LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Ötletek

Téma: Éjszakai felsírások

Éjszakai felsírások 10 éve 10 hónapja #654

  • Dreamer
  • Dreamer profilkép
  • Nem elérhető
A fiam megszületése óta rossz alvó volt. Két és hároméves kora között több, mint minden második éjszakánk azzal telt, hogy ő cirka óránként felsírt, és sírt vigasztalhatatlanul vagy 20 percet. Dajkálást nem fogadott el, nem lehetett semmivel megnyugtatni, és igazából nem is volt magánál. A tünetek egy és négyéves kora között kevesebb sűrűséggel, de szintén jelentkeztek.
Annyit tudtunk, hogy ha náthás, akkor nagyobb a probléma, és olyankor nappal is ingerlékenyebb. Voltak nappal dührohamai is, de nem kötöttük össze a kettőt.
Aztán amikor négy éves lett, és már eljutottunk oda a beszédben, hogy magáról is tudott beszélni, és jelentést adni a közérzetéről, egyik dühroham közben végre választ kaptam a "mi bajod" kérdésre. "Nem kapok levegőt."
Azonnal elővettem egy kis inhaláló rudacskát, valami mentolos illattal, és az orra alá dugtam. A dühroham megszűnt. A kis rudacskát utána napokig magánál tartotta, majd elhagyta, és többé eszébe sem jutott. Viszont megszűntek az éjszakai felsírások is.

Ehhez hozzá tartozik, hogy a fiamra rátekeredett a köldökzsinór, és mivel az orvosok ezt nem észlelték, és az én jelzéseimre, miszerint a fiam órákig szünet nélkül vergődik odabenn, sem reagáltak. Ezért a gyerek hetekig gúsba kötve fuldoklott odabenn, valószínűleg azért maradt életben, mert addig vergődött mindig, amíg végre olyan helyzetbe került a zsinór, hogy újra kapott rendesen oxigént. Az oxigénhiány miatt egyébként egy ciszta is kialakult a fejében, de ez egy hónapos korára felszívódott.
Nem szívódott fel azonban a halálfélelem. Az megmaradt. Félt mind attól, ha nem kapott rendesen levegőt, és félt a sötéttől is, neki nem volt kellemes élmény az anyaméh, sajnos.
De amint kiderült, hogy a "nem kapok levegőt" probléma egyetlen apró rudacskával orvosolható, már nem is volt probléma többé. :)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Éjszakai felsírások 10 éve 4 hónapja #5639

  • sephora
  • sephora profilkép
  • Nem elérhető
  • Levi 4 és fél (AS), Marci 2 és fél éves
A fiam nyakára 2x volt rátekeredve a köldökzsinór. Jóllehet az Apgar értékek jók lettek, de úgy gondolom, hogy ez okozhatta később azt, hogy a fiam kb. 2 és fél éves koráig mindent a nyaka köré tekert amit csak lehetett. Ha meglátott egy cipőfűzőt, már tette is a nyakához, emiatt nagyon oda kellett rá figyelnem, mert ő egy csomó mindenben meglátta a nyaka köré tekerhető dolgot...
Az éjszakai felriadások is jelen vannak az életünkben és a sötéttől való félelem is. Két kislámpa mellett hajlandó csak elaludni, de amikor elalszik az egyiket lekapcsoljuk, mert túl nagy világosságot csinál.
Érdekes dolgok ezek, én is úgy gondolom, hogy a negatív méhen belüli élmények kihatással lehetnek sok mindenre.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.086 másodperc