LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

Autizmussal élő gyermekek számára is fontos cél, hogy mind önállóbbak legyenek. A gyermekek legfontosabb tevékenysége a játék, mely autizmusban gyakran sérült, a szülők tapasztalják, hogy a gyermekeknek nehéz „értelmes, hasznos” tevékenységekkel lekötniük magukat. Gyakori, hogy az autizmussal élő gyerekeknek kezdetben „feladat-szerűen” tanítjuk, hogy hogyan, milyen tevékenységekkel foglalhatják el magukat. Eleinte gyakran ezek a játéktevékenységek csak rövid, néhány perces tevékenységek, de az időtartam fokozatos növelésével és a tevékenységek körének fokozatos bővítésével a szülő gyakran tudnak „időt teremteni” maguknak arra, hogy elássák egyéb feladataikat és egy kis levegőhöz jussanak.

Többek közt a kódos feladat alkalmas arra, hogy legyen pár szabad percünk.

 

Az autizmusban érintett családok összetartóerejének növelése, társadalmi beilleszkedésük elősegítése, hátrányos helyzetük csökkentése program az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával és a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közreműködésével valósul meg.

alt  alt