LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

„Amikor kiderült a diagnózis, bármennyire is felkavaró volt a számunkra, úgy éreztük, mintha egy térképet kaptunk volna, ha nem is az útvesztőből való kijutáshoz, de legalább ahhoz, hogy megértsük, hol is vagyunk benne.” (Julia Moor, szülő)


A diagnózis sok család számára azt jelentheti, hogy magyarázatot kapnak a viselkedéses tünetekre, jobban megérthetik gyermeküket és elkezdődhet a sérülés-specifikus fejlesztés. Ugyanakkor a diagnózis ténye olyasmi, amit minden családtagnak meg kell értenie, fel kell dolgoznia, hiszen az autizmus a család minden tagjára hatással van. Adjunk időt és sok beszélgetési lehetőséget egymásnak. Fogadjuk el, ha a családtagok nem egyszerre fogadják el az autizmus tényét, van, akinek hosszabb, van , akinek rövidebb időre van ehhez szüksége.
 

Tanácsok egy autizmusban érintett szülőtől, aki már szakmájának is az autizmussal élő gyermekekkel való foglalkozást választotta: "Apróbetűs rész"

 

 

Az autizmusban érintett családok összetartóerejének növelése, társadalmi beilleszkedésük elősegítése, hátrányos helyzetük csökkentése program az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával és a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közreműködésével valósul meg.

alt  alt