LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

Magyar Államkincstár
www.allamkincstar.gov.hu/


Ide kell beküldeni a nyomtatványt magasabb összegű családi pótlék igényléséhez és a GYES meghosszabbításához. Ezt a nyomtatványt a diagnosztizáláskor kapjuk, a szakorvos állítja ki. Kisebb gyermekeknél 1-évre nagyobb gyermeknél 3-évre. De ez változó.

Figyelni kell mindig a dátumot, mert ha késve küldjük be a következő nyomtatványt megvonják mindkét ellátást és csak azután küldik meg visszamenőleg az összeget, ha beadtunk minden nyomtatványt.
Magasabb összegű családi pótlékot igazoló kártyát innen kapjuk. Ezzel a kártyával lehet ingyen utazni a gyermeknek és egy kísérőnek a helyi tömegközlekedésen. Helyközi közlekedés 90%-ban téríti. Ezzel a kártyával lehet kedvezményesen látogatni múzeumokat, ami állami
fenntartású, pl. Budapesti Állatkertben a belépő kedvezményes a gyermeknek és egy kísérőnek. Esztergomi élményfürdő belépőjegye is kedvezményes stb.

Önkormányzat:

 


Rendszeres gyermekvédelmi támogatás.
Egyszeri kiegészítő gyermekvédelmi támogatás.
Óvodakezdéshez támogatás.
Gépjármű fenntartási támogatás. Minden évben április. 30-ig kell leadni a szükséges okmányokkal a kérelmet.
Gépjármű súlyadó egy részének elengedése.
Parkolási kártya, okmány iroda készíti el, már nem a körzeti orvos állítja ki a szükséges papírt.  Napi hírekből lesz információ.
Közgyógy igazolvány, körzeti orvos állítja ki hozzá a papírt.
Kommunális adó eltörlése, nem minden önkormányzat engedi el.
Támogató szolgálatról való információt itt kaphatunk.
Ha nincs megfelelő, óvoda, iskola, forduljunk a polgármesterhez, jegyzőhöz.
Keresni kell hasonló családokat és együtt kell benyújtani az igényt, hogy legyen megfelelő óvoda vagy iskola. Ha mégsem tudja megoldani az oktatást az önkormányzat kérjünk anyagi segítséget. Ami adható.

Tanulási Képesség Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottság


Lehet kérni a gyermek mellé gyógypedagógus asszisztenst, ilyenkor a Bizottság megküldi  a szakvéleményt az óvodának, amelynek igazgatója továbbítja azt az önkormányzat felé, és amennyiben nincs az óvodában asszisztens, engedélyezteti a Képviselő Testülettel az új státuszt. A Szakértői Bizottság javasolja az intézménytípust, és ha az helyben nem adott, akkor az önkormányzatnak meg kell teremteni a feltételeket helyben.

Első alkalomkor kell kérni az utazási igazolványt, amit a MÁK fog kipostázni.
A Tanulási Bizottság által kijelölt intézményt nem vagyunk kötelesek elfogadni.

 

Körzeti Orvos


Ha beutalót kapunk, és a kórház másik városban van akkor:
Lehet kérni útiköltség térítéshez nyomtatványt, ha olyat kapunk, ami tömegközlekedésre vonatkozik, akkor írjuk rá, hogy "gépjármű ", az intézmény  kitölti, szülőnek be kell postán küldenie az OEP-hez.
Vigyázni kell, mert 6-hónapnál régebbi dátumot nem fogadnak el és 30-nap mire kipostázzák az összeget, vagy utalják.
Közgyógy igazolványhoz szükséges papírt itt kapjuk és be kell vinni az önkormányzathoz.