LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

Saját szükségleteinek megfelelően, egyéni ütemében és a számára megválasztott tanítási-tanulási stratégiák mentén minden autizmussal élő gyermek fejleszthető.
Amikor az autizmus súlyos (és ez az értelmi képességek bármely szintje mellett előfordulhat), fontos, hogy kifejezetten a gyermek, vagy felnőtt egyéni szükségletei mentén, nehézségeit megértve és nem megkérdőjelezve fejlesszük őt.
Amennyiben más fogyatékosság is társul az autizmus spektrum zavar mellé, igyekeznünk kell figyelembe venni azokat a fejlesztési célok kitűzésekor és a tanulási stratégiák meghatározásakor egyaránt.
A családnak attól lesz könnyebb lesz az élete, ha a szakemberektől nem csupán puszta információkat kap, hanem velük a mindennapi életükhöz kapcsolódó problémákat is megvitathatja, folyamatosan kap segítséget a gyermek nevelésével kapcsolatban.

Autizmus-specifikus fejlesztőhelyek elérhetősége itt.
 

 

Az autizmusban érintett családok összetartóerejének növelése, társadalmi beilleszkedésük elősegítése, hátrányos helyzetük csökkentése program az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával és a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közreműködésével valósul meg.

alt  alt