LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

Az A Kör Egyesület gyógypedagógusai, Kovácsné Csabai Márta és Kovács Róbert újabb játékot küldtek az auti.hu olvasóinak.

Ez a társasjáték segíti a gyermeket, hogy felismerje az alapvető érzelmeket, figyelje az arckifejezéseket.

Játékszabály a kezdetekhez:

2-4 játékos játszhat egyszerre. Minden játékosnak van 4 bábuja, amelyeket felállít a kiválasztott alapszínen lévő körökre. A kezdésnél sarokban lévő házra helyezi az egyik bábuját és gurít a dobókockával. Amilyet gurított, arra kell lépnie. Felváltva lépnek a játékosok. Amikor körbe ment – és a saját háza előtt van – csak akkor léphet a házra, ha a dobókockával a házat gurítja. A házra lépve ismét gurít, és akkor léphet be a tábla közepén lévő 4 érzelem valamelyikére, ha az még üres és azt gurította. Az a győztes, aki hamarabb viszi be mind a négy bábuját.

E játékszabály lényege: az érzelmek egyeztetése.Ha ezen a szinten már túl vagyunk, kitalálhatunk nehezebb szabályt (mondd el, mikor érezted magad utoljára mérgesnek/nyugodtnak/stb. és miért?).

A tábla és a dobókocka a Boardmakershare auti.hu csoportjában letölthető.

alt