukott el a dolog.

Nem mostanában néztem utána a finanszírozásnak, hanem vagy 2 éve, de már akkor se fix összeg volt. A finanszírozás függ az óvoda összlétszámától, az integrált gyerek számától, stb., egy képlettel számolják ki. (Legalábbis mikor néztem, akkor így volt.) Ezt így nem tudhatod, hogy mennyit kap érte az ovi. Ha integrálnak, akkor összességében több pénzt kapnak, de hogy mennyivel...? Ki lehet túrni a jogszabályok közül, de szerintem nem érdemes foglalkozni vele.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.116 másodperc